<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
niki94
|
Předmět: správné česání kočky Přitlapkováno: 22. 6. 2007 21:32:28 |
|
|
Ahoj kočičáci , ráda bych se poradila o správném česání kočky.
Moje čičina dost líná, není to sice peršanka, přesto ji skoro denně češu a vždy hřeben vyčešu. Použím granule Hills a dávám i pastu proti zvracení chlupů. Může se kočka česat proti růstu chlupů?nebo vždy pouze po směru růstu?Máte nějaké rady ohledně línání???
Co se týče zvracení chlupů, dávám jí jenom tu pastu, trávu jí nedávám, myslíte, že to stačí???nebo jí mám raději dát k dispozici i tu trávu?pastu snáší dobře a nezvrací... mějte se krásně, díky za rady! Lena a Phoebe |
|
|
Odpovědět
|
|
160cm
|
Předmět: Re: správné česání kočky Přitlapkováno: 22. 6. 2007 22:08:16 |
|
|
niki94 napsal: | Ahoj kočičáci , ráda bych se poradila o správném česání kočky.
Moje čičina dost líná, není to sice peršanka, přesto ji skoro denně češu a vždy hřeben vyčešu. Použím granule Hills a dávám i pastu proti zvracení chlupů. Může se kočka česat proti růstu chlupů?nebo vždy pouze po směru růstu?Máte nějaké rady ohledně línání???
Co se týče zvracení chlupů, dávám jí jenom tu pastu, trávu jí nedávám, myslíte, že to stačí???nebo jí mám raději dát k dispozici i tu trávu?pastu snáší dobře a nezvrací... mějte se krásně, díky za rady! Lena a Phoebe |
Zalezi predevsim na typu kocky. Treba SIA, ktere maji mit priplaclou srst se proti myslim asi necesou (i kdyz obcas tomu svemu kartacem tako proti projedu.) Jinak kocky jako BRI a RUS, ktere maji mit srst odstalou chumdelatou se proti cesou.. Proste hlavne cesat tak aby to bylo ucelne.. Nejde-li o vystavy. Ja Saru cesu proti a dost se ji to libi takze pak je vycesana a jeste spokojena..ale je to asi kus od kusu |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2007 10:29:54 |
|
|
Nejsem si zcela jistá, zda to, co napíšu je správně, ale myslím si, že chlupy kočka z žaludku dostává buď zvracením nebo konečníkem. Ke zvracení jí pomáhá právě ta tráva a pastou by se chlupy měly obalit a snadno potom projít trávicím traktem. Myslím, že zvracení je pro kočku přirozený způsob zbavení se dráždivých věcí ze žaludku. Někdo říká, že když kočka dostává pastu proti bezoárům, nepotřebuje trávu. Já bych řekla, že když budete mít k dispozici i tu trávu, bude to lepší, pak i vypozorujete, zda kočka trávu chce nebo zda ji nechá nepovšimnutou. Mně třeba kocour chodil na pažitku . _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
lentilka
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 7. 2007 17:48:43 |
|
|
Ahojky, chystám se pořídit si svoje první koťátko, takže už pár týdnů zjišťuju všechny možný i nemožný informace... Jediný, co mi není vůbec nějak moc jasný je česání, koťátko bude polodlouhosrtý (- ragdoll). Mohl byste mi někdo poradit, jaký koupit hřeben a kartáč - jak mají být husté apod.? Sím, děkuji
-narazila jsem na kombinovaný kartáč od Hagenu, používáte to někdo? |
|
|
Odpovědět
|
|
Los Casperos
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 8. 2007 14:45:40 |
|
|
lentilka napsal: | Ahojky, chystám se pořídit si svoje první koťátko, takže už pár týdnů zjišťuju všechny možný i nemožný informace... Jediný, co mi není vůbec nějak moc jasný je česání, koťátko bude polodlouhosrtý (- ragdoll). Mohl byste mi někdo poradit, jaký koupit hřeben a kartáč - jak mají být husté apod.? Sím, děkuji
-narazila jsem na kombinovaný kartáč od Hagenu, používáte to někdo? |
My máme birmu, to je něco jako ragdol. Kartác používám oboustranný (z jedné strany štětiny, z druhé "tyčky" jako na kartáči na vlasy), potom mám kovový hřeben a kartáč s přírodními žíněmi. Oba typy - kartáče i hřeben používám na celou kočku (hřbet, břicho, nohy, ocas), hřeben líp pročesává chlupy, když si je kočka nějakým způsobem zacuchá.
Jinak hustota kartáče..o to ani tak nejde, nejdůležitější je, aby dokázal srst pročesat. proto jsem zastáncem spíš hřebenu než kartáče, ten pak používám spíš k dočesání. |
|
|
Odpovědět
|
|
|