Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu

Datum1. září 2016  |  AutorHaniK  |  Zobrazení celkem/dnes10 266x / 3x

Ahoj kočkomilci,

dnešní článek se ani nemůže jmenovat jinak (mimochodem, autorem citátu je George Bernard Shaw). Každá rodina má něco, co ji spojuje. Výlety na hrady, zámky, do parků, rybaření, kola a mnoho dalšího. U nás je to koníček ve smyslu jídla.

Milujeme jídlo, tedy dobré jídlo. Těší nás vařit, protože čas strávený v kuchyni bereme jako společenskou událost. Hodiny dokážeme debatovat o našich zamilovaných jídlech a největší svátek je jít do restaurace. A ten okamžik, kdy si všechno nanosíme k sobě a dáme se do toho, je pro nás přímo magický.

Logické tedy je, že tuto vášeň zdědily i všechna naše zvířata. Někdo má sice tolik koček taky, ale žroutem je jen jedna z nich. U nás jsou labužníci všichni. Nejsou ale ani nijak rozmazlení a poctivě sní všechno, co se jim naservíruje.


HaniK a smečka
Sušenky mají rádi všichni


Až tedy na doplňky stravy. Pokud by někdo viděl, jakým stylem podávám řasu a rybí tuk, pošle na mě sociálku. Toto jsou dvě věci, co kočky samotné prostě nepozřou a zároveň to má tak silný odér, že skrýt to někde v jídle je běh na dlouhou trať. U řasy jsem tedy vymyslela svůj způsob s máslem. Prostě vyrobím bylinkové máslo, vytvořím malé kuličky a ty jim strkám po(s)tupně do tlamky. Občas to připomíná krmení husího hejna.

Rybí tuk, respektive lososový olej, jsem vyřešila malou lžičkou. Protože denní dávka je právě malá lžička, postupuju jako při podávání prášku. Chytnu za krk a lžičkou vliju na jazyk. Toto kupodivu zase tak hrozné asi nebude, protože mě nenávidí všichni asi jen půl minuty. Ryby se u nás normálně jí.


HaniK a smečka
Ochutnávka


Láska k jídlu může být někdy ale i katastrofou. Katastrofou pro nás, co bychom se třeba chtěli někdy v klidu najíst. Zcela běžně nám někdo (Flekouš) sahá do talíře nebo stahuje všechno z vidličky. Pokud to máme my v talířích, tak obecně nezáleží na tom, co to je. Samozřejmě, maso si musíme chránit nejvíc, ale běžně se loví zelenina nebo vytahují špagety. Já jsem zlý policajt, ale muž změkl a dělí se. Za dobrotu je tedy při každém jídle obsypán diváky, se kterými se musí spravedlivě dělit. Třeba o kukuřici.

Ani pečivo není v klidu. Onehdy se Pláma prokousal přes sáček k rohlíku a celý ho ožižlal. Plameňák na rohlících a pečivu několik měsíců žil (a taky kvůli tomu má dnes alergii na větší množství pšenice), tudíž má vepsáno, že pokud vidí rohlík, musí ho okamžitě sežrat.

Ačkoli Sazina miluje okurky a ostatní vařenou zeleninu si dají jako dobrotu všichni, tak co se neosvědčilo, byly olivy. Těšila jsem se, že se na ně bude stát fronta, ale nakonec jsem je (jako ty olivy, ne kočky) musela sníst já.

Další z úchylek je na syrové brambory. Při loupání brambor mají někteří tendence lovit slupky ještě ze škrabky. Pokud otevírám plechovku s hráškem, tak mi dvě kočky šplhají nedočkavě po nohavici a další už stojí na lince a nastavují dráp jako harpunu.


HaniK a smečka
Sazinka zvlášť misečku


Nikdy se u nás nesmí nechat na stole ani třeba koláč nebo něco bábovkoidního. Všechno je okamžitě znárodněno, odtáhnuto, uloupeno nebo při nejmenším ohryzáno. Posypat něco cukrem? Za chvíli je slyšet škrábání, jak to Vločkoule čistí jazykem. A to kočky prý nemají sladkou chuť!

Maso se u nás sní všechno, ale jen pokud je dostatečně čerstvé. Respektive pánská část sežere všechno, protože to jsou popelnice, ale dámy, pokud je maso vytažené delší dobu, tak se ofrní.

Nejvíc u nás frčí lehká masa. Nejradši mají kuřecí, králičí nebo krůtí. Vnitřnosti mají rádi zrovna tak. Největší rvačka je ale vždycky o jakákoliv srdíčka nebo třeba krky.

