<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
janča
|
Předmět: elektrizující srst Přitlapkováno: 25. 1. 2005 12:03:04 |
|
|
V poslední době,kdykoliv se dotknu Daníka, navzájem se "kopneme". Také,když ho několikrát pohladím, cítím, jak je jeho srst nabitá.Myslela jsem, že bude problém v suchém vzduchu, koupila jsem zvlhčovače, v podstatě bez efektu. Přezůvkama to asi nebude, používám pořád stejné a kopeme se tak posl. 2 měsíce. Je to nepříjemné určitě i kocourkovi. Nevím, jestli je příčina ve mně nebo v jeho srsti. Kulíšek elektrizuje výrazně méně.Může mně někdo poradit?Děkuji.J. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 1. 2005 12:25:46 |
|
|
No já mám stejný problém, už jsem dala Mustafovi i pecku do čumáčku a pak se chudáček nechtěl nechat hladit. Někde jsem četla, že je možno lehce srst potřít aviváží, ale neměla jsem odvahu to vyzkoušet.
Nějakou radu bych tedy také uvítala! |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana(Micinka)
|
Předmět: Re: elektrizující srst Přitlapkováno: 25. 1. 2005 20:02:09 |
|
|
Mně se tohle nestává. Jestli není chyba v nějakém materiálu, na kterém Váš kocourek rád lehá nebo se tře nebo s kterým přicházíte do styku vy. Problém s elektrizováním měli moji rodiče (dávali si ale pecky o futra) a zjistili, že je to přehozem na gauči. Nejsem si jistá, ale myslím, že se pak radši vybíjeli dotknutím (pohlazením) zdi, takže zkuste tohle před dotykem s kocourkem. Ale nezaručuju. _________________ Jana (Micinka a Tulinka) |
|
|
Odpovědět
|
|
KimBee
|
Předmět: Elektrizujici srst Přitlapkováno: 25. 1. 2005 20:04:04 |
|
|
Ahoj mame s nasi Finkou ten samy problem, neni to sice tak casto ale v posledni dobe se to stava a dokonce ne jen u ni ale i u jejiho psiho kamarada. Zato u druhe kocicky Ali se to jeste nestalo.
Nevim cim to muze byt ale obcas jsou to celkem slusne "pecky".
KimBee. |
|
|
Odpovědět
|
|
Janca Anonymní
|
Předmět: Re: elektrizující srst Přitlapkováno: 25. 1. 2005 21:36:45 |
|
|
Právě, že nemáme vůbec nic nového(přehoz atd), ale když si to tak vybavím, tak mně a dceři i hodně elektrizují vlasy.Možná to fakt bude topením a suchým vzduchem. V práci jsem tak kopala, ža když jsem sáhla na elektr. přístroj, tak jsem ho vypla. Pořídila jsem si tam slušný zvlhčovač a je po problému. Asi doma ty menší zvlhčovače na topení nestačí. Zkusím něco většího a uvidíme. A s tím vybitím před pohlazením to není špatné. Jen si to vždy uvědomit!J. |
|
|
Odpovědět
|
|
A. Anonymní
|
Předmět: Re: elektrizující srst Přitlapkováno: 26. 1. 2005 7:33:47 |
|
|
janča napsal: | V poslední době,kdykoliv se dotknu Daníka, navzájem se "kopneme". Také,když ho několikrát pohladím, cítím, jak je jeho srst nabitá.Myslela jsem, že bude problém v suchém vzduchu, koupila jsem zvlhčovače, v podstatě bez efektu. Přezůvkama to asi nebude, používám pořád stejné a kopeme se tak posl. 2 měsíce. Je to nepříjemné určitě i kocourkovi. Nevím, jestli je příčina ve mně nebo v jeho srsti. Kulíšek elektrizuje výrazně méně.Může mně někdo poradit?Děkuji.J. |
A není to náhodou zimním oblečením, třeba bundama? Já jsem celý rok s "kopáním" v pohodě, ale jakmile nastane zima, tak dostávám šlupky úplně od všeho i od tekoucí vody. A o chudinkách kočkách ani nemluvím, protože po příchodu domů se chtějí pomazlíkovat, takže je to občas jak v elektrárně Naštěstí to za pár minut přejde, takže se to srovná na únosnou mez, pak stačí, že je hladím a stačí přiblížit prst a jejich chlupy se ale stejně ježí za mojí rukou Osobně to připisuji právě zimnímu oblečení, rolákům, bundám, teplejším ponožkám, příp. punčocháčům, možná i tomu, jak se v bytech topí atp. protože po zbytek roku to nepozoruju v takovéhle intenzitě. Takže na to žádné řešení či pomoc nejspíš není.
April |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana(Micinka)
|
Předmět: Re: elektrizující srst Přitlapkováno: 26. 1. 2005 9:56:37 |
|
|
Janca napsal: | Právě, že nemáme vůbec nic nového(přehoz atd), ale když si to tak vybavím, tak mně a dceři i hodně elektrizují vlasy.Možná to fakt bude topením a suchým vzduchem. V práci jsem tak kopala, ža když jsem sáhla na elektr. přístroj, tak jsem ho vypla. Pořídila jsem si tam slušný zvlhčovač a je po problému. Asi doma ty menší zvlhčovače na topení nestačí. Zkusím něco většího a uvidíme. A s tím vybitím před pohlazením to není špatné. Jen si to vždy uvědomit!J. |
Tak mě ještě napadlo, jestli to není změnou pracího prášku nebo aviváže, naši tu deku taky neměli novou, ale dělala to až od určité doby. _________________ Jana (Micinka a Tulinka) |
|
|
Odpovědět
|
|
krmič Anonymní
|
Předmět: Statická elektřina Přitlapkováno: 31. 1. 2005 15:53:14 |
|
|
je prevít
Navzdory obecným představám je v zimě suchý vzduch. Ústřední topení není jediná příčina, prostě to tak je. Proto se tyto problémy objevují především v zimě. Zmiňované oblečení z umělých hmot má samozřejmě také výrazný účinek. Nevím, jaký máte zvlhčovač vzduchu, ale účinnost těchto zařízení zpravidla není dostatečná, aby eliminovala tvoření elektrických nábojů. Účinnější jsou ionizátory vzduchu, v průmyslovém provedení jsme je mívali ve filmových střižnách.
Mnohé výrobky spotřební elektroniky, kde dochází ke tření, zejména magnetofony, vyrobené v oblastech, kde problém suchého vzduchu neznají (Honkong, Singapur), bývaly u nás v zimě skoro nepoužitelné (lupance). Snad už to dneska pomocí vhodných materiálů vyřešili (?). Kdysi jsme mívali pro tyto účely antistatickou kapalinu, antistatické utěrky a spreje. Už jsem to dlouho neviděl, asi se to už nevyrábí. Ovšem nastříkat něco takového na kočku bych se neodvážil a nikomu bych to nedoporučoval
Ale je opravdu zajímavé, že ze dvou venkovních koček dostává ode mne elektrické rány převážně (možná výhradně) jen jedna. A zdá se, že už to někdy cítí předem a ucukne, když ji chci pohladit. |
|
|
Odpovědět
|
|
|