<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
AjA
|
Předmět: štědrovečerní menu Přitlapkováno: 19. 12. 2007 8:27:10 |
|
|
Chystáte pro vaše kočičky a kocourky něcc zvláštního na vánoční menu? Mám takový pocit, že bych tím mohla dát kočindě najevo, že je zvláštní den, i když po zkušenostech s krmením vím, že mi na to stejně kašle. Takže asi dostane syrové kuře, které dostává i tak spíše svátečně. Nebo mám zkusit jiné masíčko? Rybu, králíka? Syrové, nebo raději uvařené? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: štědrovečerní menu Přitlapkováno: 19. 12. 2007 8:42:17 |
|
|
AjA napsal: | Chystáte pro vaše kočičky a kocourky něcc zvláštního na vánoční menu? Mám takový pocit, že bych tím mohla dát kočindě najevo, že je zvláštní den, i když po zkušenostech s krmením vím, že mi na to stejně kašle. Takže asi dostane syrové kuře, které dostává i tak spíše svátečně. Nebo mám zkusit jiné masíčko? Rybu, králíka? Syrové, nebo raději uvařené? |
Moje kočky milují ryby a tak vždycky dostanou i kousek vánočního kapra, pochopitelně ne smaženého, ale jen trochu podušeného v malém množství vody a vykostěného. A taky dostávají kuřecí masíčko a na další sváteční dny jim kupuji konzervičky Shiny Cat. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 8:49:36 |
|
|
Ohledně syrového kuřecího - dočetla jsem se, že v syrovém kuřeti může být zárodek salmonely, je proto lepší maso přemrazit. Tím se v masu zničí choroboplodné zárodky. Zkuste podat hovězí maso, obecně jej kočky mají velmi rády. U nás momentálně jako ozvláštnění zabrala konzerva tuňáka, či lososa. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 9:45:42 |
|
|
Samozřejmě každé maso které kočkám dávám v syrovém stavu vždy dávám přemražené. Ale na salmonela to moc nepomůže, přemražením se tento typ bakterií nezničí jen tepelnou úpravou. Přesto svoje kočky již řadu let syrovým kuřecím masem občas krmím stejně jako spousta mých známých. Kočky nejsou podle mého veterináře na salmonelu tak vnímavé jako lidé. Spíš bych se trochu obávala podávat rybí konzervy, jsou dost slané, i když samozřejmě jako občasná lahůdka nevadí. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 9:48:16 |
|
|
Aleno, děkuji Vám za upřesnění. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
|
|
Odpovědět
|
|
AjA
|
Předmět: Děkuji Přitlapkováno: 19. 12. 2007 10:20:07 |
|
|
všem,kteří již stihli vložit své příspěvky,a těším se na další inspirace. I já dávám maso přemražené, nikdy ne hned koupené. Rybu jsem ještě nikdy kočce dávat nezkoušela, tak to bude asi dobrá příležitost. Její předchůdce - pejsek - vždy dostal zbytky ryby - samozřejmě bez kostí . |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Děkuji Přitlapkováno: 19. 12. 2007 10:50:39 |
|
|
Já tedy přiznávám, že my pro kočky nijak extra štědrovečerní menu neděláme ... ostatně naši ani nedostávají dárečky (po Novým roce dostanou nové velké škrabadlo), ale žádný blbůstky jim nekupujeme a ani pro ně spešl nevaříme. Stejně to jsou potvory mlsný, a určitě by buď ohrnuly čumec, nebo by si jen zobly a stejně to nedojedly.
Chi chi, asi jsme doma cynikové, my neděláme ani narozeninové menu. Jim jsou, si myslím, v našem pojetí svátečný dny stejně asi šumec
P.S.: Jinak zpestření jídelníčku se probíralo i tady: http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?p=9494 tak jestli tam najdete třeba nějakou inspiraci ... _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
uju
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 14:20:03 |
|
|
Náš Barnýšek a ostatně všechny zvířata v naší domácnosti dostanou vařené filé.
Nebo je to teda alespoň vplánu:-D |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 14:54:13 |
|
|
Taky jim nijak nevyváříme, dostanou kus vykoštěné a uvařené ryby na mlsandu a nejlepším dárkem pro naše kočičáky jsou šustivé papíry z rozbalených dárků a mašličky, vloni si v hromadě papírů zařádili a pak tam zavrtané spokojeně usnuly _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
uju
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 16:13:02 |
|
|
Teď asi odpočím od tématu,ale jde o to kuřecí maso. Tuhle jsem nakupovala a spešl jsem koupila řízečky(kuřecí) pro kocoura. Manžel říkal, že mě nechápe, že kuřecí maso je vlastně to nejhorší. Prý jsou kuřata nadopovaný růstovýma hormonama a to se projevý i v mase.
Takže podle něho kuřecí maso není vůbec zdravé :-/
V tu chvilku jsem nevěděla co odpovědět. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 16:17:48 |
|
|
No já nevím, ale když o tom budeme takhle přemýšlet, tak nesmíme dýchat ani vzduch, protože je taky zdraví škodlivý _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 18:23:29 |
|
|
Já dárky ve sváteční dny a nějaká meníčka pro své miláčky taky neřeším-jim je to šumafuk a stejně jim podstrojuju pořád (leckdo říká, žeby u nás chtěl být psem nebo kočkou ), tak co.
