Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Úterník. Záhadné nekomentování

Datum17. ledna 2017  |  AutorFilip  |  Zobrazení celkem/dnes8 460x / 1x

Mám tolik nápadů, co je třeba na Modrém kocouřovi.cz udělat, a nakonec se nikdy všechno nestihne. Ale na druhou stranu, je hrozně pozitivní, že snad nikdy nebudu ve stavu, kdy bych nevěděl, co dál dělat :o)

Co se tedy událo minulý týden?



Předělaný seznam akcí

Když kliknete na akce, možná na první pohled změnu ani nezaregistrujete, ale seznam teď funguje jinak a více věcí se nám pomalu začíná spojovat dohromady.

Máme jednak postup, jak lépe zajistit aktuálnost údajů o pořadateli, ale po asi 10 letech jsme se také vrátili k možnosti podávat informace o akcích v zahraničí. Je to jen myšlenka, ale řada chovatelů i dalších má často blíže nějakou akci, typicky výstavu koček, mimo Česko. Proč ji tady tedy neuvádět? Přehled o tyto akce pokusně doplníme v nejbližší době.

Jen pro úplnost, u každé akce také nově na první pohled vidíte, zda na ni můžete potkat někoho známého, zda z ní jsou na Modrém kocouřovi.cz nějaké fotky a zda ji někdo komentoval. Standard z jiných částí se přenáší i sem.



Víte, že existují příspěvky obyvatelům na kastrace?

Jsem velmi rád, že se nám podařilo aktualizovat hned na začátku roku seznam měst, která přispívají svým občanům na kastrace koček. Je to něco, co řeší příčinu problémů, nikoliv až následky, na které se zaměřuje řada lidí a stále si na svou situaci stěžuje.

Jen na okraj, článek s podobným textem se o den později objevil v Prostějovských novinkách. Zajímavé je, že vyjádření paní z městského úřadu je stejné, jako poskytla přímo mně – ale třeba ho má napsané a jde to všem :o)



Původní analýzy

Vždy mě zajímá, jak věci ve skutečnosti jsou, takže i Modrý kocouř.cz může uveřejňovat původní analýzy. Loni se nám povedlo nasbírat velké množství dat o délce života koček, a tak jste mohli včera číst první shrnutí, k čemu jsme dospěli. Osobně mi z dat teď plyne více otázek, které mě předtím ani nenapadly. Čím je způsobeno, že kastrované kočky žijí o tolik déle než nekastrované, například. A jistým překvapením také bylo, že kočky s PP žijí stejně dlouho jako ty bez PP.

Další data sbíráme o tom, jak kočky zůstávají samy doma. Tady můžete rovnou vidět i průběžné výsledky, další analýzy ale i tady možná ukážou zajímavé souvislosti. Dotazník je stále otevřený, takže i vy můžete přispět tím, jak je to u vás.



Záhadné nekomentování

Společným rysem původních analýz a informačních článků, jako je ten o příspěvcích na kastrace, je ale jejich nekomentování. Ani na Modrém kocouřovi.cz, ani na sociálních sítích.

Je možné, že každý klikne, proto mají velmi velké počty zhlédnutí, ale vlastně nečte? Nebo je to nesrozumitelné? Nebo to zajímá jen mě a nikdo další nemá nějaký názor na výsledky? Nikoho nenapadnou další faktory, co sledovat?

Čekal bych nějakou diskusi, ale nic nepřichází. Bude asi nutné uspořádat ji naživo. Protože z takové diskuse by mohly vyplynout další faktory, které něco ovlivňují a které jednoho člověka nikdy nenapadnou. Tak uvidíme :o)



Tak zase v úterý!




Tagy ?

MK


Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+





3 komentáře

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

gwen
Kocouřákgwen  Datum18. ledna 2017 17:34

Andrej, moc díky za názor, za vyjádření. Já si toho moc vážím, protože já ráda diskutuji a ráda se dozvím něco nového. A co se týka situace na Slovensku, tak nemám žádnou páru. Nevěděla jsem, že se u vás nedělají umisťovací výstavy. Já na pár byla a byli tam lidé! Dokonce si i myslím, že kočky z těch výstav jsou umisťovány a vždycky z toho mám velkou radost. Na tý první, co jsem byla- tak jsem byla překvapená, že většina koček nebyla vykastrována. Bylo to smlouvou podchyceno, ale....víme, jak to chodí. Tenkrát jsem se ani nepídila, jestli jsou do bytu nebo i ven. Nenapadlo mě to se zeptat, prostě jen jsem se jela podívat.
Na té další jsem potom někde na fcb zahlédla, že bylo umistěno třeba i 30 koček! Což bylo skvělé. Teď, když třeba jedeme na výstavu, vidíme tam paní z útulků, se stánkem, ale i s kočkami k umístění.
Na jedné jsme se ale na něco zeptali a slečny byly až dotčeny, že se ptáme, u druhého stánku zase paní vstřícně odpovídala. Je to celé o lidech.

Ale, co k tomu chci říct. Pozitivní, ale i negativní zkušenosti - mělo by se o nich psát, mluvit. Protože lidé se o tom dozví, lidé si udělají obrázek, lidé se ponaučí a je tu vždy prostor pro zlepšení. Ale z mojí zkušenosti je to spíš, že se lidé bojí.

Mně se hrozně líbí přístup paní od nás z útulku. Mladá holčina, která si útulek (i psí) udělala na samotě, nikoho neruší a postupně to tam prostě přestavuje a věnuje se zvířatům. Jezdíme tam každý rok, popovídáme, zeptáme se, co je novýho, přivezeme maličkostí a vezmeme pejska na procházku. Ale na paní je vidět, že chce mluvit, že ví, jak to chodí, vypráví a říká, co se jí za ten rok událo.
Moc ji fandím.

