Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Odčervení


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Miška



Založen: 28.12.2005
Příspěvky: 20
Bydliště: Trutnov

Předmět: Odčervení
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 12. 2005 15:41:37
Odpovědět s citátem

Ahoj všichni, vím, že tohle téma je tu dost častý a už hodně projetý, ale já mám s mým kocourkem problém, se kterým jak vidím si neví rady snad ani náš doktor...našli jsme ho venku v červnu, přišly klasické procedury jako léčení svrabu v uších a odčervení. Bylo mu teprve šest týdnů, takže mu doktor dal nějaký slabý prášek na červíky...tudíž myslím, že to s ním nic neudělalo, protože asi měsíc byl klid...pak to ale začlo. Vylezla z něho asi 8 cm dlouhá škrkavka...docela dlouho po tom prášku, tudíž si myslím, že ten nezapůsobil, začali jsme teda systematicky odčervovat, vždy po těch třech až čtyřech týdnech, jak doktor radil, dostával tabletky Drontal( doktor říkal, že jou nejsilnější). Pokaždý z něj vyšla malá škrkavka druhý den po podání tabletky....naposledy ale ne, tak jsme si mysleli, že už je vyléčen. Bohužel zase někde po třech týdnech překvapení, živá škrkavka( fuj fuj fuuuj), už jsme šli za doktorem dost naštvaní, protože jsem nečekala, že budeme odčervovat kotě čtyři měsíce...nevěděl čím to, že prášky nepomohly, kotě ven nechodí, je pořád doma, změnili jsme prášky za stronghold za dvě stovky( což mi samozřejmě nevadí, hlavně aby už byl zdravý) opět vyšla potvora, doktor udělal testy stolice a vyšly tam škrkavky( jak jinak). Další kontrola má být v lednu a já se už děsím, že je bude pořád ještě mít, pomlu mi to připadá jako by bylo nemožný se jich zbavovat. Pokaždé co jde na velkou mu umejeme zadek aby si ho nemohl oblízat, aby je náhodou zase nesnědl, nebo co, už vážně nevíme, doktor říká, že nic silnějšího už není. Jestli máte někdo prosím nějaké zkušenosti které by nám mohli pomoct, moc děkuju. Smile
_________________
SOLFINKA
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Iva



Založen: 03.10.2005
Příspěvky: 71

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 12. 2005 18:05:14
Odpovědět s citátem

Na odcerveni jeste existuji injekce. Pravda je, ze jsem nekde cetla, ze pokud je kocka zacervena, tak si paraziti na jeden druh odcervovadla zvyknou a pri tretim, ctvrtem odcerveni stejnym preparatem uz na nej nereaguji. Pokud je zviratko zacervene, tak odcervovani v intervalech dva - tri tydny je v poradku, protoze odcervovaci pripravky zabiji pouze dospele jedince a do ctyrech tydnu se z nakladenych vajicek lihnou novi cervi, kteri zase kladou vajicka. Mozna byla chyba v podavani jenom jedineho druhu odcervovadla.
Nemuzu sice moc se svymi radami slouzit, protoze nase kocicky snad ani nikdy zacervene nebyly. Teda s vyjimkou jednoho kotatka, ktere jsem nasla venku v mrazu - zacervena byla neuveritelnym zpusobem (bylo ji asi sedm tydnu) - u veterinare rano dostala pastu na odcerveni Vitaminthe a vecer jsem ji jeste sama aplikovala Stronghold. Uz po dvou hodinach od odcerveni pastou vykakala asi tri mrtve skrkavky a dalsi tri potom vecer. Z noveho domova kocicky uz zadne zpravy o skrkavkach nemam, takze snad klasicke odcervovani pomohlo (jeste po trech tydnech od prvniho odcerveni byla znovu odcervena - tentokrat snad pastou Banmith nebo tak nejak).
Jeste mi veterinar radil, ze je dobre vzdycky po odcerveni (pokud je teda kote viditelne zacervene) vyhodit vsechen pouzity kockolit, zachudek poradne vydesinfikovat a nasypat uplne nove stelivo.
Vic opravdu nemohu slouzit - zkuste se zeptat na veterinarnim foru na www.allcats.cz pani doktorky Pekarkove (me osobne zatim vzdycky poradila).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Anonymní






Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 12. 2005 18:53:21
Odpovědět s citátem

Hrozně moc děkuju za radu Smile zkusim tu paní doktorku, kotě je jinak hrozne čilý, takže to snad ještě nijak vážný není, ten kočkolit vždycky čistíme, zkoušíme už opravdu všechno, ještě jednou díky moc a snad to nějak zvladneme.
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (80x)
2
RSS kanály (64x)
3
Kočičí jména (43x)
4
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (35x)
5
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (33x)
6
Vyhlášení NEJ fotky června 2023 (27x)
7
Vyhlášení NEJ fotky srpna 2023 (26x)
8
Rostliny jedovaté pro kočky (26x)
9
Vyhlášení NEJ fotky ledna 2024 (25x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top