<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
baaku
|
Předmět: Pomoc - naše kočka leze po zdi!!! Přitlapkováno: 11. 1. 2015 12:28:44 |
|
|
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Asi 3 týdny máme kartouzskou, pět měsíců starou, kočičku. Doteď byla moc hodná, respektive ďáblí jako každá jiná . Dnes ráno jsme se ale probudili a zeď byla otrhaná do výšky dvou metrů! Vím, že se kartouzsky rády "drápou" někam nahoru a je to ještě koťě, ale tohle už je na mě trochu moc. Nechápu, proč to dělá... Jesli chce upoutat naši pozornost nebo zkouší co si může dovolit? Má ale spoustu hraček, škrabadlo a i my se jí věnujeme. Samozřejmě chodíme do práce, ale první věc, kterou udělám, když přijdu domů je, že si jdu hrát s kočkou. Navíc tuto šílenost udělala o víkendu, kdy jsme s ní byli pořád. Můžete mi, prosím, někdo poradit jak ji to odnaučit? Nemůžu a hlavně nechci za ní pořád utíkat s novinami a pleskat ji (noviny jsou totiž jediné, z čeho má alespoň trošku respekt).
Moc děkuju za jakoukoliv radu...
Zoufalá a naštvaná Bára |
|
|
Odpovědět
|
|
Radava Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 1. 2015 20:46:33 |
|
|
Nemyslím si, že kočka zkouší, co vydržíte. Kočka zkouší, co lze dělat, myslím si, že se prostě nudí, má hodně energie, je to mladé kotě, potřebuje ji někde vybít a tohle je zajímavé, má po čem šplhat (předpokládám že to jsou asi tapety, na normální nahozené zdi by asi šplhat nedokázala).
Otřepaná rada bývá vzít si ještě jednu kočku, aby se zabavily spolu, ale to má háček, ne vždycky si spolu sednou. V nejlepším případě se z nich stane komando, které si spolu vyhraje, nebo se mohou ignorovat či navzájem nesnášet, takže těžko říci, zda by to vaši situaci změnilo. Možná ano.
A taky možná, že kočku ta zeď přestane za chvíli bavit. Máte interakční hračky, které se samy hýbou, jako náhradu lovu, třeba? |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 1. 2015 11:00:46 |
|
|
Máte doma kočičího puberťáka:-)moje kočky v pubertě dělaly šílený věci..kocour vyhrabával hlínu ze věch květináčů,strhával záclony jak po nich lezl,,,kočka mi zase dokázala vykousat molitan na židlích,ohlodávat nábytek,že jsme museli některé rohy nechat opravit...dokonce když měla rapla tak mi ohlodala i v kuchyni sporák,rohy,že vypadá jak poškrábaný nožem....Dneska je jí pět a už dala pokoj,Samík je moc temperamentní i ve čtyřech letech ale už tak neřádí.Má spousty hraček,nejvíc si vyhraje se šustícím motýlem kterého nahání po bytě třeba dvě hodiny ¨
Nebo nahání kočku,je schopný jí vyhnat z pelíšku když spí,jenom aby jí donutil si s ním hrát.Pak lítají po bytě jako dvě rakety...
Buď to vydržíte nebo koťátku pořídíte kamaráda a máte pokoj.Dvě koťata si spolu vyhrají a vy se máte na co koukat:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
|