<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
sia.slunicko
|
Předmět: Nechce papat granule Přitlapkováno: 7. 11. 2007 19:51:40 |
|
|
Přivezli jsme si domů skoro 3-měsíční siamskou kočičku a nechce papat granule, zkoušela jsem Whiskas Junior, Purinu ProPlan kitten ... ale granule ani náhodou ... konzervy a kapsičky normálně baští, zkoušela jsem smíchat granule s jejími kapsičkami, ale ani to nechce. Nechci ji živit jen na konzervách .. a ráda ybch aby si zvykla i na granule .. prosím poraďte |
|
|
Odpovědět
|
|
hanuled
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2007 20:03:37 |
|
|
Milá sio.slunicko,
my máme doma už tři měsíce obyčejného chlupáče- evropská krátkosrstá , ale problém stejný. Kubovi je sedm měsíců a už jsme vyzkoušeli Hills, Royal Canin, Acanu, pro plan pro zmlsaný koťata, teď jsme na Mastery a Hills. Nedá se ovšem říct, že by si granule nějak oblíbil. STále tak polovinu stravy tvoří konzervičky, vaničky(Shiny cat, animonda, Finnern)
Jsem vděčná i za to málo, když si sám od sebe a dobrovolně zobne granulí, tak to je u nás skoro oslava
Mámetakový rituál, kdy do něho něco dostanu...říkám tomu "granulky do papulky" , jednu mu natlačím násilím do pusiny a jakmile zjistí, že se to dá jíst, tak mu pěkně z ruky dávám po jedné granulce do pusiny další a další. Sní takhle třeba i polovinu doporučené denní dávky.
Ještě u nás taky funguje přimíchat do granulí sýrovou pastu od gimpetu, to pak taky něco sní, ale jak říkám- žádná sláva
P.S. Absolutně nefunkční u nás bylo takovéto přimíchávání granulí do konzerv a pod., to jsem pak vyhazovala i tu konzervu |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2007 21:04:30 |
|
|
Co baštila číča v původním domově? Třeba granule vidí u vás poprvé v životě a ještě jí nedocvaklo, že je to k jídlu.
Zatím jste vyzkoušela jen 2 druhy granulí. To je příliš brzy na to házet flintu do žita. Zkuste ještě nějaké další druhy (co by pro ty chlupaté miláčky člověk neuděla,že).
Také ty granule můžete kočičce zkusit namočit (naše kočky ale považují rozblemclé granule za hnus nejhnusovatější), nebo jak radí Hanuled, opatlat nějakou pastou, případně tvarohem. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2007 23:08:46 |
|
|
moje čičky když jsem si je přinesla také granule nejedly.Neměly zájem ani o ty,které mi dala paní chovatelka,tak jsem naředila kapsičku s trochou vody,dala drobet do misky a přidala pár granulek.Porcičky byly malinké,tak kávová lžička,spapali všechno.Jinak granulky byly v misce stále.Dnes si na ně chodí sami od sebe a určitě svou denní porci snědí |
|
|
Odpovědět
|
|
sia.slunicko
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 11. 2007 17:11:55 |
|
|
No ... nepapala teď už skoro ani konzervičky, veterinářka jí zjistila nevyléčitelnou střevní nemoc ... smrtelnou |
|
|
Odpovědět
|
|
sia.slunicko
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 11. 2007 17:12:26 |
|
|
Všem ale děkuji za rady. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 11. 2007 21:29:16 |
|
|
To mne mrzí... tak malinkaté koťátko...
Určitě bych ale časem pořídila jiné. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
|