Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Mrouskani po kastraci 2.


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Iva
Anonymní





Předmět: Mrouskani po kastraci 2.
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 6. 2005 18:09:27
Odpovědět s citátem

Dobry den,
tak jsem se docetla, ze pokud kocice zustanou nejake mrnave casti vajecniku, tak se muze mrouskat i po kastraci, coz by muj dotaz castecne vysvetlilo. Druha vec je ale ta, ze netusim, zda vet. neodstranil kocce pouze vajecniky a ponechal delohu. Je to normalni praxe, nebo mel vet. odstranit i delohu? Ted me jen napada, ze pokud ma kocicka stale delohu a pokud ji zustaly ty mikrocasti vajecniku, tak by bylo event. mozne, aby zabrezla!? Kocicka bydli v byte a nema vybeh ven - pouze na balkon a cura opet (ctyri mesice po kastraci) do vseho mozneho. Jsem z toho zoufala.
Odpovědět 
Anonymní






Předmět: mrouskání po kastraci
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 6. 2005 10:55:30
Odpovědět s citátem

Tento problém jsem řešila v dubnu.Kočička byla špatně vykastrovaná, zůstala jí tkáň vaječníků. Nechala jsem udělat krevní testy na hladinu hormonu a ty to jenom potvrdily.Následovala celková kastrace - odnětí dělohy . veterináři většinou provádějí kastraci odněntí vaječníků. Doporučuji okamžitě změnit veterináře, který provedl první kastraci.
Moje milovaná kočička po druhém zákroku zemřela díky neodbornosti veterináře.Přeji Vám hodně zdaru a dobrého veterináře.
Odpovědět 
Iva
Anonymní





Předmět: Dekuju
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 6. 2005 21:33:58
Odpovědět s citátem

Dekuju za odpoved, ikdyz jste me trosku vydesila. Kocicka uz tak mela po kastraci problemy - rana se spatne hojila, uvnitr se ji udelal nejaky hnusny hnisavy blivajz (i pres antibiotika), ktery jsme museli jezdit cistit. A ona si potvurka nenechala i pres krunyr ranu na pokoji a kdyz uz to neslo jinak, tak si drasala bricho krunyrem. Takze ted abychom to museli zazivat znovu...... bojim se, ale nemohu nechat jak kocicku tak nas trapit jejim mrouskanim. Ztracim v tohoto vet. duveru cim dal tim vic ale musim se jeste poradit s pritelem, co on na to. On trosku tomuhle veterinari nadrzuje. Porad se mi to ale nejak nezda - takova hezka moderni klinika se vsim moznym vybavenim, ke zviratkum se veskery personal chova uplne spickove....... a ze by ono to nakonec bylo vsechno trochu jinak (ohledne odbornosti a zkusenosti)? Kazdopadne o tom popremyslim, jeste jednou dekuju, vasi kocicky je mi moc lito. Kdyby tak clovek nebyl neomylny a veterinari ovladali nejake telepaticke schopnosti, nebo zviratka umela mluvit, abychom se my, kteri je mame opravdu radi, mohli vyvarovat zbytecnych chyb. Dekuju Iva
Odpovědět 
Iva
Anonymní





Předmět: PS
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 6. 2005 21:52:27
Odpovědět s citátem

Jeste me napadlo - Jak je mozne, ze veskere prirucky o kockach a temer vsechny weby o kockach popisuji pojem kastrace kocky jako uplne odejmuti vajecniku (beru - nemusi se to vzdycky podarit) a zaroven Exclamation odejmuti delohy a nekteri veterinari praktikuji pouze vajecniky. To je naprosto priserne! Vubec si nedovedu predstavit, co by se stalo, kdybych se svoji kocickou sla na kastraci a ona byla nedejboze nakryta a on ji odebral pouze vajecniky!??? Jsem laik, ale podle me by to pro ni posleze znamenalo jistou smrt - zrejme na tezky zanet delohy v dusledku v ni uhynutych plodu v dusledku snizene hladiny hormonu potrebnych pro vyvoj kotat! Opravdu tomu moc nerozumim, ale az priste pujdu k veterinari na kastraci, tak se ho rovnou zeptam "a prosim vas, budete kastrovat moji kocicku celou, nebo to budete delat po kouskach?" To je to o tolik slozitejsi zakrok, kdyz uz jednou je kocicka rozparana, tak ji vzit pouze vajecniky, ktere se musi pri jeji velikosti uz tak docela blbe hledat, a nechat ji tam delohu v nadeji, ze to snad jednou nekdo jiny "dodela"? Omlouvam se, ze jsem takhle vybuchla, ale opravdu me to moc a moc namichlo a ted se stydim. Embarassed
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: PS
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 6. 2005 6:14:15
Odpovědět s citátem

