<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
macourek
|
Předmět: Kočička zvrací Přitlapkováno: 26. 11. 2008 15:44:21 |
|
|
Dobrý den, prosím moc o radu. Asi zbytečně plaším, ale jelikož je naše čiči náš poklad, mám strach. Od včerejšího dne mi Aja zvrací. Nají se a po 7-8 hodinách jídlo vyzvrátí. Toto se stalo 3x. V sobotu jí byla podána injekce Zylexis - manžel přinesl domů velice nemocné kotě, které jsme bohužel nezachránili. Dnes jí byla podána antibiotika + Ranisan + Degan. Zkoušíme půst 24 hodin. Zároveň byla odčervena.
Děkuji za pomoc Macourek |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Kočička zvrací Přitlapkováno: 27. 11. 2008 9:10:31 |
|
|
macourek napsal: | Dobrý den, prosím moc o radu. Asi zbytečně plaším, ale jelikož je naše čiči náš poklad, mám strach. Od včerejšího dne mi Aja zvrací. Nají se a po 7-8 hodinách jídlo vyzvrátí. Toto se stalo 3x. V sobotu jí byla podána injekce Zylexis - manžel přinesl domů velice nemocné kotě, které jsme bohužel nezachránili. Dnes jí byla podána antibiotika + Ranisan + Degan. Zkoušíme půst 24 hodin. Zároveň byla odčervena.
Děkuji za pomoc Macourek |
Vyzvrátí jídlo po 7-8 hodinách? Při rychlém kočičím metabolismu by dávno neměla mít jídlo v žaludku. A to jí v takových dlouhých intervalech? |
|
|
Odpovědět
|
|
macourek
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 11. 2008 10:53:47 |
|
|
Aja dostava rano, nez jdu do prace a pak kdyz prijdu z prace, to odpovida tem osmi hodinam. Je naucena jist 2x denne. Ted mela hladovku od vecera, vet nam to poradil, aby se ji zklidnil zaludek.
M |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 11. 2008 11:29:57 |
|
|
macourek napsal: | Aja dostava rano, nez jdu do prace a pak kdyz prijdu z prace, to odpovida tem osmi hodinam.
M |
Já nechávám v misce granulky. Co jsem četla tady i jinde, některé kočky mívají problémy z toho nárazového "nacpání se" po delším čase a víc jim vyhovuje prostě sem tam něco pojíst. Ovšem ty blejou hned potom, co se nacpou, ne až za tolik hodin. Ale to je jen určitá zkušenost, rozhodně nijak nehodlám zasahovat radami do práce veterináře. U vás je evidentně jiná situace. |
|
|
Odpovědět
|
|
macourek
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 11. 2008 11:42:31 |
|
|
Alamko, o to se snazim uz dva roky, rano dostane konzervu, nez jdu do prace prihodim granulky. Jenze ta nase kyselina to zboucha hned. Jeste jak zaviram dvere, tak slysim, ze se cpe. Snad bude v poradku a ja jen zbytecne plasim |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 11. 2008 12:01:22 |
|
|
Já jen dodám, že jsme to s macourkem probíraly i bokem, takže jsme se k nějakým závěrům dopátraly.
S největší pravděpodobností má kočička podrážděný žaludek, důvod není jasný, ale sama vím, že to se občas stává. Takže na místě je šetrně krmit, injekce od veterináře na zklidnění žaludku a vyčkat, zda se to během pár hodin úplně zklidní a najet pomalu na normální stravovací režim.
Po hladovce se musí s jídlem opatrně, malé dávky něčeho snadněji stravitelného.
O ucpání se nejspíše nejedná, což byla jedna z původních domněnek, protože kočina neměla s bobkováním potíže.
Pokud se ale žaludek nezklidní, bude na místě sono, jestli kočina nemohla něco sníst, co jí nejde přetrávit.
Ale doufám, že se to uklidní. Z vlastní zkušenosti vím, že někdy to zvracení přijde náhle a stejně náhle zmizí bez toho, aby člověk přišel na to, proč vlastně kočina zvracela. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|