Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

HOJENI RANY PO KASTRACI


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
minda2005



Založen: 27.02.2005
Příspěvky: 15
Bydliště: California

Předmět: HOJENI RANY PO KASTRACI
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 9. 2005 19:00:55
Odpovědět s citátem

Ahoj,
chtela bych se zeptat, jak je to s hojenim ranky po kastraci.
Vcera byla nase Betty (6 mesicu) na kastraci (spravne myslim sterilizaci), ted je to cca 24 hodin. Polovinu, nebo alespon 1/3 noci stravila lizanim ranky, coz by asi nemela, precijen maji ten jazycek dost ostry. Na radu veta jsem na ni navlekla rukav se 4 otvory na tlapky (chudinka hodi jako cap Smile ) a zatim to funguje, o lizani uz se ani nepokousi.
Zajima me, jak asi dlouho se ta ranka zahoji natolik, aby se ji to po dalsim usilovnem lizani nerozsklebila ?? Jak dlouho ji mam nechat navlecenou v tom rukavu ?
A jeste mam jeden dotaz. Mam v kvetinaci Aloe Veru, ktera ma velice dobre lecive ucinky prave na rany, ruzna riznuti apod. Myslite, ze by bylo dobre ji tu ranku potrit mlekem z Aloe ? Manzel rika, at radeji neexperimentuju, ja si zase myslim, ze by to mohlo napomoci rychlejsimu zahojeni. Co myslite ?
Vsem uz predem moc a moc dekuji za rady a zkusenosti.
=lida= (jinak minda2005 = Spook+Minda+Betty)


Naposledy upravil minda2005 dne 29. 9. 2005 0:08:44, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Iva
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 9. 2005 19:13:05
Odpovědět s citátem

Zahojit by se to melo do ctrnacti dnu. Vy nejdete na vyndavani stehu? Nebo v Americe uz to sijou vstrebavacimi nitemi? S tou aloe bych urcite neexperimentovala, tusim, ze je snad pro kocky jedovata.
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: HOJENI RANY PO KASTRACI
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 9. 2005 6:22:26
Odpovědět s citátem

Osobně bych řekla tohle:
1. není zapotřebí dávat žádné další podpůrné "experimenty" Wink na léčbu ranky, ranka se většinou bez obtíží zahojí sama. Jinak jsem si nemyslela, že zrovna Aloe může být pro kočky jedovatá, tak jsem si to ověřovala, a opravdu je (http://ifauna.cz/clanky/clanek.php?id=2777) Pokud byste opravdu měla potřebu "léčit", tak myslím, že vhodnější na potírání by byl řepíkový čaj, který funguje protizánětlivě.
2. naše Rubyška byla na kastraci v pátek, košilku (rukáv se 4mi dírami) jsme sundavali až další pátek, nicméně prý jsme mohli sundat i dřív, neboť doktorka šila Rubyšku vnitřním stehem a samovstřebávacími nitěmi, což nám ovšem předávající doktor zapomněl říct, a když jsme se tam objevili na vyndavání stehů, tak se doktorka "pobavila" Smile

Takže nic jí na ranku nedávat a košilku nechat přibližně ten týden, myslím, že sama poznáte, jak na tom ranka je a jestlli je v pořádku, jestli se hezky hojí a tak. Zánět, hnisání, zrudunutí byste určitě poznala sama na první pohled.

A.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
minda2005



Založen: 27.02.2005
Příspěvky: 15
Bydliště: California

Předmět: Re: HOJENI RANY PO KASTRACI
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 9. 2005 18:40:53
Odpovědět s citátem

IVA: Rana je opravdu sita vstrebavaci niti, takze na vytahovani stehu ani nejakou kontrolu nemusime. Co se tyka te Aloe, tak jsem moc prekvapena - myslela jsem, ze je leciva "az na pudu", ze by mohla byt jedovata me vubec nenapadlo. MOC DEKUJU ZA TO UPOZORNENI !!!

APRIL: Bettynka mela od veta tu ranku krasne cistou a jestli to tak muzu rict "uhlednou" (sitou vnitrnim stehem vstrebavaci niti), jenze rano po tom nocnim olizovani uz to tak pekne nevypadalo Sad . Prislo mi, ze si ji trochu porusila Crying or Very sad a proto jsem uvazovala o nejake podpurne lecbe. Po tom co pisete to ale necham na prirode a pokud to nebude mit treba zanicene, tak ji na to nebudu nic patlat Wink .

