<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
JanČe
|
Předmět: premiové kapsičky pro koťata Přitlapkováno: 21. 1. 2008 16:54:26 |
|
|
Dobrý den, moc prosím o radu, či alespoň podělení se o zkušenosti.
Mám čtyřměsíční koťata, mají k dispozici celý den granulky Hills kitten s vodou, a ráno a večer dostávají kapsičky či konzervy (ovšem kapsičky jak mě,tak jim vyhovují víc). Tak jádru pudla, nemohu na trhu sehnat premiove kapsičky pro koťata...v dobré dostupnosti jsou značky jako Whiskas které mají kotěcí sekci (ale ty mají pouhé4%masa) a potom konzervičky či kapsičky pro koťata od Hills, které mají dobré složení, ale jsou na můj vkus dost drahé a jsou špatně k dostání..Máte někdo dobrou zkušenost s mokrým krmením pro koťata, aby nebylo ani levné ani superpremiové?Prostě něco mezi? Tak pokud jste byli tak trpělivý a dočetli až sem, prosím napište
PS: značka Liberec |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 1. 2008 17:44:18 |
|
|
Koťecí konzervy/kapsičky/vaničky dělá Animonda (Carny, Von Feinstein, Rafiné), Purina Proplan, Iams, First Class a Miamor. Vzhledem k tomu, že mají koťata k dispozici kvalitní granule, nemusíte se bát dát jim třeba i konzervu pro dospěláky (Gimpet, Schmusy atd.)
V Liberci jsem viděla krmení od Gimpetu v tom obchodě pro kutili, co je vedle Kauflandu a naproti Lidlu (Hornbach, OBI???). V Hypernově možná je taky nějaký zverimex, ale to si fakt nejsem jistá. A pokud ano, bude to tam předražené. Jinak nezbývá než obejít zverimexy nebo nakoupit na internetu. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
Ann
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 1. 2008 18:59:40 |
|
|
velice kvalitní jsou kapsičky Shiny Cat, také dávám koťátku (mělo by to být skoro jen čisté maso), ale jsou dost drahé - 2x 85g cca 45kč.. |
|
|
Odpovědět
|
|
bobtail
Založen: 19.12.2007 Příspěvky: 64 Bydliště: Vestec, Praha Západ
|
Předmět: Re: premiové kapsičky pro koťata Přitlapkováno: 21. 1. 2008 21:19:49 |
|
|
Již od několika lidí, vč. veterinářů jsem slyšela, konzervy a kapsičky nejsou vhodné. A to ani ty prémiové... Všechny jsou vyrobeny z nevhodných zvířecích zbytků... Takže i veterináři doporučují dokrmovat spíše masem - hovězí, kuřecí, ryby . To jen k mým zkušenostem _________________ Hanka, Anabell a Cookie |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 1. 2008 21:25:06 |
|
|
Ann napsal: | velice kvalitní jsou kapsičky Shiny Cat, také dávám koťátku (mělo by to být skoro jen čisté maso), ale jsou dost drahé - 2x 85g cca 45kč.. |
A nevyjde nakonec laciněji krmit skutečně čistým masem? Já mám kocouře, který granulky jen jako ňamku, není to pro něj jídlo podle jeho představ.
Kupovala jsem taky kapsičky (dávala jsem mu i pro dospěláky Friskies), kočičí paštiky, ale masa tam až tak moc není. Tak jsem mu prostě začala kupovat maso. Koupím kilo, nakrájím nadrobno, případně v Globusu koupím namleté čisté hovězí (mají vysoce kvalitní maso), naporcuju, porcičky zabalím do fólie a dám zmrazit. Po 2-3 dnech mám připravené jídlo, jen ho rozmrazit. Přidám do toho trochu vařené zeleniny, případně pár kousků vařených těstovin či rýže, nebo trochu bílého jogurtu, a je na světě kvalitní jídlo skutečně z masa. (přemražené maso nechávám syrové, nevařím.)
Když vařím hovězí nebo kuřecí polévku, nesolím, přidám vývar k masu (pro nás osolím až po odebrání zvířecím miláčkům) kocouřovi do misky, a může se ubaštit. K tomu mu dávám 2x denně vitamínovou pastu pro koťata od Gimpetu, po té se může taky utlouct.
Nebo jsem koupila drůbeží vnitřnosti (žaludky, srdíčka, kousek jater), to jsem uvařila s trochou rýže, mrkve, květáku a brokolice, nahrubo rozmixovala, přidala vývar, a bylo další jídlo hotové-ve více porcích-šup s tím opět do mrazáku. Když už se s tím dělám, udělám toho víc a zmrazím.
Občas uvařím kus filé, opět trošku těstovin či rýže-maso musí mít vždy hodně navrch, a je to. Sem-tam do toho může přijít žloutek nebo bílý jogurt.
