<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
modrý macík Anonymní
|
Předmět: krev ve stolici Přitlapkováno: 10. 10. 2006 11:53:08 |
|
|
Dobrý den,mám 10 měsíců starého kocourka.Občas když kaká má u zadečku krev.Byla jsem u veterináře,prohlédl ho a řekl,že vypadá zdravě.Vymačkal mu žlázy u zadečku a dal tabletku na odčervení.Druhý den od návštěvy se krev objevila zase.Už je to týden a vypadá,že je po problému,ale stejně se bojím aby to něco nebylo.Jestli se někomu stalo něco podobného prosím napište. Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: krev ve stolici Přitlapkováno: 10. 10. 2006 12:10:27 |
|
|
Pokud to byla čerstvá červená krev, je to nejspíš je prasklá žilka, když kocourek tlačí na záchůdku, nebo když je podrážděný konečník. Naši měli kapku krve na konci stolice když průjmovali, a nic vážného to nebylo.
Problém je, pokud je to krev tmavá, natrávená.
Asi zkuste dávat víc vody, nebo např. pasty na chlupy (MaltSoft, Bezopet), aby stolice byla trochu měkčí a vlhčí a prošla konečníkem bez větší "námahy".
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 10. 2006 9:13:46 |
|
|
Mému kocourkovi se to občas taky stává, zřejmě má u konečníku křehčí žilky, které při tlačení praskají, veterinářka mi ale řekla, že to zřejmě není nic vážného. Jinak je zdravý, je mu už rok a toto se mu stává odmalička. Vždycky je to ale jen kapička. |
|
|
Odpovědět
|
|
modrý macík Anonymní
|
Předmět: krev ve stolici Přitlapkováno: 16. 11. 2006 20:11:21 |
|
|
Děkuji za odpověď.Jsem klidnější,ikdyž se krev občas objeví,jinak je kocourek zdraví. Tak doufám,že to není nic vážného. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: krev Přitlapkováno: 17. 11. 2006 14:47:00 |
|
|
Tak také pro uklidnění - mému Alimu se to také stává tak 1x za týden a veterinářka říkala, že to nebude nic vážného.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: krev ve stolici Přitlapkováno: 17. 11. 2006 21:30:49 |
|
|
[quote="modrý macík"]Dobrý den,mám 10 měsíců starého kocourka.Občas když kaká má u zadečku krev.
Občas jsem se setkala s tím, že se to stalo kočkám, které byly krmené suchým Kitekatem. Nevím proč zrovna po tomhle krmivu, ale je to tak. Zkuste změnit krmení, buď na nějaký čas vysaďte granule a krmte maso s rýží a zeleninou nebo alespoň vyberte nějaké kvalitní značky (Hill´s, Eukanubu, Biomill, Mastery,...) |
|
|
Odpovědět
|
|
tilak
|
Předmět: Re: krev ve stolici Přitlapkováno: 3. 7. 2007 14:40:03 |
|
|
Nasi Tilak se to taky stavalo,veterinar doporucil¨dvakrat denne otirat zadecek takovym "cajem". Necha se vylouhovat dubova kura a hermanek(prodavaji v lekarne).
Moc se ji to nelibilo, branila se potvurka zuby nehty(pritel ji drzel a ja opatrne osetrovala) äle zabralo to |
|
|
Odpovědět
|
|
vanr
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 11. 2007 10:46:35 |
|
|
Dobrý den,sice reaguji na příspěvek až po roce,ale třeba má rada pomůže ostatním s podobným problémem.I náš kocourek krvácel asi 2 měsíce,zabrala změna stravy.Do té doby jsme krmili Kitekat a Whiskas.Potom jsme začali krmit krmivem z řady klinické diety od Hillsu (tuším prescription diet i/d),které mělo zhruba dvojnásobný obsah tuku než ostatní krmiva.Koupili jsme 5kg balení a po jeho skrmení se problém už neopakoval.Pokud vám nevadí zainvestovat peníze do kvalitního krmiva,určitě je to cesta jak kočičákům s podobným problémem pomoci. |
|
|
Odpovědět
|
|
|