<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
gabby.h
|
Předmět: Od kdy je kocour pohlavně vyspělý a schopný rozmnožování? Přitlapkováno: 27. 4. 2010 18:02:12 |
|
|
Dobrý den, mám dotaz.
Máme ročního kocoura Cornish Rexe. Zatím neznačkuje, skvěle jí, spí, je hravý a vypadá spokojeně.
Nedávno jsme u něho pozorovali samovolný výron semene v polospánku. /opravdu nečůral/ Občas doma mňoukne - ale tak 1-2 x za týden a opravdu málo.
Máme tu kočičku, která opakovaně mrouská, doráží na něj, leze před ním a "nastavuje", ale on nic. Hraje si s ní ale po sexuální stránce ho nezajímá.
Myslíte, že je již pohlavně vyspělý a prostě nejeví o kočky zájem nebo ještě vyspělý není? Od kdy začali být vaši kocouři sexuálně aktivní???
Kočička je chovná a potřebuji, aby ji nakryl...
Moc děkuji za zkušenosti a rady! |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Od kdy je kocour pohlavně vyspělý a schopný rozmnožování Přitlapkováno: 27. 4. 2010 18:09:50 |
|
|
gabby.h napsal: | Dobrý den, mám dotaz.
Máme ročního kocoura Cornish Rexe. Zatím neznačkuje, skvěle jí, spí, je hravý a vypadá spokojeně.
Nedávno jsme u něho pozorovali samovolný výron semene v polospánku. /opravdu nečůral/ Občas doma mňoukne - ale tak 1-2 x za týden a opravdu málo.
Máme tu kočičku, která opakovaně mrouská, doráží na něj, leze před ním a "nastavuje", ale on nic. Hraje si s ní ale po sexuální stránce ho nezajímá.
Myslíte, že je již pohlavně vyspělý a prostě nejeví o kočky zájem nebo ještě vyspělý není? Od kdy začali být vaši kocouři sexuálně aktivní???
Bylo by dobré,kdyby jste napsala jak je kocourek starý,obvykle dospívají kolem roku.
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
gabby.h
|
Předmět: Re: Od kdy je kocour pohlavně vyspělý a schopný rozmnožování Přitlapkováno: 27. 4. 2010 18:22:14 |
|
|
Kocourkovi bude 7. května, tedy za cca 10 dní, jeden rok. Slyšela jsem, že kocouři jsou aktivní klidně od 6-7 měsiců, tak jsem trochu na vážkách, co je s tím naším a jestli bude vůbec sexuálně aktivní - i s ohledem na naší opakovaně mrouskající kočku.. Ta celkem zhubla a opakovaně zhruba po 14 dnech mrouská... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Od kdy je kocour pohlavně vyspělý a schopný rozmnožování Přitlapkováno: 27. 4. 2010 18:34:17 |
|
|
beta.1 napsal: | gabby.h napsal: | Dobrý den, mám dotaz.
Bylo by dobré,kdyby jste napsala jak je kocourek starý,obvykle dospívají kolem roku.
BBMM |
Když gabby píše, že má ročního kocoura, tak mu asi bude rok |
|
|
Odpovědět
|
|
gabby.h
|
Předmět: Re: Od kdy je kocour pohlavně vyspělý a schopný rozmnožování Přitlapkováno: 27. 4. 2010 18:51:33 |
|
|
Alamka napsal: | beta.1 napsal: | gabby.h napsal: | Dobrý den, mám dotaz.
BBMM |
Když gabby píše, že má ročního kocoura, tak mu asi bude rok |
No jo, bude mu rok. Prosim, je jeho chovani normalni??? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 4. 2010 18:58:12 |
|
|
U nás doma to s mladým kocourem bylo podobné (chovám britky), některým kocourům trvá déle než pochopí jak na to. Náš kocour začal krýt kolem 18 měsíců, ale i tak kryje jen některé kočky, jiné se mu prostě nelíbí a mohou se před ním nakrucovat jak chtějí. Přitom náš první chovný kocour nakryl kočku nechtěně už jako osmiměsíční. Ale ani ten jednu z mých koček nikdy nenakryl, prostě se mu nelíbila a tak jsem s ní musela jezdit na krytí jinam. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 4. 2010 9:20:43 |
|
|
Roční kornyšek by už krýt měl a hlavně mohl. Že to nedělá a mrouskavka je mu šumafuk, je trochu divné. Může to být i osobní antipatií-také jsem se setkala s tím, že jednomu kocourovi je kočka ochotná podržet kdykoliv, i když se zrovna nemrouská a kocour dostane chuť si vrznout, a druhého by zabila, i když je rozmrouskaná až běda. Nebude jiné řešení než zkusit kocoura někde jinde-časté mrouskání bez nakrytí je téměř zaručený průšvih velkého formátu-zánět dělohy je na dohled. A to končí veškerá legrace. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 12. 2010 14:18:17 |
|
|
Dotaz, mam doma dve petimesicni kocicky, ani jedna jeste nemela projevy rije. Mama ma doma stejne stareho kocourka, ktery take nema projevy, zadne znackovani atd... a dva dvoulete nekastrovane polovenkovni kocoury.
Na Vanoce chci jet k rodicum i s kocickama.. Obe jdou 11.ledna na kastraci. A mne jde o to, zda je mame radsi drzet od sebe s kocoury nebo nemusime.. Je mi jasne, ze u tech dospelaku jo, ale co ten maly? Ten je spise vevnitr...
diky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|