<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Zuzana (kocur Eddie)
|
Předmět: Čistenie zubov Přitlapkováno: 16. 4. 2006 13:17:15 |
|
|
Ahojte,
chcela by som sa Vás opýtať, či máte niekto skúsenosti s čistením zubov.
Eddie síce papá denne granulky, ale keď som mu minule kontrolovala zadné zuby, už ich biele nemá. Má iba necelé dva roky a nechcem, aby som mu neskôr musela dávať operačne čistiť zubný kameň. |
|
|
Odpovědět
|
|
Merlin
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 4. 2006 13:38:04 |
|
|
Zuby jsme čistit nezkoušeli, myslím, že by nás asi ani naše kočičky nenechaly. Také jsme si povšimli zoubků našich miláčků, tak jim od zubního plaku a kamene pomáháme oral granulkami, které kombinujeme se standardní stravou a menším přídělem konzerviček. Oral granule se nesmí kombinovat s obyčejnými, proto mají období, kdy dostávají oral a kdy standard...Oral musí být samotný, aby účinkoval |
|
|
Odpovědět
|
|
Romy
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 4. 2006 13:46:35 |
|
|
Viděla jsem pastu i kartáček na zuby pro psy a kočky, ale já bych to radši na své kočce taky nezkoušela, nemyslím, že bych z té bitvy vyšla jako vítěz. Kromě granulí se dají koupit i speciální potravinové doplňky, které i čistí chrup. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Čistenie zubov Přitlapkováno: 17. 4. 2006 18:34:20 |
|
|
Zuzana (kocur Eddie) napsal: | Ahojte,
chcela by som sa Vás opýtať, či máte niekto skúsenosti s čistením zubov.
Eddie síce papá denne granulky, ale keď som mu minule kontrolovala zadné zuby, už ich biele nemá. Má iba necelé dva roky a nechcem, aby som mu neskôr musela dávať operačne čistiť zubný kameň. |
Jde o to, jak "nebílé" je má. Myslím, že je celkem logické, že jako masožravci kočkám ulpívá na zubech jak plak, tak kámen, s tím se asi nic vyloženě dělat nedá. Větší sklony k zubnímu kameni mívají kočky, které jsou převážně krmené "vlhkou" stravu. Kvalitní granule už mívají strukturu takovou, že kousáním zabraňují tvorbě zubního kamene a plaku. Je tedy důležité, aby hlavně důkladně kousaly. Proto např. OralCare granule jsou trochu větší než obvyklé granule. To samé různé bonbonky na zuby plní svou funkci právě tím, že kočky je koušou. Setkala jsem se i s tím, že kočka tyto bonbonky polyká, což pak efekt nemá.
Pokud se vám zažloutnuté zoubky nelíbí, zajděte s kočičákem k vetovi a ten by vám měl říct, zda jsou zde skony k zubnímu kameni, nebo je to běžné zažloutnutí. S naší Rubyškou jsme se veterinářky ptali, taky jsem si myslela, že jí zoubky trochu žloutnou, ale vetka říkala, že má zoubky naprosto v pořádku.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|