<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Macal
|
Předmět: KAŠEL Přitlapkováno: 27. 3. 2007 13:29:35 |
|
|
Sotva jsme se vylízali s čůracím problémem, je tu nový. Kočena začala v neděli kašlat, nejdřív jsem myslela, že bude zvracet, ale je to KAŠEL. Co poradíte???V krku nic nemá, snad, trávu sice nejí ale dáváme ji pastu, nezvrací. Raději s ní skočím k vetovi a uvidím. Jaké máte zkušenosti??? |
|
|
Odpovědět
|
|
sava
|
Předmět: jitrocelový sirup Přitlapkováno: 28. 3. 2007 19:12:14 |
|
|
na kašlík bych zkusila nejdřív jitrocelový sirup a vit.c - ušetříte za radu u veta.. _________________ sava
www.napomockockam.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Macal
|
Předmět: Kašel Přitlapkováno: 28. 3. 2007 19:24:55 |
|
|
Nakonec jsme museli k vetovi, protože kočena hrozně těžko dýchala a měli jsem strach, že se udusí. Je prý to alergie, ale na co??? Nic nového doma nemámem, žádnou chemikálii snad nepozřela. Jedině novou várku steliva Cats best oko plus, ale stejný druh steliva používáme již 2 roky, ale přesto, že by nějaká reakce na novou várku a vní byla nepatrná změna??? Má i teď červené uši, zkrátka alergie ale na co, to je záhada. Poraďte případně i nějakou obdobou podestýlku jako je Cats best oko plus.
Díky přdem |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucienka
Založen: 20.10.2006 Příspěvky: 107 Bydliště: Karviná, Ostrava
|
Předmět: Re: Kašel Přitlapkováno: 28. 3. 2007 19:38:03 |
|
|
Macal napsal: | Poraďte případně i nějakou obdobou podestýlku jako je Cats best oko plus.
Díky přdem |
Stelivo - Zverlit, Catsan...je toho dost,stačí si přečíst nějaké fórum, ve kterém se stelivo probírá. Snad bude kočině lépe. _________________ Lucie a princezna Mia
Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3) |
|
|
Odpovědět
|
|
sava
|
Předmět: Re: Kašel Přitlapkováno: 28. 3. 2007 21:22:36 |
|
|
Macal napsal: | Nakonec jsme museli k vetovi, protože kočena hrozně těžko dýchala a měli jsem strach, že se udusí. Je prý to alergie, ale na co??? Nic nového doma nemámem, žádnou chemikálii snad nepozřela. Jedině novou várku steliva Cats best oko plus, ale stejný druh steliva používáme již 2 roky, ale přesto, že by nějaká reakce na novou várku a vní byla nepatrná změna??? Má i teď červené uši, zkrátka alergie ale na co, to je záhada. Poraďte případně i nějakou obdobou podestýlku jako je Cats best oko plus.
Díky přdem |
to se tedy omlouvám, možná to vypadalo na zlehčování situace, ale já kdysi za tuhle radu dala 220,-kč
kočence držim palce a vám taky tak! _________________ sava
www.napomockockam.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kašel Přitlapkováno: 29. 3. 2007 6:02:36 |
|
|
Jen bych chtěla dodat, že podávání vitamínu C kočce je celkem bez efektu, protože kočka si dostatečné množství umí vytvořit sama a nadbytečný vitamín C vyloučí. Jediné v čem je vitamín C dobré podávat je na okyselení moči, ale i tam existují lepší okyselovací preparáty.
