<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Aime
|
Předmět: Zranění oka, SOS, prosím Přitlapkováno: 27. 3. 2012 13:41:28 |
|
|
Ráno se mi pofackovali kočky a skončilo to velice nepěkným výsledkem, mladší přírůstek vyšel z boje s nepěkným zranením oka
Z počátku to nevypadalo až tak zle, chuděra jen přivírala očko, teď už ho má ale kolem takové narůžovělé, hodně jí z něj teče a má ho pořád spíš jen zavřené. Panikařím, nevím co mám dělat a strašně si to vyčítám. Zaberou na to nějaké kapky, i když to není zánět nebo se jí tam snad dostala nějaká infekce a už to zánět je? Mám utíkat za veterinářem? Nebo to zvládne sama a nemám ji raději nějak psychicky zatěžovat? Můžou zůstat nějaké trvalé následky nebo o očko přijít?
Prosím poraďte |
|
|
Odpovědět
|
|
JanČe
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2012 14:19:28 |
|
|
Dobrý den,
určitě bych poradila návštěvu veterináře. Náš koček měl škrábnutou rohovku, vet nasadil kapky s atb. Teď má jen drobnou jizvu, která je vidět jen z bočního pohledu a hlavně ho to už nebolí...neriskujte vznik zánětu. _________________ "Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2012 14:44:45 |
|
|
Já bych mazala k veterináři, když se to horší. S očima nejsou žádné žerty. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2012 15:34:30 |
|
|
Určitě neodkladně k vetovi, má-li poraněnou rohovku, oko se začne kalit, může se udělat vřed na rohovce a kočka může oslepnout, takže opravdu neodkládat! _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2012 10:41:02 |
|
|
Určitě okamžitě k vetovi. Našemu psovi takhle kocour roztrhl rohovku, pes měl oko zavřené a hodně mu z něj teklo. Nakonec bylo oko vyteklé, vet mu ho zašil pod narkozou, napustil novou tekutinu, pak následovala dlouhá léčba kapkami a mastmi, nakonec ještě kortikoidy na vyčištění šedého oka a pes má oko celkem v dobrém stavu, jen má velkou jizvu přes rohovku, takže má poměrně omezené vidění, ale zdá se že mu to nevadí. Rozhodně je to hooodně bolestivé, takže určitě k vetovi! _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
|