<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
martina.f
|
Předmět: česání perského kocourka Přitlapkováno: 28. 10. 2008 19:07:27 |
|
|
Dobrý den všem kočičákům,mám dotaz.Mám kocoura peršana,který se nechce nechat česat.Vždy,když vezmu hřeben,tak se do něj zakousne,jako by ho chtěl zakousnout.Tzn.,že se mu tvoří chumlánky,které pak musím vystříhat.Měla jsem už 2 peršany a všechno v pohodě,ale tenhle má trochu jinou srst,mám pocit,že je taková suchá a má sklon k plsnatění.Ráda bych se zeptala zkušenějších,zda existuje nějaký podpůrný sprej a nebo rada,jak naučit kocourka,aby česání miloval...o))) |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla1
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 10. 2008 18:56:28 |
|
|
Jedna rada by možná byla , ale nevím jestli zabere i na Vašeho kocourka. Mám také peršanku, která nenávidí česání a tu jsem česala pod "tyčinkovou" narkózou. Sally miluje jakékoliv kočičí tyčinky, takže já jsem přisouvala tyčinky a česala a Sally jedla. Trvalo nám to celkem asi půl roku, ale teď už je ochotná se nechat učesat i bez tyčinek ... _________________ Pavla
http://www.kocicinadeje.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Kočičák
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 12. 2008 10:27:56 |
|
|
Ahoj,
měla bych dotaz ohleně něčeho tročičku jíného. Mám kočinku, je polodlouhosrstá a když jde na záchůdek, tak se jí prostě občas stane, že jí něco zůstane na chloupkách.. je hodně chundelatá. je to celkem nechutná záležitost, zvlášť při představě, že s tím pochoduje všude možně. Zatím se mi to daří vychytat tak, že jí vždycky zkontroluju poté co jde z "velké". není na to nějaký fígl? ..trošičku ji ostříhat?...
Moc děkuju za radu,
Martina |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 12. 2008 10:38:30 |
|
|
No Maxíš, když měl jako kotě průjem, tak jsem mu musela trochu strojkem ostříhat prdku, protože se mu občas taky zachytily zbytky na srsti. Dneska už ale s tím problém nemáme, jakmile se zbavil průjmu, nebylo třeba ho už stříhat. Takže srst kolem zadečku můžete hodně opatrně trochu zkrátit třeba strojkem na vlasy, rozhodně bych se vyhýbala nůžkám.
Ale teoreticky by na srsti nemělo ulpívat nic. Bobky mají mít pevnou strukturu. Pokud má kočina průjem nebo výrazně měkčí stolici, asi by to chtělo upravit trochu jídelníček. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 12. 2008 7:46:07 |
|
|
Naše číča má také polodlouhou srst, navíc jemňoučkou a hustou, u prdýlky takové chlupaté "kalhotky" a výše uvedený případ se sem tam stane. Když ještě nebyla kastrovaná, tak jsem ji v mrouskací agónii ty delší chloupky jednoduše stříhala. Nevypadalo to sice moc krásně, ale svůj účel to plnilo. Pokud si to vaše kočička nechá líbit, tak doporučuju. V současné době už vystříhávám jen následek. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
|