<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Karolina Leitnerova
Založen: 02.02.2006 Příspěvky: 361 Bydliště: La Maison De Lions
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 3. 2009 10:00:27 |
|
|
Karolíno, dívala jsem se na ty stránky, jsou super!!!
Já na přírodní produkty slyším, takže prošmejdím i ty odkazy, co jste tam uvedla, a rozhodně patřím mezi zájemce nejen o mýdlo pro Adamíška, ale i pro nás.
A mýdlové ořechy na praní znám a používám a doporučuji. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Karolina Leitnerova
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 6. 2010 20:24:41 |
|
|
Zdravím všechny,
už mnoho z Vás má ode mne Sphynxí mýdlo. Byla bych moc ráda, kdybyste se podělili o svou zkušenost s mýdlem. Jestli a jak funguje, jaký typ pokožky má Váš naháček, jestli vidíte při používání mýdla jakékoliv změny, ať k horšímu, nebo k lepšímu. Zda se méně se špiní, méně mastí, má méně suchou kůži a podobně a nebo naopak. Jakákoliv informace i negativní má cenu. Jde mi o to, zda je mýdlo vyhovující, nebo zda bych neměla udělat nějaké změny v receptuře a jaké, tak, aby co nejvíce Sphynxům vyhovovalo. Nebo třeba vytvořit pro Sphynxe mýdla dvě, jedno pro sušší naháčky a jedno pro mastnější. Také pokud jste spokojeni a znáte někoho, kdo má Sphynxe, budu ráda, když mu mýdlo doporučíte. _________________ Karolina |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 16:04:59 |
|
|
Dobrý den Karolíno
Moje nahatky mají spíše mastnější kůži a vždy se hrozně špinili, tak jsme samozřejmě mýdlo vyzkoušeli. Musím říci, že zpočátku bylo vše super, naháčci byli daleko čistější než při umývání klasickým miminkovským sprchovým šamponem a vydrželi i déle čistí, ale tato skutečnost vydržela jen nějaký čas, pak jakoby si ta sphynxí kůže na ono mýdlo zvykla a po čase již nebylo poznat rozdílu, jestli sphynxe myjeme sphynxím mýdlem, nebo tím dětským sprchovým šamponem. Ještě musím dodat, že jsme nikdy neměli žádné kožní problémy, takže působení mýdla na naháčka v této oblasti nemohu posoudit, na stranu druhou, po umytí oním mýdlem je kočičák vždy nádherně čisťoučký a voňavý a nikdy se nestalo, že by byla nějaká nežádoucí kožní reakce, takže mohu jen doporučit.
V této souvislosti bych možná byl nakloněn onomu názoru, jeden typ pro naháčky co mají kůži suchou a druhý typ, co ji mají mastnou. Mě kočeny nevydrží nikdy více jak 4-5 dní v jakž takž čistém stavu, po pěti dnech jsou hlavně kluci jak čuníci, špinaví a mastní, takže koupeme minimálně jednou týdně. Zkusili jsme i změnu krmiva a nic, takže pokud má někdo nějakou radu, sem s ní
_________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 16:12:11 |
|
|
Oldo, podle mne je to individuální a moc neovlivnitelné - náš Charonek měl spíše mastnější kůži a musel být koupaný co dva týdny. Damián se nekoupe třeba dva měsíce a nepoznáš to na něm.
K mýdlu - já se přiznám, moc jsem ho neodzkoušela a jedno navíc jsem darovala zde jedné paní z fóra. Teda, použila jsem ho párkrát, ale moc mi nevyhovuje ta tuhost - Damián je ve vaně neuchopitelný, takže tekutým se mi daří ho umýt rychleji. |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 16:17:22 |
|
|
Silvie OK napsal: | Teda, použila jsem ho párkrát, ale moc mi nevyhovuje ta tuhost - Damián je ve vaně neuchopitelný, takže tekutým se mi daří ho umýt rychleji. |
To je fakt, tekuté je praktičtější, ale i to tuhé se dá, prostě jsem s ním vždy namydlil žíňku a poté kočičáka.
Tiše závidím, nekoupat dva měsíce.... u nás je týden hodně _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
|
|
Odpovědět
|
|
Karolina Leitnerova
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 20:44:37 |
|
|
Mě teda funguje rozpěnit mýdlo na houbě a kočičáka umejt a pak spláchnout. Pravdou je, že mastící se kocouři se stejně ušpiní brzo a holky moc nekoupu. Některé se nekoupaly dlouhé týdny a jsou relativně dost čisté. Teď teda dělám pokus kocoura kterýho si budu nechávat od kotěte nikdy nekoupat a nenarušit mu tak přirozenou kožní rovnováhu a uvidim, jak se bude špinit.
