<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Ajnoka
|
Předmět: Úprava uší na výstavu Přitlapkováno: 3. 4. 2011 19:06:25 |
|
|
Dobrý den, tak jsem tady s dalším dotazem. Potřebovala bych poradit, kde se dá sehnat pudr na odstranění chloupků v uších. Je to bílý pudr, který se vetře do vnitřku ouška na chloupky které potřebujete odstranit, nechá se chvíli působit a znecitliví kůži, tím pak jdou chloupky snadno bezbolestně vytrhnout. Neznám bohužel název, ani kde se dá sehnat. Pokud by měl někdo tip, tak moc děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Úprava uší na výstavu Přitlapkováno: 4. 4. 2011 6:31:58 |
|
|
Auu, to se fakt praktikuje? _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena C.
|
Předmět: Re: Úprava uší na výstavu Přitlapkováno: 4. 4. 2011 7:42:54 |
|
|
Tak tohle slyším poprvé. Jaké chováte plemeno? Já mám britky a u těch se akorát vytrhávají přečnívající chloupky na vrcholu ucha tak, aby bylo vidět zaoblený tvar ucha, britka nemá mít štětičky. Na to stačí lehounce stisknout boltec ucha a chloupky po okrajích ouška vytrhat prsty, kočka to ani nepostřehne. Ale sypat nějaký prášek do ucha a vytrhávat vnitřní chlupy? To mi přijde hodně divné a navíc rozhodně pro kočku nepříjemné. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ajnoka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2011 19:13:42 |
|
|
Toto se dělá u siamek a orientálek, ouško se tím krásně otevře. ten pudr se tam nesype, ale jen se vetře, kočku to potom vůbec nebolí, jde to lehce, jemně vytrhnout, koča ani nic nenamítá. Bez toho by to asi nešlo, určitě by ji to hodně bolelo, ale pohledový rozdíl je dost velký, i když na první pohled člověka nenapadne co je na té kočce lepší. Tak to asi budeme na výstavě neupravení . |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 4. 2011 10:12:25 |
|
|
Zřejmě by měl v prvé řadě poradit chovatel, od kterého kočičku máte, aby se "jeho" jméno prezentovalo na výstavě co nejlépe. Taky to slyším poprvé - a to jsem teda taky ráda, že mám britky, kterým vytrhnu pár chloupků na konci ucha, ale zevnitř - auuuu... _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 4. 2011 20:40:23 |
|
|
No, kamarádka chová dlouhá léta siamky a orientálky, byla jsem s ní xkrát na výstavě, a že by trhala chloupky z ucha, tak to jsem fakt neviděla. Ani u jiné známé, co toto plemeno chová. Ani o tom nikdy nemluvila. Tohle slyším fakt poprvé . _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Ajnoka
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 4. 2011 20:43:45 |
|
|
Mohl by to být ten pudr co radí April, už mám objednáno, tak uvidím. Ani jsem nedoufala, že by se dal sehnat u nás. Tak děkuji za tip. |
|
|
Odpovědět
|
|
|