průjem- kočičí AIDS
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Jitka
|
Předmět: průjem- kočičí AIDS Přitlapkováno: 14. 1. 2005 8:00:05 |
|
|
Prosím všechny o radu. O Vánocích jsem si koupila kotě, kterému bylo 9. týdnů. Kotě mělo průjem, ale mysleli jsme si že je to ze stresu. Když průjem asi tak 5 dní stále trval šli jsme na veterinu. Tak jsem dostali antibiotika Synulox. Ty dostávala cca 10 dní 2x denně. Asi tak 5-tý den léčby se probudila a byla malátná a slabá. Nechtěla pít. Dali jsem jí odčervovací pastu a druhý den bylo vše v pořádku. Byla čilá, veselá a průjem neměla. CCA po 8 dnech opět průjem a malátnost, nechuť k jídlu. Šli jsme na jinou veterinu, kde dostala antibiotika Tenazym (pasta).Včera dostala první dávku. Za 5 dní se máme ozvat. Veterinář říkal, že jestli nepomůžou bude muset na testy zda to není kočičí AIDS. Může mi prosím někdo poradit, jak moc je to vážné a jestli nemá s těmito problémy zkušenosti. Děkuji všem. O koťátko nechceme přijít. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 1. 2005 8:45:52 |
|
|
Dobrý den, podle toho co popisujete se může jednat třeba o FIP. Poslala jsem Vám odkaz kde si budete moci přečíst více... Kde jste ke kotěti přišli? Píšete, že jste ho koupili v 9ti týdnech. Chovatelé prodávají koťata až od 12 týdne a většinou mají své chovy testované na nemoci jako FIP, FIV a FELV.
Ale nedělejte předčasné závěry, diagnózu může určit jen veterinář! Jinak s tím průjmem bych si až takovou hlavu nedělala, náš kocourek ho má permanentne a obcházení veterinářů jsme už vzdali, spíše bych se zaměřila na to nechutenství a malátnost. Moc Vám držím pěsti a určitě dejte vědět jak to s kocourkem pokračuje! |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 1. 2005 9:03:53 |
|
|
Jinak kočičí AIDS se nezývá FIV. Podobné jako lidské HIV, ztráta imunity. O kočičku se musí hodně pečovat a předcházet nachlazení. |
|
|
Odpovědět
|
|
|