<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
stiskoCh
Založen: 29.05.2009 Příspěvky: 47 Bydliště: Bučovice (okr.Vyškov)
|
Předmět: dospívání britky Přitlapkováno: 20. 11. 2009 12:21:20 |
|
|
Dobrý den,
jaké máte zkušenosti u vašich kočiček, kdy jste zpozorovali dospívání, první mrouskání?? týká se to britských koček. Mockrát děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 11. 2009 14:31:37 |
|
|
Té naší je devět měsíců a zřejmě ještě nemrouskala. Myslím, že bych to poznala. Zatím je prostě jen "upovídaná". _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
vetka.M
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 11. 2009 17:16:17 |
|
|
Vanilka - ve 14 měsících poprvé
Montana - v 6,5 měsících poprvé (nymfomanka - pak každých 14 dní celé léto)
Quelinka zatím nic a je jí 7,5 měsíce - jelikož je jarňátko, tak myslím, že první říje bude nejdřív leden/únor, ne-li později (jako mamča Vanilka)
u obou starších jsem naprosto přesně věděla, že to na ně jde, páč začaly být mazlivější a do pár dnů už řvaly jako o život - každá jinak, ale přeslechnout to nešlo, ani přehlédnout - jak se válely a předváděly (a dotíraly na chudáka Želvušku) |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucienka
Založen: 20.10.2006 Příspěvky: 107 Bydliště: Karviná, Ostrava
|
Předmět: Re: dospívání britky Přitlapkováno: 6. 12. 2009 21:01:50 |
|
|
stiskoCh napsal: | Dobrý den,
jaké máte zkušenosti u vašich kočiček, kdy jste zpozorovali dospívání, první mrouskání?? týká se to britských koček. Mockrát děkuji |
nemám kočičku, ale kocourka a ten šel na kastraci skoro ve třech letech a ještě ani značkovat nezačal, kastrace byla v té době "nutnost", jinak jsem se k ní ani nechystala, ale společné soužití s kočičkou mne donutilo změnit názor. _________________ Lucie a princezna Mia
Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3) |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 12. 2009 21:06:21 |
|
|
Já jsem se u britek setkala s první říji v rozpětí od 6 do 18 měsíců, takže je to velice individuální. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sugiela09
|
Předmět: Prosím o radu Přitlapkováno: 11. 12. 2009 20:22:14 |
|
|
Dobrý den jdu sem o radu mám britského kocourka 8měs.a začlo nám mrouskání copak o to ale mám ještě malou britku kočičku 3měs a kocourek ji nedá pokoj teda přes den je klid ale večer je to děsný o kastraci jsem neuvažovala protože jsem počítala s tím že aspon jednou bych chtěla z tohoto párečku kotatka a pak bych Sugara dala na kastraci jenže se ted bojim aby ji něco neudělal protože nejhorší na tom je že kočička ho i nechá na sebe vlézt a drží což samozřejmě zakročím ale co kdybych neuhlídala mohlo by krom toho že si řikám to snad ani nejde ,se stát že by ji nakryl?Je to možné když ona je kotě? večer mám kocoura u sebe tak jsou oddělený ale přes den je hlídám ale manžel když je doma s nima tak aby to uhlídal děkuji za radu Sugiela[/b] _________________ Sugiela |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 12. 2009 7:35:04 |
|
|
Jen na úvod - kocouři nemrouskají, nemají cyklickou říji jako kočkÿ. Kocouři dospívají a jakmile jsou dospělí tak jsou ke krytí připravení kdykoliv. Ve věku který uvádíte je už pravděpodobně kocourek pohlavně dospělý a je schopný zplodit koťata. Kočička je však ještě malá a chování vašeho kocoura spíš vyjadřuje dominanci než že by šlo přímo o sex. Náš kocour se ke svým odrůstajícím koťatům někdy chová podobně a přitom vůbec nerozlišuje jestli jde o kočičky nebo kocourky. A koťata drží. Nikdy se nestalo že by došlo ke skutečnému krytí nebo že by kocour koťatům ublížil. Ale to je momentální stav, jak kočička poroste tak se bude zvyšovat riziko že se u ní dostaví říje a třeba už v 6 měsících může dojít k jejímu nakrytí. Nemáte jinou možnost než tu, kterou praktikují chovatelé když chtějí zabránit neplánovanému nakrytí - kočku musíte od kocoura oddělit. Kocour určitě říji u kočičky pozná dřív než vy. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sugiela09
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 12. 2009 17:54:02 |
|
|
Alena V. napsal: | Jen na úvod - kocouři nemrouskají, nemají cyklickou říji jako kočkÿ. Kocouři dospívají a jakmile jsou dospělí tak jsou ke krytí připravení kdykoliv. Ve věku který uvádíte je už pravděpodobně kocourek pohlavně dospělý a je schopný zplodit koťata. Kočička je však ještě malá a chování vašeho kocoura spíš vyjadřuje dominanci než že by šlo přímo o sex. Náš kocour se ke svým odrůstajícím koťatům někdy chová podobně a přitom vůbec nerozlišuje jestli jde o kočičky nebo kocourky. A koťata drží. Nikdy se nestalo že by došlo ke skutečnému krytí nebo že by kocour koťatům ublížil. Ale to je momentální stav, jak kočička poroste tak se bude zvyšovat riziko že se u ní dostaví říje a třeba už v 6 měsících může dojít k jejímu nakrytí. Nemáte jinou možnost než tu, kterou praktikují chovatelé když chtějí zabránit neplánovanému nakrytí - kočku musíte od kocoura oddělit. Kocour určitě říji u kočičky pozná dřív než vy. |
Děkuji Alenko
Chtěla jsem právě něco o tom vědět ,taky si říkám co by s ní chtěl ted dělat furt na ni leze a řve ják cvok Jinak počítám že je budu muset dělit ale i tak radši povině chodí spát semnou bojim se aby ji něco nevyvedl,ona je ještě takový špunt ale je za nim uplně litá Ještě se zeptám jak se teda tomu u kocourku říká já myslela že je to jako u kočiček že jak vydává zvuky řve tak že je to mrouskání Jinak děkuji za info _________________ Sugiela |
|
|
Odpovědět
|
|
|