April
|
Předmět: Re: Co všechno jíst?? Přitlapkováno: 28. 6. 2007 18:49:23 |
|
|
Kočka může být bez problémů krmena jen suchým, musí mít ale dostatek míst k pití, víc misek po bytě. Vlhká strava se dává i třeba proto, aby do sebe kočky dostaly "vodu". Takže když bude kočina jen na granulí, a občas jí dáte nějakou konzervičku, nemusíte každý den, jen jako mňamku, nic tím nezkazíte, ale klidně přežije i bez. Znám kočky, které dokonce ani konzervy nechtějí.
Samozřejmě součástí jídelníčku může být právě i syrové masíčko, kuřecí, přemražené hovězí.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
Escada
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 6. 2007 23:13:07 |
|
|
Ahoj,
chtěla bych se zmínit,jak papáme u nás Kocourek se pěkně naučil,že od malinka má kdykoli dostupné granulky v misce!!!Proto s ním není problém,když je třeba 1den doma sám-má stále v misce a vždy si ují jen tolik,na kolik má chuť-tudíž nám nehrozí,že by všechno najednou schrtil a pak měl nějaké problémy...Ze začátku se mi zdálo,že málo pije,ale zjistila jsem,že se nám chodí napájet z umyvadel-navíc tekoucí vodu miluje Dala jsem tedy na rady zde na foru a misku s pitím jsem přesunula na jiné místo,než má krmení...Teď mají doma miláčkové navíc výběr ze 2 misek,rozmístěných po bytě...Naši jsou naučení na 1 kapsičku denně-pravděpodobně ji ale berou spíše jako odměnu:))Pak jim tak 2xd dávám masové tyčinky po kterých doslova šílí Pak jsou zvyklí během dne dostat pamlsek,pastičku(jen na prst)na bezoáry,sýrovou s biotinem na srst..atd.
Jeden krát týdně jim dávám přemražené kuřecí maso(min. 3dny),které těm našim v této frekvenci naprosto vyhovuje.Skoušela jsem to 2xtýdně,ale to mi zvradceli...
Jinak mají dostupnou kočičí trávu a šáchor,který si přikusují Navíc díky tomu dali pokoj kytkám
Při tomto stravování,je náš miláček krásný,svalnatý,zvradcí tak 1x za měsíc(naštěstí na lino).Miluje naštěstí všechny pamlsky na bezoáry...
Je pravda,že vypadá,že je překrmuji:),nebo rozmazluji,ale kocourek je velmi inteligentní a zná svou míru...S kočandou která je útulková a kýve se jí zoubek,tak ta všechno schrtí hned-holt si ještě holčička nezvykla ,že ji nenechám o hladu
Jinak se ještě doporučuje uvařená ,vykoštěná mořská štika(vaří se v lehce osolené vodě)Třeba ještě se zeleninou(karotka,růž. kapusta...)
Ale to zatím nedělám ani pro sebe
Je pravda,že jsem někde četla,že kočky jsou zvyklé získávat tekutiny z potravy a jejich ledviny nejsou schopné dost. zpracovávat H2O,ale když je to kočka domácí-bytová,těžko jí budeme nosit živé myšky,jako hadovi...Alespoň já si to nedokážu představit
Každopádně si myslím,že miciny jsou individualistky a sami si řeknou,co jim vyhovuje...
Mějte se,
pa SIL |
|