Alergie - může být na cokoliv, jak doma (prach), tak na krmivo (existují hypoalergenní diety), nebo nejspíš i na pyly .... veterinář by Vám měl dát nějaká antihistamika a po nich by se měla situace uklidnit, a tím se potvrdí, zda jde opravdu o alergii a pak můžete hledat zdroj, nebo to alergie není a pak se bude muset příčina hledat jinde. Nepředpokládala bych, že na vině je nové stelivo. Červené uši byly u nás způsobeny zvláštní věcí - Rubyška si lehá k balkonovým dveřím a ouška si naprosto jednoduše spálila ... měla je jak dvě červené žárovky.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kašel Přitlapkováno: 29. 3. 2007 6:20:03 |
|
|
Ještě mě tak napadlo, nemáte doma nějakou kytku, do které by se kočina mohla zakousnout?? _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Macal
|
Předmět: Kašel Přitlapkováno: 29. 3. 2007 6:33:12 |
|
|
Kytku žádnou novou doma nemáme a ostatních si nevšímá, opravdu nevím z čeho tu alergii může mít (vyjma té uvedené nové várky steliva). Ještě jsem si vzpoměněla, že v nějak v tu dobu jsem i prala záclony a že by nějak reagovala na aviváž, kterou jsem na ně použila???Zkrátka každá rada drahá.Granule používám stejné, pouze ji dávám pastu na okyselení moči, že by tím???
Pořídili jsme si obyčejnou micinu, že ta by měla být zdravá jako řípa, ale opak je pravdou, co ta nás už stála a bude stát peněz, ale je to zkrátka člen rodiny. Dokroři mi ještě řekli, že mám krmit pořád sirovým masem(vařené nežere) ale máme kočeny 2, dovede se představit ty zásoby masa pro 2 kočeny a 2x denně??? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kašel Přitlapkováno: 29. 3. 2007 7:05:58 |
|
|
Krmení syrovým masem je v pořádku, ale pokud Vám to nevyhovuje v takovéhle míře, tak není problém krmit jen granulemi a syrové dávat třeba jen 1x denně nebo 1x za dva dny ... sice krmení syrovým masem vyjde v součtu levněji, než konzervičky a někdy i levněji než granule, ale ať každý krmí tím, co vyhovuje jemu.
Pokud dáváte Uropet, tak tam jsem se nesetkala s podobnou reakcí, taky jí občas dáváme.
Dostala kočina nějaké léky na alergii?
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Macal
|
Předmět: Kašel Přitlapkováno: 29. 3. 2007 7:15:11 |
|
|
Prozatím chodíme na injekce, ještě zítra a pozítří a dál nevím. Pastu jsme dostali METHIGEL, před tím dostala granule Trovet ASD a 1/2 celaskonu, ale granule vyzvracela a pak ji ty uši zčervenaly. Tak nám vet dal na okyselenní moči tu pastu a granule jí jako dříve. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kašel Přitlapkováno: 29. 3. 2007 8:13:13 |
|
|
No moc mě toho s tím kašlem a dušením nenapadá, nenapadne něco Vás třeba z tohohle článku? http://www.ifauna.cz/rubriky/clan_show.php?id=305&r=8
Alergie na krmivo se projevují spíš svěděním, než dušením :-/
Ta pasta je něco obdobného jako Uropet.
|
|
Odpovědět
|
|
Macal
|
Předmět: kašel Přitlapkováno: 29. 3. 2007 8:19:11 |
|
|
Díky za rady, vše prostuduji a uvidíme jak se situace vyvine. |
|
|
Odpovědět
|
|
Mana
|
Předmět: Re: jitrocelový sirup Přitlapkováno: 9. 6. 2007 13:35:37 |
|
|
sava napsal: | na kašlík bych zkusila nejdřív jitrocelový sirup a vit.c - ušetříte za radu u veta.. |
Zdravím,
mám dotaz, nalezený (před týdnem) kocourek, stáří cca 3 měsíce, už jsem s ním byla u veterináře. Odčervila jsem ho Strongholdem - snad funguje??? Zmínila jsem se mu o občasném kýchání a o tom, že první dny míval ráno zalepená očíčka. Teď už mu z očí nic moc neteče, jenom takové normální ospalky.
Doktor říkal, že může mít virus kočičí rýmy, ale že antibiotika by mu zatím nedával (antibiotika proti virům???), až když by začal při kýchání "smrkat". Teď si kýchnul a trochu mokré to bylo. Ale jinak je v pohodě, naprosto, papá málo, ale pije kočičí mlíko, hraje si, mazlí se.... Tak nevím, k doktorovi se mi nechce, protože tabletky se do něj dostávají strašně špatně, navíc je víkend...
