Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kastrace.Ano nebo ne?Ztráta tolik bolí!


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Mňau



Založen: 22.04.2007
Příspěvky: 4

Předmět: Kastrace.Ano nebo ne?Ztráta tolik bolí!
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 4. 2007 20:55:31
Odpovědět s citátem

Tak nevím.Kastrovat nebo ne? Mám kocoura...asi dva roky starého a měla jsem roční kočičku.Peršanky.Kocourek už byl vykastrovanej, ale kočička nám začala hodně vyhrávat...v noci nám mňoukali a škrabali na dveře oba dva.No nepomáhalo vůbec nic a moc jsme toho nenaspali.Tak sem se rozhodla, že kočičku nechám vykastrovat...prý je pro kočičky kastrace lepší ve všech směrech...předejde se různým gynekologickým komplikacím atd...A tak jsem Sisinku dala vykastrovat. Byla to však ta nejhorší věc, co jsem mohla udělat!
Byla hrozně vystresovaná, pořád ji nemohli uspat, až nakonec usla tak tvrdě, že se ztěží probouzela.Dva dny strávila na veterině. Když už byla napůl vzbuzená...zvládla se posadit, tak začali komplikace a moje milovaná holčička začla kolabovat. Nikdy nezapomenu na to, když jsem přišla a chovala ji v naručí, jak mi natahovala svou tlapičku do mých dlaní a chtěla, abych ji za ni držela, tolik se bála.Chtěla jsem ji pomoct a přitom jsem ji zabila.Nikdy si to neodpustím Crying or Very sad ! Doběhla jsem na veterinu, pohladila ji po kožíšku, podívala se na mě jedním očkem a umřela.Holčička moje milovaná.Tolik to bolí! Ta prázdnota....bezmocnost!Zemřela úplně zbytečně!
Dva dny po její smrti jsme si pořídili nové koťátko.Byt byl bez ní tak prázdný a ta ztráta tolik bolí!Sisinku mi sice nikdy nenahradí, ale Mauglí kamaráda potřebuje a já taky.Jenže už teď se bojím, až půjdem Snupyho kastovat...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
liw



Založen: 03.05.2006
Příspěvky: 152

Předmět: Re: Kastrace.Ano nebo ne?Ztráta tolik bolí!
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 4. 2007 0:01:50
Odpovědět s citátem

Mnau, velmi ma to mrzi Sad Cas a novy prirastok ale vsetko zahoji. Urcite si nic nevycitajte (viem, je to tazke, tiez sme par dni po operacii prisli podobne o kocurika), nicomu to nepomoze. A je pravdepodobne, ze by v buducnosti nezvladla inu operaciu - cistenie zubneho kamena, roentgen v sedacii alebo podobne. Zakrokov, ktore zvieratka za zivot v sedacii podstupia je vcelku hodne.
Narkoza je na organizmus velky napor. Zatazuje srdiecko aj ladviny. Vasa macicka mohla mat niektory z tychto organov prilis slaby. Mam kamaratku veterinarnu sestricku, ktora mi odporucila pri slachtenych macickach nechat pred narkozou urobit krvne testy - zistia sa hodnoty obliciek aj celkoveho zdravotneho stavu a tak lekar vie, s cim moze pocitat. Predsalen bohuzial niektorym plemenam slachtenie na zdravi nepridalo Sad

Snupy je predpokladam kocurik, pre nich je kastracia ovela jednoduchsi zakrok, hoci riziko pri narkoze je rovnake. Mozno skuste najst veterinara, co pouziva inhalacnu narkozu, ta je podla skusenosti niektorych setrnejsia. Telicko zatazuju o nieco viac narkozy s naslednou preberacou injekciou. Popripade sa jej v buducnosti vyhnite a nechajte kocurika prebrat prirodzene. Urcite sa s veterinarom rozpravajte. Nasa doktorka, ktora vie, co sa nam v minulosti stalo, je o to otvorenejsia a vsetko nam dopodrobna vysvetluje.

Drzim palce, aby ste sa rychlo dokazali usmievat nad sibalstvami vasej novej dvojice a na macicku spominali s laskou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Mňau



Založen: 22.04.2007
Příspěvky: 4

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 4. 2007 13:47:12
Odpovědět s citátem

Liw, děkuji! Krevní testy jsme chtěli nechat udělat, ale Sisinka byla tolik bojovná a tak se vzpírala, že to nebylo možné.Bohužel! Uspávání plynem, které probíhá podobně jako u lidí, jsem vůbec netušila, že existuje. Řekla mi o tom až naše známá, ale to už byla Sisinka bohužel mrtvá. Teď už jsem si zjistila kliniku, kde tuto metodu provádějí, takže až Snupy vyroste, dám ho vykastrovat tam.
Také jsem o tom přemýšlela, když by nastal ten okamžik, že by se Sisi musela z nějakého jiného důvodu nechat uspat, že by to asi dopadlo stejně Crying or Very sad
To už se ale nikdy nedovím.
Náš nový přírůstek se začíná Sisince trochu podobat. Ikdyž jsou to jen maličkosti, čím mi ji Snupy připomíná, tak mi pomaličku dokáží vykouzlit úsměv na tváři.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (38x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (35x)
3
Rostliny jedovaté pro kočky (20x)
4
Kočka na Titaniku (20x)
5
Dvacátá čtvrtá poznávačka vyhlášena (19x)
6
Koťata bez PP po rodičích s PP (17x)
7
Veterinární poradna: Britský modrý kocour ... (17x)
8
Vídeňská ZOO - naše poslední zastávka (16x)
9
Na co si dát pozor u krmení koček (16x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top