Možná by mohlo být mýdlo pro holky a kastráty a pak zvlášť pro mastňáky špinavce- kocoury . Zkusím nějakou recepturu a můžeme testovat na dobrovolnících. _________________ Karolina |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 20:58:10 |
|
|
No, to je ono... Já na našeho mladýho nemůžu jít s houbou, to prostě nejde
On se ve vodě rád čvachtá, do vany skočí, ale dobrovolně. Jak se mu začnu ve vodě věnovat, prchá. Proto mně vyhovuje to tekuté, to je taková rychlovka a než si všimne, že na něj něco rukou naplácám, tak už je pozdě a mě stačí to jen spláchnout.
Charonek byl pravý opak - do koupelny se nějak nehrnul, ale když už jsem ho koupala, držel a byl klidný.
No, teď mě napadlo - že bych to mýdlo nějak "rozpustila"? Nahřála? |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 21:01:33 |
|
|
Přesně tak, mýdlo rozpěnit, my to dělali na žíňku a bylo to v pohodě.
Ještě mám vysledováno, že čím častěji se koupou, tím rychleji se ušpiní a umastí, na stranu druhou, pokud bychom nekoupali, jsou za chvíli opravdu jak čuníci a když je člověk pohladí, má úplně špinavou ruku, o oblečení a povlečení nemluvě Takže babo raď... přestat koupat? To budou úúúplně černí a to nemluvím o případné alergii, kterou má na špinavé kocoury manželka. Změnit krmení? Ale jaké?
Pokud by bylo pro kluky nahaté, mastící se a špinavé nějaké spešl nové mýdlíčko, rádi ho vyzkoušíme
_________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 21:21:00 |
|
|
Já Adama koupu tak 1x za 2 měsíce a před výstavou. Uši a drápky mu čistím častěji, ale koupat ho často nemusím. Používám teď přírodní olivové neparfémované mýdlo. S kocourem se zavřu do sprcháče, ruční sprchou ho namočím, namydlím, opláchnu, jednou zopakuju a je zase na 2 měsíce pokoj. Víc mu vadí, když mu pak čistím drápky, to syčí a vrčí, ale víc si nedovolí. Koupání zrovna nemiluje, ale když jsem s ním, tak to prožívá lépe než když jsem ho tam jen šoupla a já zůstala venku. Tak teď se koupeme společně a je to.
Víte, co je zajímavé? Mám jednu de facto nahatou peterbaldku a nahaté peterbaldí kotě-a ty jsem nemusela koupat nikdy co je mám. Jen čistím občas uši a prdku, toť vše. Peterbaldi se nějak nemastí, aspoň ti mí. A flock Lucinka vodu také ještě neokusila. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Karolina Leitnerova
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 22:17:28 |
|
|
Silvie OK napsal: | No, teď mě napadlo - že bych to mýdlo nějak "rozpustila"? Nahřála? |
To už jsem zkoušela, protože kdosi projevil zájem o "sprchový gel"....nastudovala jsem literaturu, přesně podle popisu mýdlo nastrouhala a rozvařila v čištěné vodě, ale výsledek mě nijak nenadchnul. Asi bych to musela nějak víc prozkoumat, ale obnáší to i přídavek chemického stabilizátoru, další chemie aby se tekuté mýdlo nekazilo, nutnost lahviček.... tak jsem od dalších pokusů upustila. _________________ Karolina |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 6. 2010 22:21:48 |
|
|
Karolina Leitnerova napsal: | Silvie OK napsal: | No, teď mě napadlo - že bych to mýdlo nějak "rozpustila"? Nahřála? |
To už jsem zkoušela, protože kdosi projevil zájem o "sprchový gel"....nastudovala jsem literaturu, přesně podle popisu mýdlo nastrouhala a rozvařila v čištěné vodě, ale výsledek mě nijak nenadchnul. Asi bych to musela nějak víc prozkoumat, ale obnáší to i přídavek chemického stabilizátoru, další chemie aby se tekuté mýdlo nekazilo, nutnost lahviček.... tak jsem od dalších pokusů upustila. |
No tak já si zkusím vždy kousek mýdla odřezat a ten rozpustit a poreferuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Reg
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 6. 2010 23:34:06 |
|
|
Já mám doma sfinxe 4 a každý má kůži jinou a každý jinak na koupel reaguje. Myslela jsem že je to třeba i barvou nebo krmivem ale fakt už nevím.
