Modrý kocouř.cz
Zlatá kniha koček > Obsah Knihy > Bertrand


Bertrand

Bertrand

*říjen 2006 Asi...

Bertrand: Plemeno:
Ocelot skříňový

Adresa pelíšku:
Olomouc

Počet kočkovitých spolubydlících:
1 - Willard

Nejoblíbenější místo:
Přes léto je nejlepší sedět v okně a kontrolovat, co se děje na ulici. Ale je to nebezpečné - jednou už jsem vypadnul z prvního patra! Samozřejmě jsem se tvářil, jakože jsem skočil schválně... ;-)

Nejoblíbenější místo na spaní:
Když spím na pelesti postele, můžu v noci zaútočit shora na páníčky, kdykoli se mi zlíbí! Nebo se přijít mazlit, trošičku.

Nejoblíbenější činnost:
Lovení drobných předmětů a jejich důkladná koupel v mističce s vodou. Vyprané a napůl rozmočené úlovky se potom dají báječně zastrkávat pod koberec...

Nejoblíbenější hra:
Ze všech jednoznačně vítězí pravidelné ranní praní s páníčkem.
Doplněno 15.8.:Páníček se teď zotavuje z našeho praní. Už mu budou sundavat obvaz. Pak to doufám zase začne!

Nejoblíbenější rošťárna:
Důmyslné ničení pozůstatků domácího rostlinstva. Okusování, shazování na zem, vyhrabávání z květníku a zakutalování květníku za stůl, roznášení prokousaných listů po bytě a jejich schovávání do peřin páníčků.
Doplněno 15.8.: Haha, a je po kytkách! Už žádné nemáme!

Nejoblíbenější místo na škrábání drápků:
Panička přijde domů, já jí jdu jakoby naproti, otírám se, vrkám jak holoubátko, a pak jí jen tak mimochodem opřu tlapy o nohy a dělám, že se jenom protahuju :-)

Nejoblíbenější jídlo:
Syrové kuřecí masíčko. Ale báječně chutná i např: máslo olízané z rohlíku, šunčička ulovená z kuchyňské linky, povidlová náplň z buchet a vlastně cokoli, co se dá ukrást páníčkům před očima a rychle spolykat během následující honičky po bytě.


Jako malé opuštěné kotě se Bertrand rozhodl, že bude bydlet v našem bytě. Jednoho podzimního odpoledne proto proklouzl vchodovými dveřmi do domu, došel před dveře našeho bytu (je to v pátám patře!) a mňoukáním se dožadoval vstupu. Do té doby jsme nikdy žádné zvíře nechovali a ani jsme neměli v úmyslu s tím začínat. Dohodli jsme se proto, že druhý den dáme kotě prohlédnout veterinářem a začneme mu shánět majitele.
Když jsme druhý den cestou od veterináře sháněli ve zverimexu kočičí papání a kočičí záchod a kočičí hračky a kočičí mističky a kočičí postroj a vodítko a kočičí pamlsky, bylo už všechno jinak...

Listopad 2020: Ocelot skříňový Bertrand se ve věku 14 let odebral do věčných lovišť. Za svůj život stihl vykonat spoustu hrdinských kousků. Do poslední chvíle žil se svým ochočeným dvounožcem, kterého v denících označoval jako "páník", a jeho dvounohou. Za to, že mu vcelku ochotně sloužili, vychoval v posledních sedmi letech jejich tři dvounožčata.



Tato stránka využívá kočkostyl Modrý kocouř.cz - Zlatá kniha originál
Následující stránkaPředcházející stránka
(c) 2003-2024 Modrý kocouř.cz. Všechna práva vyhrazena. | O stránkách | Reklama | Novinky | RSS | Nápověda | Hledání | E-mňau | Nahoru ^
Hledat:
7. 11. 2023
Schváleny nové stránky ve Zlaté knize koček. Nejnovější je Dulcynea EGREGIUS*PL.

NEJ fotka
Vítěz NEJ fotky
Znáte naši fotografickou soutěž NEJ fotka?

Právě probíhají nominace do dalšího kola soutěže.

Modrý kocouř.cz je na facebooku!