<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Lister
Založen: 05.08.2007 Příspěvky: 23 Bydliště: Česká Ves (U Jeseníku)
|
Předmět: Odčervení březí kočky Přitlapkováno: 7. 9. 2008 15:13:20 |
|
|
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat zda je nutné/doporučené odčervovat březí kočku. Naše kočka by měla být v cca 6 týdnu březosti. odčervena byla naposledy koncem května. Je chovaná jen v bytě ven nechodí.
Někde jsme četli, že se odčervení doporučuje, jinde zase o tom není žádní zmínka. Díky za každou radu. |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 9. 2008 19:34:14 |
|
|
Já bych řekla, že se NESMÍ březí kočka odčervovat. Pokud jste to neudělali před krytím, odčervěte ji až s koťaty. |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: Re: Přitlapkováno: 7. 9. 2008 20:33:09 |
|
|
Našla jsem tři antiparazitika, kde je uvedena možnost použití i u gravidních a laktujících koček: Drontal ( tablety ), Milbemax ( tablety ), Beaphar obojek _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 9. 2008 20:33:28 |
|
|
A já mám zase knihu o chovu kde se odčervení březí kočky výslovně doporučuje. Já bych doporučila poradit se s veterinářem. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 9. 2008 21:17:47 |
|
|
Alena V. napsal: | A já mám zase knihu o chovu kde se odčervení březí kočky výslovně doporučuje. Já bych doporučila poradit se s veterinářem. |
na doporučení vetky jsem Barunku odčervovala,když byla březí i jsem to četla,že se má březí kočička odčervit
Bětka,Barunka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
Los Casperos
|
Předmět: Re: Odčervení březí kočky Přitlapkováno: 13. 9. 2008 22:04:43 |
|
|
Odčervit březí kočku je možné, já osobně jsem to u našich koček nedělala. Znáte přípravek Profender? V návodu je napsáno, že lze použít i u březích koček. Je to kapka za krk, přijde mi to lepší než obojek (a bezpečnější - nikdy nevíte, kde se za něj kočka zachytne, i doma). Radila jsem se o odčervení i s veterinářem, řekl, že lze odčervit březí kočku. Ale znáte to. Někdo řekne očervit, někdo že neodčervovat. Myslím, že to záleží na vaší úvaze. |
|
|
Odpovědět
|
|
LittleTiger
|
Předmět: Re: Odčervení březí kočky Přitlapkováno: 19. 2. 2012 2:47:22 |
|
|
Los Casperos napsal: | Znáte přNěkdo řekne očervit, někdo že neodčervovat. Myslím, že to záleží na vaší úvaze. |
Dobrý den,
je tu ještě více názorů na odčervení březí kočky? Mám kočičku v 56 dni březosti a nevím, zda odčervit či nikoliv.
Děkuji předem za odpověď! |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 2. 2012 23:55:29 |
|
|
Takhle vysoce březí kočku bych já osobně už neodčervovala. Přece jen je to chemie. Nevím, já to nedělám. Odčervím ji pak zároveň s prvním odčervením koťat, když se koťata už samostatně vyprazdňují a kočka už jejich výkaly nežere. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
LittleTiger
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 2. 2012 3:47:32 |
|
|
tatiana napsal: | Takhle vysoce březí kočku bych já osobně už neodčervovala. Přece jen je to chemie. Nevím, já to nedělám. Odčervím ji pak zároveň s prvním odčervením koťat, když se koťata už samostatně vyprazdňují a kočka už jejich výkaly nežere. |
Moc děkuji za odpověď! |
|
|
Odpovědět
|
|
|