Kdybyste s tím měl někdo zkušenosti, prosím, napište,
díky moc a zdravím!
Máňa |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 6. 2007 18:42:39 |
|
|
Dobrý den,
zatím bych ho k doktorovi nebrala. Jestli jen kýchnul, mohlo ho jen něco podráždit. K doktorovi ho vezměte, kdyby kýchal častěji a hůře se mu dýchalo (jako by ucpaný nos/čumáček).
Add antibiotika na kočičí rýmu, našemu kocourovi taky léčili antibiotiky virózu. Veterinář říkal, že pokud se to nepřeléčí, dostane se to kočce na plíce a uhyne na zápal plic. Takže je to zřejmě běžná praxe.
Přeji kocourkovi pevné zdraví a pohodový kočičí život |
|
|
Odpovědět
|
|
Mana
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 6. 2007 8:41:57 |
|
|
Kačátko napsal: | Dobrý den,
zatím bych ho k doktorovi nebrala. Jestli jen kýchnul, mohlo ho jen něco podráždit. K doktorovi ho vezměte, kdyby kýchal častěji a hůře se mu dýchalo (jako by ucpaný nos/čumáček).
Add antibiotika na kočičí rýmu, našemu kocourovi taky léčili antibiotiky virózu. Veterinář říkal, že pokud se to nepřeléčí, dostane se to kočce na plíce a uhyne na zápal plic. Takže je to zřejmě běžná praxe.
Přeji kocourkovi pevné zdraví a pohodový kočičí život |
Zdravím, pak se mi právě začalo zdát, že přede jakoby s ucpaným nosem, tak jsem nechtěla nic zanedbat a jela jsem na jinou veterinu, kde mají i v sobotu a v neděli, a začal dostávat antibiotika, injekce každý večer v šest, co by člověk pro čičínka Jarmilka neuělal
Krásnou neděli a díky,
Máňa |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: rádo se stalo Přitlapkováno: 10. 6. 2007 10:32:36 |
|
|
Jsem ráda, že jste to odhalila včas a kocour se může kurýrovat
V jiném příspěvku píšete, že jste měla problém do něj dostat odčervovací tabletky. Proto teď musí na injekce? Nám se osvědčilo, na radu veterináře, rozdrtit prášek úplně nadrobno, smíchat s vitamínovou nebo maltsoft pastou a nechat kočkám slízat ze lžičky. Kočky se pak perou, která dostane prášek první. Třeba by to fungovalo i u Vašeho Jarmila |
|
|
Odpovědět
|
|
Mana
|
Předmět: Re: rádo se stalo Přitlapkováno: 11. 6. 2007 8:25:25 |
|
|
Kačátko napsal: | Jsem ráda, že jste to odhalila včas a kocour se může kurýrovat
V jiném příspěvku píšete, že jste měla problém do něj dostat odčervovací tabletky. Proto teď musí na injekce? Nám se osvědčilo, na radu veterináře, rozdrtit prášek úplně nadrobno, smíchat s vitamínovou nebo maltsoft pastou a nechat kočkám slízat ze lžičky. Kočky se pak perou, která dostane prášek první. Třeba by to fungovalo i u Vašeho Jarmila |
Zdravím, máte pravdu, napadlo mě to, ale pozdě, to drcení, tu odčervovací tabletku jsem do něj totiž prý měla nacpat v celku, nedrtit, tak zněla instrukce.
Navíc to Vilča asi chytila taky, teče jí z očí a občas kejchá, vzala jsem ji včera k doktorovi taky, ale prej mám počkat, až jestli "se to rozjede víc", prej je zbytečný do ní hned prát antibiotika. No takže tak..., s ní už bych pak asi šla do toho drcení, s Jarmilem už je pozdě, už dostává injekce. Bývala bych byla ráda, kdyby se vyléčili oba najednou... Ale fakt je, že ani jeden nevypadá jinak nemocně, lítají, hrajou si, žerou, správná konzistence v záchodě, tak to asi třeba fakt nic nebude...
Tak se mějte všichni báječně, fajn letní den¨!
Máňa |
|
|
Odpovědět
|
|
|