Jediný problém je v tom, že to zabere trochu času a dá to trochu práce. Ale zase vím, co mu dávám a že nic špatného nedostane. A nakonec to vyjde i levněji než průmyslově vyráběné kvalitní krmení. Kvalitní granule má k dispozici neustále, vitamíny dostává v pastě od Gimpetu, tak si myslím, že je to takto snad dobře. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
bobtail
Založen: 19.12.2007 Příspěvky: 64 Bydliště: Vestec, Praha Západ
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 1. 2008 21:35:28 |
|
|
Já tedy krmím prémiovými granulemi Pro-Plan Kitten, kde je vše co kočička potřebuje - vitamíny,... A pak také porcuji . Koupím flák hovězího - zadní (sama ho nejím ) a nakrájím na malé kostičky... Poté rozdělím na porcičky a každou dá do pytlíčku a šup do mrazáku. Pak už jen vytahuji jeden pytlík za druhým . Pak také vařím filé - kostky. Půlku kostky krátce povařím ve vodě a nechám vychladnou. A to je mňamka _________________ Hanka, Anabell a Cookie |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: premiové kapsičky pro koťata Přitlapkováno: 22. 1. 2008 5:37:25 |
|
|
U lepších značek se už vesměs nerozlišuje různá kvalita konzerviček nebo kapsiček pro dospělé a pro koťata. Kvalitní konzervy s vyšším obsahem masa stejně jako čisté maso můžete dávat dospělým i koťatům. Když koupíte kuřecí řízek tak ho taky můžete dát všem. Dělení konzerv není takové jako u granulí, nemluví se o prémiových neco superprémiových konzervách. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2008 6:53:36 |
|
|
tatiana napsal: |
A nevyjde nakonec laciněji krmit skutečně čistým masem? |
Jen bych dodala, to co vždycky - krmení čistým masem vyjde určitě laciněji, ale krmit s ním nebývá vždy tak jednoznačné - Maxíš např. po hovězím masu zvrací, teď už ho raději ani nesní, baští jen syrové kuřecí a to zase tak málo, že by mu to jako porce odpoledního jídla nestačilo, a preferuje prozměnu spíše granule.
Takže člověk musí vyzkoušet, co zrovna té jeho kočině sedne a netrápit se tím, že zrovna ona odmítá porci masa, kde má víc masa než v konzervě. Navíc - naši by nesnědli nic, v čem je zelenina, u ní jsem si všimla, že hodně chutná hlavně naháčům
Jinak přikláním se k výše uvedeným značkám.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
JanČe
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2008 9:12:56 |
|
|
Děkuju moc za názory. Taky přikrmuju syrovým masem kuřecím,povařeným filé, nebo drceným konzervovaným lososem...ovšem kapsičky nějak chutnají víc, a šlo mi právě o obsah masa v nich...takže můžu krmit lepšími kapsičkami které jsou "adult", to mě uklidnilo..se syrovým masem si ti moji kočičáci rádi hrají, prostě napřed kostičku kuřecího masa poválejí všudemožně, a buďto ji najdu za týden pod skříní, nebo ji ochlupacenou spapají ..asi se projevují lovecké pudy,cítí syrové maso, a už lítá vzduchem |
|
|
Odpovědět
|
|
kockodan
Založen: 26.02.2007 Příspěvky: 204 Bydliště: Praha - Petrovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2008 10:36:03 |
|
|
Jana Závodníková napsal: | Děkuju moc za názory. Taky přikrmuju syrovým masem kuřecím,povařeným filé, nebo drceným konzervovaným lososem...ovšem kapsičky nějak chutnají víc, a šlo mi právě o obsah masa v nich...takže můžu krmit lepšími kapsičkami které jsou "adult", to mě uklidnilo..se syrovým masem si ti moji kočičáci rádi hrají, prostě napřed kostičku kuřecího masa poválejí všudemožně, a buďto ji najdu za týden pod skříní, nebo ji ochlupacenou spapají ..asi se projevují lovecké pudy,cítí syrové maso, a už lítá vzduchem |
Ja postupne zkusila vsechno mozne a zustala u Shiny Cat. Maso je tam kvalitni, myslim, ze lepsi nez mnohe lidske konzervy typu kureci narez a levnejsi tunak. Taky jsem chtela pro Paskala kvalitu (a za lepsi cenu ), ale maso ani vyvar proste nejedl, i kdyz maso ze Shiny Cat ji. Takze uz to neresim a krmime Shiny cat, levneji se sezene v akci v Pet center nebo po netu na Allpet. Jen me mrzi, ne nedelaji hovezi. V Liberci, kdyz jsem studovala na VS (asi6 let zpet), byl super zverimex na te hlavne ulici k nadrazi (ne ta jak jsou tram, ale rovnobezna bez tramvaji), pobliz byla jedna z budov TUL, prodejna aut, dale pak antikvariat. Snad je to pochopitelne kde Tehdy tam meli veci, ktere jsme nesehnala pro tereristiku ani v Praze. Tak jestli tam jeste jsou a neklesli na kvalite, mohli by mit i super veci pro kocky (tehdy jsem resila jen zelvi veci, tak kockoveci nevim). |
|
|
Odpovědět
|
|
pewis
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2008 15:30:51 |
|
|
Teď jsem koupila na výstavě konzervičky Schesir cat - nad 50% masa a dodavatel říkal,že budou každou chvíli v obchodech. Cena je 27 korun za 85 g. krásně voní, vypadaj hezky a z Ebinky je po otevření konzervy šelma nelítostná. Vyškrábe se mi až za krk a snaží se rozkousat i ten obal - tak nevím,co do toho dávaj jinak papá Miamorky a Almo nature. Tudíž touto cestou sháníme bohatého ženicha Je to fakt drahé,ale zas podle složení bych si to dala sama. Kvalitní jsou i konzervy od Animondy - carny - ale tam je to pomleté a mě to smrdí, takže to jsem zavrhla. |
|
|
Odpovědět
|
|
|