Jestli máte někdo taky dobrý zkušenosti, napište.

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum18. ledna 2017 11:10

Pridám sa...
Možno to bude znieť divne, ale čo sa týka útulkov u nás, dosť som sklamaná a detailne to rozoberať nebudem. Každopádne, aj v tomto prípade platí staré známe: nie je všetko zlato, čo sa blýska... a nepíšem nič, čo by nebolo pravda.
Niekedy je to na mňa až príliš "maniacke", kto zviera zachránil, je boh, kto nie, tak treba zachrániť a hlavne to dať rýchlo na FB všetkým vedieť, aby mohli daného záchranára velebiť.
Aj ja som zachránila niekoľko zvierat, aj ja som našla nové domovy xy mačkám a psom - ale nepotrebujem sa tým chváliť, robím to pre zvieratá a pre seba, nie preto, aby som bola inými velebená, prípadne aby tie, ktoré zachránili menej, sa mi potrebovali rýchlo vyrovnať, alebo predbehnúť ma počtom ...
Akcie u nás? - okrem výstav mačiek - nič... niekedy mám dojem, akoby sme zaspali dobu. Útulky nemali ani jediný raz niečo,ako u vás - umiestňujúcu výstavu mačiek, hoci by to na škodu nebolo. Možno by stačilo spojiť sily nesúperiť medzi sebou. Na druhej strane, bol by o niečo také záujem medzi ľuďmi? - nejak mám pocit, že nie. Som sklamaná veľmi z postoju ľudí - obyčku z útulku majú ozaj len tí, ktorí majú mačky ozaj radi. Ked som si vzala Mišku, reakcie môjho okolia boli asi takéto: TY máš obyčku???- ved máte chovnú stanicu!!!
A? -vylučuje to , aby som si vzala obyčku? Hm... možno píšem off topic, ale asi som sa len potrebovala vyžalovať...

gwen
Kocouřákgwen  Datum18. ledna 2017 7:10

Akce - to je důvod, proč jsem vlastně ještě na fcb. Lidi se tam o nich zmíní, možná i někdy sdílí, ale když jsem se nad tím zamýšlela. Nevím, ale přišlo by mi logicky, když něco pořádám a chci, aby na tom byli lidi, že si sednu k PC, najdu si tři, čtyři servery, oslovím je a každou akci jim s předstihem pošlu na mail, do fóra nebo prostě kamkoliv, aby lidi o ni věděli nebo ji stránky právě zveřejnily.
Někdy mi to přijde jako se sekcí POMOC. Oslovila jsem nespočet útulků, organizací, psala jsem maily, jestli nemají zájem se prezentovat a za několik let jsme skončili u pár a to myslím, že taky ještě nebylo moc jednoduché. Nechápu.
Tenkrát jsem z toho nabyla dojmu, že jakmile tam nejde o nějakou finanční pomoc, tak není zájem. Podotýkám, jen můj dojem- aby mi zde nebylo psáno, že oni nemají čas sedět u počítače, zkopírovat ze svých stránek pár řádku, poslat, kde sídlí, co dělají a JAK to dělají a poslat tři fotografie. (Vždycky to Filip připravoval dýl, než tohle jedno poslání).
Ano a jakási PetraS. mě ještě nařkla, že jsme se na útulkách chtěli zviditelnit a že jsem jim jako psala do mailu, my to uveřejníme a vy to uveřejněte taky. (Naštěstí se musela omluvit, že to tak není!!! Nebylo!!)- fakt, masakrovina!.-o))

No nic. Byla bych moc ráda, kdyby jste natrefili na nějakou akci, třeba ve vašem okolí, dejte vědět. Holky ze Slovenska, prosím, taky zašlete, tam je to ještě větší problém něco najít, ve skupinách na fcb nejsem.

Jinak, u nás ve městě není projekt příspěvek na kastrace.
Město zvolilo strategii spojit se s blízkým útulkem, ale o tom jsem někde psala. Proto nevidíme ve městě kočku, za to se nám stalo, že zpoza auta vyběhl potkan. Lekli jsme se šíleně:O( Snad se v pozdější době tohle nebude muset řešit.
Nekomentování těhle článku, co informují, co mají pomoci jsem si taky všimla.
Víte, asi dva like a žádný komentář. Pak hned příspěvek s kočkou a citátem a 20 sdílení a 180 like.
Jak je tohle možné?????
Chápu, že lidé nevidí, že Filip musí psát na úřady, zjišťovat, telefonovat apod. Ale ta samotná informace - ta informace, která může změnit situaci- buď v daném městě nebo dát směr jiným městům- je takhle přehlížena?
Nechápu!

A ještě musím říct jednu věc. Kdybyste viděli Filipa. On to zjišťuje
a/protože chce znát informace
b/protože chce znát stav, jak to doopravdy je, jak by to mělo být, jak by to mohlo být
c/protože si myslí, že když lidi začnou třeba uvažovat trošku jinak nebo dělat trošku věci trošku jinak, tak se kočky budou mít líp.
A až mu lidi budou psát, ať neprudí /jako nějaká RenataD, která sem taky chodila/ a ať něco dělá, nesedí na prdeli a jde pomáhat, chtěla bych zrovna ji připomenout, že on už útulek pomáhal stavět a tvořit a teď dělá tohle a myslím, že to není zrovna málo. A hlavně, že NIKDO nemá povinnost říkat, co pro kočky dělá. Že lidi se mají první brát jako lidi a ne podle toho, co dělají.
(No, snad mi rozumíte!!!!.o))))


Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?

Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?

Registrujte se!

Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top