<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Verunka Anonymní
|
Předmět: Kalanchoe (kolopejka) Přitlapkováno: 11. 8. 2005 9:20:38 |
|
|
Dobrý den, nevíte zda je tato rostlina jedovatá? Náš malý černý koucourek - nalezenec - je jí přímo fascinován a přesto že je postavena na teráriu, které je až ke stropu mám strach že se tam nějak vyšplhá.
Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Olivka
|
Předmět: Re: Kalanchoe (kolopejka) Přitlapkováno: 12. 8. 2005 16:01:50 |
|
|
Verunka napsal: | Dobrý den, nevíte zda je tato rostlina jedovatá? Náš malý černý koucourek - nalezenec - je jí přímo fascinován a přesto že je postavena na teráriu, které je až ke stropu mám strach že se tam nějak vyšplhá.
Děkuji |
Dle http://www.mujweb.cz/www/ikesw/toxina.html je kolopejka jedovatá. Já ji mám tedy normálně přístupnou kocourkovi, ale ten si jí nevšímá, stejně jako ostatních rostlin. Takže být vámi, raději se zbavím kolopejky než kocourka. |
|
|
Odpovědět
|
|
Joja
|
Předmět: Re: Kalanchoe (kolopejka) Přitlapkováno: 12. 8. 2005 20:32:22 |
|
|
Má známá měla krásnou peršanku. Také měli doma nějakou jedovatou rostlinu (bohužel už nevím jakou). Kočička si kytky celé 3 roky vůbec nevšímala. Jednou se ji však rozhodla ochutnat a bohužel to nedopadlo dobře-nakonec zemřela Dlouho si mysleli, že kočka snědla zkaženou kočičí konzervu. Až potom si všimli, že je kytka okousaná _________________ www.felis-silesiana.wz.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Verunka Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2005 9:41:11 |
|
|
Přendala jsem radši tu kalanchoe na jiné (nedostupné) místo, tak snad O.K. Jinak si kocour taky nevšímá kytek, ale je mi jasný, že jednou se to může stát, takže dávám bacha. Díky za odpovědi |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2005 9:44:38 |
|
|
Jak ta kytka vypadá???? Jen jestli ji náhodou nemám doma.. Díky |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
Verunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 8. 2005 7:47:45 |
|
|
Já nevím jesltle je jedovatá, ale náš leguán ji jednou snědl v nestřeženém okamžiku asi tři listy a nic se mu nestalo. |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: K leguánovi... Přitlapkováno: 19. 8. 2005 8:26:05 |
|
|
Verunka napsal: | Já nevím jesltle je jedovatá, ale náš leguán ji jednou snědl ... |
Před časem to bylo tady jako článek, některé rostliny jsou jedovaté jen pro určité druhy zvířat, takže to, co leguánovi nevadí, může možná vadit kočce - nevím, jak je to s jedovatostí téhle konkrétní rostliny, ale leguán bohužel nic nedokazuje... _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
Verunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2005 7:06:07 |
|
|
Já jsem tím nechtěla nic dokazovat , jen jsem si na to vzpomněla, tak jsem to sem napsala. Jinak už mám všechny kytky, kromě papyrusu schované na nedostupném místě. Dostupné jsou jen ty umělé a ty pomalu ale jistě podléhají kočičí hře, takže každý dne když přijdu z práce, tak zbírám lupínky po celém bytě. |
|
|
Odpovědět
|
|
|