Modrý kocouř.cz
Zlatá kniha koček > Obsah Knihy > Matýsek (bratři z popelnice)


Matýsek (bratři z popelnice)

Matýsek (bratři z popelnice)

*červen 2003 2.8.2003 nalezen s Ládíkem v popelnici - +10.11.2019

Matýsek (bratři z popelnice): Matýsek jeden z bratrů z popelnicePlemeno
Kocour všemi mastmi mazaný

Adresa pelíšku
Brno - Zrzounov

Počet kočkovitých spolubydlících
12 - Jiřinka, brácha Ládík, Emil-Větroplach, Vlaďka, Milánek-Plašánek, Max-Maxík z Brna, Matylda-Zimní kočka, Miluška, Maruška-Plašmuška, Věruška druhým jménem Olinka, venkovní Ňáňa a pan domácí Honzík-domácí mazlík

Místo na spaní
Kdekoliv např. na polici, na židli, v krabici, na kanapi, pod kanapem, na okně, na slámě, ve skleníku atd....

Nejoblíbenější činnost
Lítání po venku, sem tam něco ulovit, provokovat sousedovic psa a stopovat případné kočičí vetřelce, kteří k nám občas zabloudí.

Nejoblíbenější rošťárna
Provokovat paničku. Když se víc jak hodinu neukážu na základně, tak už na ni jdou pomalu mdloby. My totiž s Ládíkem chodíme volně ven, jen když je panička nebo její maminka s páníčkem doma. Večery i noci trávíme doma.

Nejoblíbenější místo na škrábání drápků
Kmeny stromů.

Nejoblíbenější jídlo
Panička se mě již několik let (zatím marně) snaží zbavit zvyku z mládí. Jsem konzervovej a kapsičkovej a ještě ke všemu mám nejradši kite-kat, což panička nelibě nese, ale já prostě musím. I když nějakou tu superprémiovou granuli taky schroupnu.


Matýska s Ládíkem našla jedna dobrá kočkomilná duše - paní, která měla naproti nám zahrádku, 2. srpna 2003 v popelnici u svého domu v Brně, Králově Poli. Hoši měli asi 6 týdnů a byli ve velmi zbědovaném stavu, hlavně plní parazitů. Hemžili se blechami, měli ušní svrab a nafouklá bříška. Protože paní sama doma měla už tři nalezence, skončili bratři z popelnice u nás.

Matýsek se od června 2012 potýkal s nespecifickými zdravotními obtížemi, které v únoru 2013 vyústily v epileptický záchvat. Pod medikací je stabilizovaný, ale pro degenerativní onemocnění kyčelních kloubů (dysplazii kyčelích kloubů) má pohybové problémy.



Tato stránka využívá kočkostyl Modrý kocouř.cz - čistý základní pro úpravy
Následující stránkaPředcházející stránka
(c) 2003-2024 Modrý kocouř.cz. Všechna práva vyhrazena. | O stránkách | Reklama | Novinky | RSS | Nápověda | Hledání | E-mňau | Nahoru ^
Hledat:
7. 11. 2023
Schváleny nové stránky ve Zlaté knize koček. Nejnovější je Dulcynea EGREGIUS*PL.

Modrý kocouř.cz je na facebooku!