Myslím, že uvařená ryba (bez kostí!!!) je pro každou číču pochutnáním, náš Adam je po ní divokej. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 12. 2007 19:58:55 |
|
|
tatiana napsal: | J
Myslím, že uvařená ryba (bez kostí!!!) je pro každou číču pochutnáním, náš Adam je po ní divokej. |
Tak to já asi doma nemám ani jednu kočku Rybí filé nežral ani jedne z těch chlupatejch prevítků.
Jinak letos na Vánoce jedeme k našim, kočky budou tedy doma se skorotchýní, takže na Štědrý den asi nic extra nedostanou. Ale až se vrátíme, dostanou dodatečně buďto nějakou mňam konzervičku, nebo syrové kuřecí. A Čičik játra, ty on fakt může... _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re: hormony Přitlapkováno: 20. 12. 2007 8:49:22 |
|
|
V Evropské unii je používání hormonů a růstových stimulátorů u zvířat určených na porážku zakázáno. _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
Chillhousová
|
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 12. 2007 23:22:20 |
|
|
u nás se budou podávat sardinky ve vlastní šťávě a jako dezert pribiňák:) |
|
|
Odpovědět
|
|
AjA
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 12. 2007 10:42:55 |
|
|
Tak to se štědrovečerní večeří dopadlo tak, jak jsem předpokládala. Fran dostala podušeného kapra. Vzala si dvě sousta z ruky, a jinak se misky ani nedotkla. Raději si dojedla zbyteček granulek, co měla v misce. Člověk by se z těch kočinek zbláznil |
|
|
Odpovědět
|
|
Ivana Müllerová
|
Předmět: štědrovečerní menu Přitlapkováno: 25. 12. 2007 20:30:08 |
|
|
Ahoj všichni. U nás dostali kočičáci k večeři kousek ryby i kousek řízku, ale světe div se, jen do toho tak trochu strčili čumák. Pokud jim ale chceme udělat radost, dostávají drceného tuňáka ve vlastní šťávě. Většina z vás píše, že dáváte kočičákům syrové maso různého druhu. Naši by se po něm sice taky utloukli, ale my jsme jim ho přestali dávat, protože dostat do nich odčervovací prášky, to je sportovní výkon. A stějně je půlka prášku někde po bytě. Máte nějakou radu, jak to do nich nacpat, nepo používáte jakousi pastu? Taky jsem slyšela o odčervovací ampuli za krk. Máte s tím někdo zkušenosti?
mufina |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re: Přitlapkováno: 25. 12. 2007 22:15:47 |
|
|
Antiparazitární přípravky v aplikační formě spot on
Nejmodernější a také nejprodávanější forma přípravků. Jedná se o malé ampulky (pipety apod.) s malým množstvím přípravku, který se nanáší zpravidla na kohoutek. Odtud se dostává buď do krve nebo se šíří po povrchu těla zvířete.
Výhody: velmi snadná aplikace, zpravidla dlouhodobý účinek.
Nevýhody: u některých přípravků trvá několik dní než začnou účinkovat.
Frontline spot on pro kočky
Proti blechám a klíšťatům pro kočky od 8 týdnů stáří.
Doba účinnosti po aplikaci: klíšťata: 1 měsíc, blechy: 5 týdnů.
Přípravek může začít účinkovat až několik dní po aplikaci.
Stronghold spot on pro koťata ( do 2,5 kg )
Stronghold spot on pro kočky nad 2,5 kg
Proti blechám, oblým červům (škrkavkám…), srdečním červům a roztočům (svrabu…) koček od 6 týdnů věku.
Doba účinku: 1 měsíc.
Advantage 40 pro kočky do 4 kg
Advantage 80 pro kočky nad 4 kg
Proti blechám pro kočky od 6 týdnů stáří. Doba účinku: 1 měsíc.
Profender spot-on pro kočky do 2,5 kg
Profender spot-on pro kočky od 2,5 kg do 5 kg
Profender spot-on pro kočky nad 5 kg
proti tasemnicím a oblým červům ( škrkavky...) u koček od 8 týdnů věku. Doba účinku: 1 měsíc
Advocate spot-on pro kočky do 4 kg
Advocate spot-on pro kočky nad 4 kg
Proti blechám, oblým červům ( škrkavkám a měchovcům, i proti jejich larvám ), srdečním červům a roztočům ( svrabu…) koček od 9 týdnů věku. Doba účinku: 1 měsíc _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2007 12:53:03 |
|
|
Tak nakonec jsem štědrý den připravila i kocourovi. Ráno dostal velmi štědré pomazlení, pak velkou štědrou porci granulí štědře doplněnou o misku s čerstvou vodou a nakonec jsem mu i štědře umyla záchůdek a vyměnila stelivo. Světe div se, štědře spořádal i půlku kapsičky. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2007 13:39:55 |
|
|
adelnik napsal: | Tak nakonec jsem štědrý den připravila i kocourovi. Ráno dostal velmi štědré pomazlení, pak velkou štědrou porci granulí štědře doplněnou o misku s čerstvou vodou a nakonec jsem mu i štědře umyla záchůdek a vyměnila stelivo. Světe div se, štědře spořádal i půlku kapsičky. |
Tak to jsem se opravdu srdečně zasmála!! U nás to probíhalo asi podobně, protože ty moje mlsné potvory mají Vánoce celý rok a někdy jim slibuju, že půjdou na 3 dny na ulici.. Jen ta jedna z nich si tedy dala říct a štědře si dala vařeného lososa a zblajzla téměř všechnu šunku, která byla pro změnu určena psovi... _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
|