<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Petulka
|
Předmět: Jak vykrmit kočku? Přitlapkováno: 22. 6. 2007 8:04:34 |
|
|
Zdravím všechny, mám doma dvou roční britskou kočku která má zasebou výchovu koťátek a dokonce jsme jí včera nechali udělat kastraci - která proběhla v pohodě. Chtěla jsem se zeptat jak jí nejlépe vykrmit? Je opravdu drobná a hubená (3,2kg) což je na britku málo. Chtěla bych, aby přibrala tak snad mi někdo z Vás poradí. Jinak baští granule Hills a má ráda kapsičky. Děkuji všem, Petra |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Jak vykrmit kočku? Přitlapkováno: 22. 6. 2007 8:19:29 |
|
|
Petulka napsal: | Zdravím všechny, mám doma dvou roční britskou kočku která má zasebou výchovu koťátek a dokonce jsme jí včera nechali udělat kastraci - která proběhla v pohodě. Chtěla jsem se zeptat jak jí nejlépe vykrmit? Je opravdu drobná a hubená (3,2kg) což je na britku málo. Chtěla bych, aby přibrala tak snad mi někdo z Vás poradí. Jinak baští granule Hills a má ráda kapsičky. Děkuji všem, Petra |
Pokud je kočka po koťatech tak je zcela normální že je trochu hubenější. Řekla bych že když je kočka čerstvě po kastraci měla byste ji krmit naprosto normálně. Kastrované kočky mívají sklon k tloustnutí, takže byste za pár týdnů mohla řešit opačný problém. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana k
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 6. 2007 8:19:45 |
|
|
AHojky, jak jsem psala v jinem prispevku pod Schmussy, me se docela u toho meho chlupatce osvedcila pasta malt soft od gimpetu, zda se mi, ze prece jenom ma po ni trosku vetsi apetit, i kdyz zadna slava to take neni. Pak jsem presla z Hillsu na Purinu Pro Plan, kupodivu mu chutna vice, je rybovej, takze z Hills tunak jsme presli na Losos Purina. Mam ho take kastrovaneho a clovek, aby do nej to jidlo cpal jak do husy. Drzim palecky, at se Vam nevco povede najit, kdyztak poradte taky, nekdy jsem z nej zoufala.
Jo a pak mu bidakovi, jede premrazene syrove kuratko, to jednou spucoval i pul prsniho rizku.
Ahojky Jana |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Jak vykrmit kočku? Přitlapkováno: 22. 6. 2007 8:27:48 |
|
|
Krmte prozatím normálními granulemi Adult a uvidíte, jestli kočička začne nabírat, bude to určitě postupné. Můžete dávat nějaké pasty, přikrmovat masem, jestli ho baští. Ale nelámejte to přes koleno, nepřibere za týden
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Re: Jak vykrmit kočku? Přitlapkováno: 22. 6. 2007 8:45:44 |
|
|
Pokud čičina jí syrové maso (přemražené hovězí, kuřecí, krůtu), tak jí ho přidávejte denně ke granulím. Ale nerozjížděla bych žádnou výkrmnou akci, krmila dál normálně Adultem, masem a přidávala třeba pribińák. _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Re: Jak vykrmit kočku? Přitlapkováno: 22. 6. 2007 19:26:21 |
|
|
April napsal: | Ale nelámejte to přes koleno, nepřibere za týden
April |
April, to by som netvrdila Macicky su schopne za tyzden nabrat aj cez 100g, co je vcelku sila... |
|
|
Odpovědět
|
|
LinaInverse
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 6. 2007 20:38:53 |
|
|
Liw, malinko Ta poopravim. Macicky su schopne za tyzden nabrat asi 1 kg. Ale jedna sa len o macicky, ktore boli predtym z nejakeho dovodu podvyzivene, krmene nekvalitnou stravou, chore...
Pri macatach z ulice v case liecby sa mi bezne stava, ze v priebehu prvych 24 hodin po prijme priberu cca 100 gramov a za taky tyzden mavaju dvojnasobnu hmotnost. Sucasne s tym obvykle aj ustupuje choroba... Ale tam to je aj preto, ze vacsina tych maciatok prisla zrejme par dni predtym o mamu a niekolko dni bud hladovali, alebo mali len minimalny prijem potravy.
Co sa tyka vykrmenia oslabenej macicky po porode, odporucam kvalitne granulky a nic neunahlovat. Macicka si sama zvoli tempo, ake jej bude vyhovovat. A Hills, ktorym krmite urcite medzi tie kvalitnejsie granulky patri |
|
|
Odpovědět
|
|
LinaInverse
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 6. 2007 21:13:14 |
|
|
Ale na druhej strane, su aj macicky, ktore nepriberu, nech su krmene cimkolvek a v akomkolvek mnozstve...Ale to neznamena, ze su chore, alebo nieco podobne. Len je to s nimi ako s ludmi. Niektori zjedia cokolvek a ostanu stihli ale ostatni maju smolu. Pomyslia si na jedlo a uz priberu |
|
|
Odpovědět
|
|
|