<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
MichaelaK
|
Předmět: kocourek vyžaduje pozornost Přitlapkováno: 16. 10. 2006 10:23:01 |
|
|
Zdravím všechny,
mám trošku problém s kocourkem a protože je to můj první, tak bych se na něco ráda zeptala:) Mám ho teprve pár dní, je to čtyřmesíční briťák a bydlí se mnou v jednom patře dvoupodlažního rodinného domu, přízemí je oddělené a bude tak muset zůstat. A tady je problém, kdykoliv odejdu třeba jen do koupelny do přízemí a on ví, že jsem v domě, sedne si ke schodům a dokáže tam vydržet celou dobu a řvát a řvát... když odcházím z domu, dělá to taky a pravděpodobně za chvíli pochopí, že tam nejsem a nechá toho, protože když se třeba za půl hodiny vrátím, spokojeně spí na židli. Takže moje otázka zní, jestli se to odnaučí až si u mě zvykne nebo jak ho to odnaučit??? Jinak je to zlatíčko, tak doufám, že tohle se spraví.
Děkuju všem za rady!!! |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: kocourek vyžaduje pozornost Přitlapkováno: 16. 10. 2006 10:29:55 |
|
|
Ono je to s kočičákama někdy jako s dětma ... když se svému potomkovi vzdálíte z dohledu, začne vyžadovat vaši přítomnost .. u kočky je pozitivum to, že se nemusíte obávat nechat ji doma o samotě. A jak píšete dál, když se za chvíli vrátíte, je klid a spí spokojeně na židli. Kocourek je ještě kočičí mimísko, takže vyžaduje neustálou pozornost, ale časem to přestane, není zapotřebí ho to nějak odnaučovat, ostatně stejně není jak, chce být s vámi a to se odnaučit nedá. Takže chvíli vydržet a on časem pochopí, že se zase brzy objevíte a zklidní se.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 10. 2006 10:44:05 |
|
|
Myslím, že by byl určitě spokojenější a Vy také, kdyby dostal kočičího kamaráda! Na tomto fóru najdete spoustu rad v této záležitosti. |
|
|
Odpovědět
|
|
martina fialova
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 10. 2006 14:59:54 |
|
|
nas kocourek take mnouka kdyz odchazim z domova, ale jen chvilicku, on je zkratka muj milacek, ktery si na me tak rychle zvykl, ze vyuzije kazde prilezitosti aby mohl byt u me, nebo spise na me ) |
|
|
Odpovědět
|
|
MichaelaK
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 10. 2006 15:30:45 |
|
|
Karin napsal: | Myslím, že by byl určitě spokojenější a Vy také, kdyby dostal kočičího kamaráda! Na tomto fóru najdete spoustu rad v této záležitosti. |
To ja vím, ale bohužel to není možné... S těží jsem si prosadila jednoho |
|
|
Odpovědět
|
|
MichaelaK
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 10. 2006 15:34:50 |
|
|
martina fialova napsal: | nas kocourek take mnouka kdyz odchazim z domova, ale jen chvilicku, on je zkratka muj milacek, ktery si na me tak rychle zvykl, ze vyuzije kazde prilezitosti aby mohl byt u me, nebo spise na me ) |
Když ten můj vydrží mňoukat neuvěřitelně dlouho a nahlas, když ví, že jsem doma... vříská jak kdyby ho na nože brali |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 10. 2006 16:11:11 |
|
|
MichaelaK napsal: |
To ja vím, ale bohužel to není možné... S těží jsem si prosadila jednoho |
Podle těch rozdělených pater mě to napadlo, takže proto jsem druhou čičinu ani nenavrhovala, byť by to bylo asi nejlepší řešení. Ale uvidíte, ono časem si kočka v domácnosti získá každého, takže třeba i na tu druhou kočku dojde.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena Anonymní
|
Předmět: barbucha Přitlapkováno: 17. 10. 2006 10:37:51 |
|
|
