<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Nel Anonymní
|
Předmět: váha kotěte Přitlapkováno: 19. 1. 2006 12:27:51 |
|
|
Může někdo poradit ohledně váhy kotěte? Mám kočenku, 5 a půl měsíce starou a váží 3,3 kg, zdá se mi to moc... Přibírá raketovým tempem a trochu se bojím, abych ji nevykrmila moc. I když jinak je celkově taková dlouhá, má vysoké nohy, takže tlustě rozhodně nevypadá. Jen má bříško, asi po mně. Jaké máte zkušenosti, je ta váha adekvátní? Díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 1. 2006 12:31:48 |
|
|
Každá kočička má tu váhu úplně jinou. Mému Rafovi je 6 měsíců a váží 4 kg. Koťata by se rozhodně neměly v potravě omezovat (pokud nejsou vyloženě tlustá). Jestli bude mít problémy s váhou tak to můžete začít řešit nejlépe po kastraci třeba granulemi "indoor", "light" apod. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ditta
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 1. 2006 12:43:43 |
|
|
My mame temer 7-mesicniho kocourka, ktery vazi 5,3 kg a nasi pratele maji britacka 6-mesicniho a uz ma 6 kg. Opravdu to bude asi dost individualni. _________________ Ditta |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 1. 2006 12:51:48 |
|
|
Zapomněla jsem se zeptat co máte za rasu? Protože na tom taky hodně záleží, briťáček nebo sibiřka budou mít určitě víc než obyč. číča či orientálka |
|
|
Odpovědět
|
|
Nel Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 1. 2006 13:43:59 |
|
|
je to obyčejná číča šmrcnutá podle pana doktora nějakou siamskou, proto je údajně taková dlouhá a nohatá. Jak vidím, tak je to opravdu velice individuální. Nicméně děkuji za porady.
Já jsem ji trochu zmlsala, navykla si na masíčko, přilepšuju jí občas pribiňákem, rozhodně jí v jídle neomezuju a má téměř kvalitnější stravu než já. Kočičce kus hovězího a kuřecí řízek a sobě kuřecí kostry na polívku. Je prostě neodolatelná. Však to určitě znáte. |
|
|
Odpovědět
|
|
boban Anonymní
|
Předmět: váha koťete Přitlapkováno: 7. 3. 2006 13:16:54 |
|
|
No já mám opačný problém. mám šest a půl měsíčního kocoura britské modré s PP a váží 3,4 kg. Zdá se mi, že je to málo, ale působí zdravě, vesele a rozhodně ne vychrtle. Jelikož ale nemám srovnání se stejnou rasou ve stejném věku, jen těžko si mužu udělat obrázek, jestli je vše v normálu. Jestli máte, nebo víte někdo o stejně staré britce, napište mi prosím bud sem, nebo na gimeakis@centrum.cz. Dík moc |
|
|
Odpovědět
|
|
Pomněnka
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2006 15:09:48 |
|
|
já přispěju , ač nemám britku. Mám sibiřku(kočku) pět měsíců starou a váží 2750g Nevím, zda je to moc či málo, ale je zdravá, tlustá určitě nevypadá, tak to neřeším. Ale vím, že má předpoklady velké kočky, taky mi připadá, že přibírá raketovou rychlostí! Papá všechno, granule, maso , pribiňáčky, tvaroh, konzervy ... Jinak máte možnost se obrátit na chovatele, co od něj kocourka máte, má jistě přehled, jak by měl kocourek tohoto plemene prospívat. A myslím, že i víte, jak vypadají kocourkovi rodiče a podle toho si můžete udělat představu, jak mohutný kocourek může jednou být. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2006 15:24:56 |
|
|
Já přidám svoji zkušenost. Taky jsem řešila, zda můj kocourek (britka bez PP) není moc hubený nebo tak. Teď je mu 11 měsíců, je kastrovaný a váží 4,5kg. Před kastrací měl něco kolem 5kg. Je ale spokojený, zdravý, při chuti a nic mu nechybí. Je drobnější, myslím že to má po své mamince, ta taky nebyla nijak velká. Genetika také udělá hodně , proto je dobré si prohlédnout i rodiče, abyste věděli, co z vašeho prcka jednou bude . |
|
|
Odpovědět
|
|
Boban Anonymní
|
Předmět: Re: váha koťete Přitlapkováno: 7. 3. 2006 17:42:43 |
|
|
boban napsal: | No já mám opačný problém. mám šest a půl měsíčního kocoura britské modré s PP a váží 3,4 kg. Zdá se mi, že je to málo, ale působí zdravě, vesele a rozhodně ne vychrtle. Jelikož ale nemám srovnání se stejnou rasou ve stejném věku, jen těžko si mužu udělat obrázek, jestli je vše v normálu. Jestli máte, nebo víte někdo o stejně staré britce, napište mi prosím bud sem, nebo na gimeakis@centrum.cz. Dík moc |