Největší fronty jsou ale na to, co se pro ně přímo dělá. Na začátku vaření jsem takový úspěch ani nečekala. Onehdy se Flekouš už ani nenamáhal vylizovat misky a spořádaně seděl před troubou a čekal, až se to pro ně(j) upeče. Zjistila jsem ale, že větší úspěch mají dobroty tepelně zpracované, případně něco syrového zalitého v rosolu. O syrové je tlačenice menší. Zas na druhou stranu to pečené, vařené, dušené prostě lépe voní, takže to má na to asi velký vliv.


HaniK a smečka
Plámův život v krabici


Když si tak zpětně říkám, co vlastně chutnalo nejvíc, tak největším favoritem byly zatím velikonoční vajíčka. Na těch se ukázalo, že naše kočky jsou absolutní gurmáni. Zároveň tím udělaly radost i mně, protože jsem se přestala bát experimentovat.

V principu ale platí to, co jsem psala na začátku. Sice všichni máme rádi dobré jídlo, ale nejsme vybíraví. Za to jsem moc vděčná, protože mít zvířata, co se v jídle dloubou, to by mi asi šiblo.

U nás prostě zbytky nehrozí...

Příští týden bude opět videoblog, kde vám ukážu, jak probíhala montáž sítí a jak jsme spokojení.

Tak zatím ahoj!




Tagy ?

HaniK a smečka


Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+




Související Kočkočtení >

Tvoření kočičího lágru

Ahoj kočkomilci, dnes psaným slovem jen krátce. Čím jsem starší, tím víc ...

20
  |  Počet zobrazení10 893x
Datum25. srpna 2016

Jak jsme si to malovali na kočkovo

Ahoj kočkomilci, dnes začneme hned zostra. Pláma nesnáší změny. Asi jsem ...

15
  |  Počet zobrazení10 396x
Datum18. srpna 2016

Kočičí snář

Ahoj kočkomilci, taky máte někdy dny, které prostě vymizí? Z pondělí ...

13
  |  Počet zobrazení15 690x
Datum11. srpna 2016



4 komentáře

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

HaniK
KocouřákHaniK  Datum2. září 2016 10:21

Říkám - upřímná láska k jídlu. :-D Děkujeme za komentáře. :-)

Jinak kriticky musím říct, že teď v Brně vaření pro dvounožce značně polevilo. Vždycky řeknu, že něco udělám a následně se shodneme, že to necháme až do nového. :-)

evelinas
Kocouřákevelinas  Datum1. září 2016 17:04

Obdivujem vašich jedákov,moji jedia ,síce každý niečo iné,no každý len to svoje.Varené maximálne mäsko vo vode s mrkvou.U nás môže byt všetko vyložené,aj mäsko aj šunka a ničoho sa nedotknú.Smudlinka dokonca nezje ani svoje granulky ak niesu na jej poličke,len chodí a prosí aby som jej doplnila.Ak teraz pôjdem na dlhšiu dobu do nemocnice všade budú prilepené letáčiky z názvom granuliek na určitom mieste a mäsko pre mäsožravcov v balíčkoch v mraze a čas krmenia.Ked sa vrátim som vždy milo prekvapená ich prevýchovou,ktorá vydrží presne 3 dni.

Filip
KocouřákFilip  Datum1. září 2016 9:09

Beru jídlo spíš jako něco, co se musí, aby člověk přežil, takže se mi líbí všichni, co si jídlo umí užít. A úplně klobouk dolů před těma, co uměj jídlo dokonale připravit :o)

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum1. září 2016 7:51

Hani, moc obdivuju Vaše kuchařské umění. U Vás mají kočky (i dvounožci) labužnický ráj :-)

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Warning: Division by zero in /DISK2/WWW/modrykocour.cz/www/subs/right-kdojsem.php on line 19
Reklama

Nejčtenější

1
Kvíz: Slavné osobnosti s kočkou (43x)
2
Kočičí jména (31x)
3
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (19x)
4
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2024 (16x)
5
Výběr kočičích zpráv 6 (16x)
6
Značkování u kocourů a koček (16x)
7
Proč kočičí moč tak strašně smrdí? (13x)
8
Sibiřská kočka (13x)
9
Oči koček a možné problémy (13x)

Kdo jsem?

Poznáte kočičáka na dnešní fotce?


Dnešní úspěšnost hráčů je 0 %

Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?

Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?

Registrujte se!

Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top