Iva napsal:
popisuji pojem kastrace kocky jako uplne odejmuti vajecniku (beru - nemusi se to vzdycky podarit) a zaroven Exclamation odejmuti delohy a nekteri veterinari praktikuji pouze vajecniky. To je naprosto priserne! Vubec si nedovedu predstavit, co by se stalo, kdybych se svoji kocickou sla na kastraci a ona byla nedejboze nakryta a on ji odebral pouze vajecniky!???


Pokud jsou kočce odebrány vaječníky, není možné, aby měla koťata - je to stejné, jako u lidí, nejsou prostě k dispozici vajíčka, která by se mohla v děloze uhnízdit. Vaječníky jsou zodpovědné za produkci vajíček a mrouskání, tedy hormony. Proto se někdy stává, že i po kastraci - odebrání vaječníků, kočka mrouská, neboť tam malý kousek, a stačí opravdu jen drobek, který produkuje stále hormony, zůstal.
Jinak kastrace se opravdu provádí buď odebrání vaječníků - ovariektomie, nebo odebrání vaječníků i dělohy ovariohysterektomie. Takže rozhodně to není kastrace po kouskách, ale standardní postup, který záleží pouze na volbě veterináře. Samozřejmě můžete veterináři říct, zda chcete odebrat jen vaječníky, nebo vaječníky i dělohu, ovšem poznámky typu - budete jí kastrovat po kouskách, jsou myslím nevhodné.
Jinak pokud máte k veterináři nedůvěru, není až tak velký problém obrátit se jinam, byť jen na konzultaci.
A.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Kicki



Založen: 07.03.2005
Příspěvky: 76
Bydliště: Dubí u Teplic

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 6. 2005 10:46:53
Odpovědět s citátem

Já jsem chtěla původně svoji kočičku nechat kastrovat už v květnu, ale pak jsem to po dohodě s veterinářem ještě o pár týdnů odložila. Ale než jsem šla kočičku objednat, nastudovala jsem si na netu, jakým způsobem lze kočičku kastrovat, abych se mohla s veterinářem domluvit. Bez velkého hledání jsem na netu našla, že jsou dva standardní postupy viz výše, k oběma jsou na netu uvedené důvody pro či proti, rozhodně nejde o kastraci po částech, oba způsoby jsou normální. Takže jsem to s veterinářem zkonzultovala, on doporučil vzít všechno včetně dělohy. Je to o něco větší zákrok, než jen odebrat vaječníky a je i o něco dražší. Definitvní rozhodnutí ale nechal na mně. Co se týká problémů s dělohou po odejmutí vaječníků, neměl by být žádný problém, protože už nedochází k produkci hormonů, při kterých děloha "pracuje". Druhá věc je, jestli veterinář zprasí operaci a část vaječníků zůstane, to je malér. A co se týká toho, že by kočka mohla být březí a děloha jí zůstane, to je podle mě o nezodpovědnosti majitele, který by měl veterináře na tuhle možnost upozornit a nespoléhat na to, že je veterinář jasnovidec.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (44x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (35x)
3
Rostliny jedovaté pro kočky (23x)
4
Kočka na Titaniku (21x)
5
Vyhlášení NEJ fotky ledna 2024 (21x)
6
Dvacátá čtvrtá poznávačka vyhlášena (20x)
7
Koťata bez PP po rodičích s PP (19x)
8
Creepy kočky: Co vlastně chceš?! (18x)
9
Veterinární poradna: Britský modrý kocour ... (18x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top