Michalo nebojte. Já bojovala o kočičku víc jak půl roku. Nakonec manžel povolil s tím, že nebude spát snámi, budu se o ni starat sama atd. Víte jak to dopadlo? Spí s námi(manžel ji sám vola a zlobí ho, že spí u mě), nádherně se u ní postará. No a pak jsme našli kočičku, kterou v mrazech někdo vyhodil a ani jsem nemusela dlouho přesvědčovat a je u nás. Takže: horko těžko povolil jednu a teď máme dvě a vůbec mu to nevadí. |
|
|
Odpovědět
|
|
martina fialova
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 10. 2006 11:10:26 |
|
|
I ja si prosazovala kocourka u sveho manzela a mela jsem dva tydny tichou domacnost po prichodu kocicaka, ale cas vse vyresi.... dnes ho manzel pomuchla a dava si ho pod perinu, ikdyz stale si prede mnou dava pozor, aby tu pozornost moc neprehanel a tim si nepodkopl sve ego |
|
|
Odpovědět
|
|
janka-rska
|
Předmět: Re: kocourek vyžaduje pozornost Přitlapkováno: 17. 10. 2006 20:17:50 |
|
|
April napsal: | Ono je to s kočičákama někdy jako s dětma ... když se svému potomkovi vzdálíte z dohledu, začne vyžadovat vaši přítomnost .. u kočky je pozitivum to, že se nemusíte obávat nechat ji doma o samotě. A jak píšete dál, když se za chvíli vrátíte, je klid a spí spokojeně na židli. Kocourek je ještě kočičí mimísko, takže vyžaduje neustálou pozornost, ale časem to přestane, není zapotřebí ho to nějak odnaučovat, ostatně stejně není jak, chce být s vámi a to se odnaučit nedá. Takže chvíli vydržet a on časem pochopí, že se zase brzy objevíte a zklidní se.
April |
Ano, to je pravda, odnaucit sa to nedá, ale cítala som, ze sa tomu nemá venovat pozornost, potom to prestane. Nás Tomi mnaukal vzdy a pre vsetko, nejako si to nevsímame a velmi sa to zlepsilo. Teraz manucí, len ked je hladný, ale aj to prestane, ak si ho nevsímame. Trvalo to ale asi pol roka. Vela zdaru _________________ www.muri-tomi.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
MichaelaK
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 10. 2006 9:03:31 |
|
|
Děkuju všem za rady!
No, mrňousek se už trochu krotí a nemňučí tolik, když jsem doma a jdu někam, kam on nemůže, poslušně na mě čeká u schodů a občas mňoukne, což mě moc těší a chválím Ale zjistila jsem, že když odejdu do práce, tak doma pláče, slyšela jsem ho, když jsem přicházela (on o mě nevěděl). Z toho je mi smutno, ale nevím, jak bych mu pomohla, druhý kocourek není možný... Co myslíte? Pomůže mu víc hraček? Když s ním jsem, snažím se mu hodně věnovat a vynahradit mu to... |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 10. 2006 9:26:36 |
|
|
MichaelaK napsal: | Ale zjistila jsem, že když odejdu do práce, tak doma pláče, slyšela jsem ho, když jsem přicházela (on o mě nevěděl). Z toho je mi smutno, ale nevím, jak bych mu pomohla |
No ono kočky jsou zvláštní, myslím, že přesně vědí, kdy chodíme domů ... chvilku jsme měli Maxíška samotného, a měla jsem pocit, že když jsme přišli z práce, že sedí na stejném místě, jako jsme ho zanechali při odchodu ... ale tak nějak předpokládám, že celý den spokojeně prochrněl někde na gauči. A to si myslím i o Vašem kocourkovi. Nevydržel by celý den mňučet ... určitě si někam zaleze a v době, kdy tuší Váš návrat, začne se těšit.
Určitě by tu bylo nelepším řešením druhé kotisko, takhle mu to musíte různými podněty nahradit vy a musíte se holt obrnit proti "lítosti" ... Postavit škrabadlo či odpočívadlo k oknu, odkud by mohl koukat ven .. nejlépe na ptačí budku, hodně hraček, ale kočky opravdu většinu času, kdy jsou samy, prospí, jdou se případně nabaštit, trochu pohrát, obhlídnout "terén" a znovu zalezou ...
A opět - je to malé kotisko, časem si zvykne a pak jednou dorazíte domů a budete ho hledat a najdete ho někde v pelechu, jak na Vás bude mžourat jedním otevřeným očkem, z jehož pohledu bude jasně čitelná věta - Ty už jsi doma???
|
|
Odpovědět
|
|
|