Mám kocoura tříletého černého bikolora - mastí se, okoupu v gelu na intimní hygienu, krásně se umeje, je čistý, vydrží tak týden.
Kočka želva s bílou - nemusím koupat týdny.
Kočka černá VAN - má kůži podobně jako svíčka, okoupu v tom samém - nemusím koupat i dva měsíce, pokud nekojila mimina a nevožužlali jí špeka
a mám kocourka 5ti měsíčního - černého harlekýna, okoupu v čemkoliv za dvě hodiny je jak dobytek, ale doslova! Po koupeli se lepí, ihned po polití vodou mu kůže nadměrně zrůžoví, pak se začne olizovat a líže a líže a líže, až je za dvě hodiny jak hovádko. Dneska jsem riskla koupit tuhé dětské mýdlo od NIVEA a musím uznat, že je večer a on je stále čistoučký a ani žádná reakce na kůži nebyla. Jsem zvědavá jak dlouho mu to vydrží.
Mají třeba vliv i trička když je po koupeli dostanou, že nemají možnost si to voňavé co jim tak smrdí ze sebe slízat? Jen netuším jak toho docílit, neb naši v tričkách prostě chodit nebudou
Je to opravdu co kus to originál, ale faktem je, když jsem chovala perské kočky, potřebovala taky každá jinou kosmetiku a jiný šampon. Nakonec tu naše kočky mají větší sortiment šamponů na výběr než my lidičkové... Ale to je jistě u nás stejně postižených všude stejné _________________ Aniger Sphynx cattery
www.sphynxcanadian.wbs.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Gucci
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 7. 2010 22:11:50 |
|
|
Podle mé zkušenosti záleží také na ročním období.
V zimě se Guccínek skoro vůbec nemastí, stačí ho vykoupat tak 1 za měsíc.
Jak je léto, hlavně horko a dusno, tak ho musím mýt 1 za týden. Pořád se sluní a i bez toho se z horka hrozně mastí. Jeden den ho umyji a večer už je špinavý. To bych ho musela mýt denně.
Jakmile se v létě ochladí, tak už se tolik nepotí a tím pádem nešpiní.
Drápky má v létě také mnohem špinavější než v zimě. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 7. 2010 20:54:10 |
|
|
Karolina Leitnerova napsal: | Mě teda funguje rozpěnit mýdlo na houbě a kočičáka umejt a pak spláchnout. Pravdou je, že mastící se kocouři se stejně ušpiní brzo a holky moc nekoupu. Některé se nekoupaly dlouhé týdny a jsou relativně dost čisté. Teď teda dělám pokus kocoura kterýho si budu nechávat od kotěte nikdy nekoupat a nenarušit mu tak přirozenou kožní rovnováhu a uvidim, jak se bude špinit.
Možná by mohlo být mýdlo pro holky a kastráty a pak zvlášť pro mastňáky špinavce- kocoury . Zkusím nějakou recepturu a můžeme testovat na dobrovolnících. |
Taky jsem si myslela, že nahaté kotě (peterbalda) koupat nebudu a nebudu mu narušovat přirozenou kožní rovnováhu-no jo, jenže jak teď jsou ta šílená vedra, tak se Bivoj začal špinit tak šíleným způsobem, že to jsem u sphynxe Adama nikdy nezažila. Takže jsou ho už 2x koupala a použila přírodní olivové mýdlo bez parfemace.
Jen bych potřebovala poradit-jak propánakrále omyjete kotěti šíleně ušmudlanou hlavu? Tělo zvládnu, ale hlavu.........a za pár dnů vypadá, jako kdyby prošel kontejnerem ode dna až na povrch ! _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Lucie B.
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 7. 2010 11:44:43 |
|
|
Zdravím,
po vyzkoušení mýdla od Karolíny už jiné nechci. Koupala jsem v dětských mýdlech ale brzy byli kočičáci umazaní. Musela jsem koupat každý týden.
Teď co mám mýdlo pro sphynxe tak stačí 1x za 2-3 týdny. Kočičáci mají hladkou a voňavou kůži.
Karolíno díky! |
|
|
Odpovědět
|
|
|