<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
celine
|
Předmět: Genetické testy Přitlapkováno: 2. 3. 2010 9:30:29 |
|
|
Prosím o radu,
chtěla bych nechat udělat svým kočičkám genetické testy na colourpoint gen na ředící gen, čoko gen a genotyp pro dlouhosrstost. Proto prosím o radu kde se tyto genetické testy dají udělat. Našla jsem veterinární kliniku v Austrálii, ale neboť neumím pořádně anglicky moc se v tom nevyznám. Jednotlivé testy tam jsou potom je tam test na DNA profil a tam by mě právě zajímalo zda je to na genetickou výbavu té dané kočičky nebo zda musím nechávat dělat všechno zvlášť. Za případné odpovědi děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 3. 2010 22:10:39 |
|
|
DNA profil Vám z požadovaných věcí nic neřekne, je to tzv. fingerprint, nezaměnitelný "kód" dané kočky, tedy jde o pozdější absolutní nezaměnitelnost zvířete. Ostatní testy - čokoláda/cinnamon, point a ředění-dilute, si musíte zatrhnout v požadavcích. Mám pocit, že v Austrálii nedělají dlouhosrstost, ale úplně jista si tím nejsem, vím, že to dělá UC Davis v USA. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Re: Genetické testy Přitlapkováno: 3. 3. 2010 19:34:09 |
|
|
celine napsal: | Prosím o radu,
chtěla bych nechat udělat svým kočičkám genetické testy na colourpoint gen na ředící gen, čoko gen a genotyp pro dlouhosrstost. Proto prosím o radu kde se tyto genetické testy dají udělat. Našla jsem veterinární kliniku v Austrálii, ale neboť neumím pořádně anglicky moc se v tom nevyznám. Jednotlivé testy tam jsou potom je tam test na DNA profil a tam by mě právě zajímalo zda je to na genetickou výbavu té dané kočičky nebo zda musím nechávat dělat všechno zvlášť. Za případné odpovědi děkuji. |
dobrý večer,
nejlépe budete mít, když se podíváte na web laboratoře v USA. Posílám tam všechny testy které určují barvu a jsem spokojená.
Myslím, že i se skromnou angličtinou se vyznáte. Nebudete-li si vědět rady tak se ozvěte na můj email a já Vás po telefonu navedu.
odkaz: http://www.vgl.ucdavis.edu/services/cat/
hezký večer
Hanka Blažková |
|
|
Odpovědět
|
|
celine
|
Předmět: gen testy Přitlapkováno: 4. 3. 2010 14:18:26 |
|
|
Děkuji za informace i za odkaz. Už jsem to našla a je to vcelku jednoduché takže jsme dnes pěkně o testy napsali, zaplatili a posíláme poštou . Ještě jednou děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Re: gen testy Přitlapkováno: 4. 3. 2010 14:57:02 |
|
|
celine napsal: | Děkuji za informace i za odkaz. Už jsem to našla a je to vcelku jednoduché takže jsme dnes pěkně o testy napsali, zaplatili a posíláme poštou . Ještě jednou děkuji. |
vůbec není zač.
HB |
|
|
Odpovědět
|
|
bara.blahova
|
Předmět: Re: Genetické testy Přitlapkováno: 14. 4. 2011 12:19:31 |
|
|
Dobrý den, česká veterinární laboratoř Genomia s.r.o. nabízí řadu genetických vyšetření pro kočky, včetně testování barevnostních lokusů. Laboratoř je akteditovaná a jsou na ní velmi dobré reference. Posílám odkaz:
http://www.genomia.cz/cz/veterinarni/kocky/
http://www.genomia.cz/cz/ |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Re: Genetické testy Přitlapkováno: 14. 4. 2011 13:28:11 |
|
|
dobré odpoledne,
problém je v tom, že v USA stojí panel na barvu 60 dolarů - což je odhadem 1000,- a v tomto panelu je zahrnuto vše. V Genomii stojí vyšetření jedné !!! barvy okolo 1000,- což vychází až 5x více a to vidím jako dost podstatný problém finanční. Proto využívám služeb laboratoře Vgl.
Hanka Blažková |
|
|
Odpovědět
|
|
figaro
|
Předmět: Re: Genetické testy Přitlapkováno: 18. 4. 2011 11:18:40 |
|
|
Blažková Hana napsal: | problém je v tom, že v USA stojí panel na barvu 60 dolarů - což je odhadem 1000,- a v tomto panelu je zahrnuto vše. V Genomii stojí vyšetření jedné !!! barvy okolo 1000,- což vychází až 5x více a to vidím jako dost podstatný problém finanční.Hanka Blažková |
|
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: genetické testy Přitlapkováno: 19. 4. 2011 14:42:58 |
|
|
Pro chovatele,kteří mají problém s angličtinou a platbou v cizí měně, je možné zadat color panel či ostatní genetické testy do VGL, DNA Austrálie a Laboklinu přes Diagnostickou laboratoř Sevaron poradenství. Platba v Kč, odběrový materiál je zdarma zasílán na vyžádání.
Ceník a žádanky najdete na www.sevaron.cz
Mgr. Kellnerová |
|
|
Odpovědět
|
|
Denisus
|
|
|
Odpovědět