<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
MichaelaK
|
Předmět: Kastrovaný kocour značkuje Přitlapkováno: 3. 7. 2007 10:21:01 |
|
|
Zdravím všechny!
Máme problém s kočičákem a potřebovala bych znát váš názor... takže předem děkuji všem, kteří s tím mají nějaké zkušenosti a podělí se o ně
Je to dva měsíce co jsem dala kočičáka vykastrovat, bylo mu deset měsíců a pekelně značkoval /čůráním, nerozstřikoval moč/ a vyřvával po nocích... Po kastraci přišel útlum toho jeho řádění, v noci spinkal a značku ještě sem tam někam šoupnul Takže jsme čekali, až z něj ty hormony vyprchají a těšili se na klid No a teď ten problém... Před týdnem se to ale začalo zhoršovat, zase začal všude čůrat, takže jsem zavolala veterináři, který ho kastroval (veterinární nemocnice Český Brod) a ptala se ho, jestli se mohla někde stát chyba, že mi zase kočičák značkuje... (tady na fóru jsem někde četla, že chyba stát může..) No a vet mi řekl, že to naprosto vylučuje, že by byl vykastrovaný špatně. Pak mi řekl, že by to mohlo mít co dočinění se zánětem močového měchýře, ale mně se to nezdá, chová se stejně jako před kastrací Co si o tom myslíte? Může se stát, že by po kastraci zase začal značkovat? Dá se s tím něco dělat? Dá se zjistit, jestli jeho tělo produkuje hormony? A poslední otázka ... ...dá se ho to odnaučit, pokud jde fakt jen o zlozvyk? Demoluje nám celý barák
Díky moc za rady! _________________ Michaela & Bentley |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kastrovaný kocour značkuje Přitlapkováno: 3. 7. 2007 10:39:44 |
|
|
V první řadě bych na Vašem místě vyloučila problémy s močovými cestami, které naznačil veterinář - tzn. odchytit čůrání (čisté, bez příměsi kočkolitu nebo nějakých nečistot) a odnést na veterinu k vyšetření, zda kocour nemá zánět, či kamínky v močových cestách.
Pokud zde je vše v pořádku, tak hladina hormonů by se měla dát zjistit vyšetřením krve nejspíš.
Ale jako první krok bych se zaměřila na močové cesty.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Re: Kastrovaný kocour značkuje Přitlapkováno: 3. 7. 2007 10:41:16 |
|
|
Určitě kočičákovi nechte vyšetřit moč, je možné, že má zánět močových cest. Špatně vykastrované bývají občas kočky, u kocoura jsem o tom ještě neslyšela.
Pokud by měl močové cesty ok, je možné, že stále odeznívají hormony. Jinak značkování se odnaučit nedá. Existují i kocouři, co značkují i po kastraci, ale to se týká spíš těch, co byli dlouho plodní a značkovali. _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 7. 2007 22:57:02 |
|
|
moc na veterinu treba odniest do 2 hodin, inak zacne krystalizovat. dlhsie vydrzi, ak ho supnete do chladnicky, ale aj tak sa neodporuca zbytocne ten interval 2 hodin predlzovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
|