My jsme v cervenci meli na kastraci nasi starsi Mindu a s tou nebyl problem ani minutku - predevsim si nic neolizovala a i jinak se "setrila" - neprotahovala se, nedelala kocici hrbety, nebehala, jen klidne lezela a pozorovala co se deje kolem. Jenze Betka je neukazneny pacient - hned prvni noc si to usilovne olizovala, neustale se protahuje a natahuje, chce tady litat jak splasena, chce skakat na skrabadlo atd. atd Laughing . Proto jsme ji vcera po te prvni noci navlekli do rukavu, ale asi ho mela moc tesny a drazdil ji ranku i ceciky, tak jsem ji ho dnes rano vymenila za limec. Zatim nic nenamita, vypada, ze se s nim citi celkem pohodlne, tak uvidim, jsem zvedava jak to pri jejim temperamentu zvladneme az do utery.
Moc dekuju za vase zkusenosti a narozy, ja to myslela dobre a ted vidim, ze ve snaze pomoci bych ji mohla i ublizit.
=lida= (minda2005 = Spook, Minda, Betty)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: HOJENI RANY PO KASTRACI
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 9. 2005 6:35:52
Odpovědět s citátem

Já si myslím, že pokud rána nehnisá a stehy drží, tak není třeba mít větší obavy. Horší by bylo, kdyby rána byla rozšklebená a nedržela pohromadě.

Jinak s tím řáděním po kastraci, ..... přinesli jsme si Maxíše a Rubku domů a oba měli strašnou potřebu pořád někde šplhat, dostat se co nejvýš, a to sotva chodili ..... Rubka byla ještě tak do neděle (kastrace v pátek) trochu mimo, ale ten další týden už byla celkem normální (pokud nepočítám uraženost z té košilky), navíc jak měla košilku, tak Max zneužíval toho, že se mu nemůže vysmejknout a pořád jí chudinku lovil, kousal a provokoval .... takže opravdu, pokud nemá Betty nějaké problémy a bolesti, tak myslím, že jí i můžete nechat "řádit", asi větší obavy bych měla, kdyby jen polehávala a odpočívala a nechtěla se hýbat. Takhle vypadá, že ji opravdu nic nebolí a neomezuje jí ta ranka v pohybu.

A.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
minda2005



Založen: 27.02.2005
Příspěvky: 15
Bydliště: California

Předmět: Re: HOJENI RANY PO KASTRACI
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 9. 2005 18:42:08
Odpovědět s citátem

Tak to je 100% pravda - ze si chce hrat, honit se s Mindou nebo splhat po vyskach asi znamena, ze je v pohode, citi se dobre a nic ji neboli, a ja bych se mela spis radovat, nez mit obavy Smile .
Vcera jsem limec asi prechvalila, netrvalo hodinu a Betty ho prelstila a vesele si ranku zase olizovala (ona je nejak skladaci nebo co Laughing ), tak jsme se vratili ke kosilce, proste to holka bude muset vydrzet. V pohybu ji nijak neomezuju, jen ji tak poocku hlidam, kdyby nahodou............ A dnes jsem se na tu ranku divala a vypada to dobre, nema to zdurele ani zarudle, tak si to tim svym jazyckem snad neporusila Very Happy Jinak samozrejme Minda ji take prohani a lovi, a pak ji ruzive umyva a proklada to kousanim, potvora jedna Wink
Jsem rada, ze vim ze i jine kocicky po kastraci radily a dnes jsou v poradku - ja myslela, ze jsou na sebe vsechny opatrne jako byla Minda a tak me Betka trochu "vykolejila".
Moc dekuju za poskytnute rady a zkusenosti, uklidnila jsem se a rikam si, ze to nesmim s tou uzkostlivosti tolik prechanet.
Ahoj =lida= (minda2005 = Spook, Minda, Betty)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (58x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (50x)
3
Rostliny jedovaté pro kočky (30x)
4
Vyhlášení NEJ fotky srpna 2023 (26x)
5
Dvacátá čtvrtá poznávačka vyhlášena (25x)
6
Vyhlášení NEJ fotky ledna 2024 (25x)
7
Kočka na Titaniku (24x)
8
Kočičí jména (23x)
9
Koťata bez PP po rodičích s PP (20x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top