rodiče jsem samozřejmě viděl. táta je asi největší kočka jakou jsem kdy viděl , takže by mělo mít kotě předpoklady být taky veliké. Je mi jedno jestli z něj budeme mít tygra, nebo jestli bude menší, hlavně aby se mu dařilo, jen mě zajímalo porovnání se stejně starými kotaty britek. Všem dík moc za odpověď, Boban |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V. Anonymní
|
Předmět: Re: váha koťete Přitlapkováno: 9. 3. 2006 7:28:19 |
|
|
Boban napsal: | , jen mě zajímalo porovnání se stejně starými kotaty britek. Všem dík moc za odpověď, Boban |
Srovnávat se stejně starými koťaty britek prostě nelze. Chovám britky a tak vím že každá je jiná a taky každá roste jinak. Znám kocoura který měl v šesti měsících 6 kg a v dospělosti má 9 kg, a znám jiného který měl v šesti měsících cca 4 kg a jako dospělý má taky 9 kg. Zkrátka některý kocour roste a přibírá rychleji v prvních měsících, jiný zase spíš až kolem roku. Někdy se nejdřív kocour hodně vytáhne do délky a potom teprve postupně získává na mohutnosti, jindy roste vcelku rovnoměrně a je pořád kulaťoučký. Ještě komplikovanější je to u kočiček, kde záleží i na tom, kdy u nich přijde první říje. Jsou kočky které mají říji ztřeba od šesti nebo sedmi měsíců a u jiných může říje nastoupit třeba až po dovršení roku. Kočky které začnou říjit brzy se poněkud zarazí v růstu a doženou to až po odchování prvního vrhu, popř. po kastraci. Nakonec každá kočka získá velikost a váhu kterou má danou geneticky a krmením se to moc ovlivnit nedá - vyjímkou jsou snad jen kočky, které v mladém věku trpí podvýživou - ty nikdy nevyrostou pořádně. Dospělá britka kočka může vážit tak od 3 do 7 kg, dospělý kocour od 4 do 10 kg. Když kotě pochází např. ze spojení velkého a mohutného kocoura a drobnější kočkytak se nedá odhadnout po kterém z nich se vyvede - klidně tam mohou být i drobnější kocourci a velké a mohutné kočky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: váha koťete Přitlapkováno: 9. 3. 2006 14:41:08 |
|
|
boban napsal: | No já mám opačný problém. mám šest a půl měsíčního kocoura britské modré s PP a váží 3,4 kg. Zdá se mi, že je to málo, ale působí zdravě, vesele a rozhodně ne vychrtle. Jelikož ale nemám srovnání se stejnou rasou ve stejném věku, jen těžko si mužu udělat obrázek, jestli je vše v normálu. Jestli máte, nebo víte někdo o stejně staré britce, napište mi prosím bud sem, nebo na gimeakis@centrum.cz. Dík moc |
Ahoj máme doma 6ti měsíčního briťáka , nyní má 4 kg - ale myslím, že váha u koťat je opravdu individuální v kočkogalerii mám fotografie Monty (2) |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza N.
Založen: 31.10.2005 Příspěvky: 58 Bydliště: Krajková, okr. Sokolov
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 3. 2006 14:43:24 |
|
|
Pardo, vždycky s zapomenu přihlásit. |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 5. 2008 17:38:02 |
|
|
ahoj, mam trochu jiny dotaz, jak poznam bez vahy (tu nevlastnime a nechceme ze kocourek zacina byt obezni? Vim ze to je individualni a bila barva jeste rozsiruje ) proste mi prijde na svuj vek necelych 7 mesicu moc mohutny. Po te co jsem videla dospelou britku, ktera by vedle nej vypadala jako male kote. Druhy koucoutek je stihly, atlet a srst ma "prilepenou" na tele ... Tak nikolka chudak vedle neho vypada jak tloustik, se svou nadychanou srsti |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 5. 2008 17:43:09 |
|
|
Frantiska napsal: | ahoj, mam trochu jiny dotaz, jak poznam bez vahy (tu nevlastnime a nechceme ze kocourek zacina byt obezni? Vim ze to je individualni a bila barva jeste rozsiruje ) proste mi prijde na svuj vek necelych 7 mesicu moc mohutny. Po te co jsem videla dospelou britku, ktera by vedle nej vypadala jako male kote. Druhy koucoutek je stihly, atlet a srst ma "prilepenou" na tele ... Tak nikolka chudak vedle neho vypada jak tloustik, se svou nadychanou srsti |
asi jdou nahmatat špeky,a přes bříško si neumeje prdelku |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 5. 2008 17:51:23 |
|
|
dekuju za uklidneni brisko nema a speky uz vubec ne ... tak je proste jen mohutny |
|
|
Odpovědět
|
|
|