mierne tlstá mačka :-)
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Lenka
|
Předmět: mierne tlstá mačka :-) Přitlapkováno: 2. 11. 2004 12:20:45 |
|
|
Ahojte, kočkomily! Už som tu našla kopec dobrých rád - tak prosím o ďalšiu . Máme 4 ročnú bytovú mačku, kastrovanú, máme ju mesiac - dávame jej granule Royal canin (množstvo podľa návodu) a občas kapsičku. Problém je v tom, že je dosť tlstá a stále škemrá o jedlo. Ako ju mám obmedzovať aby si nemyslela že som hajzlík ktorý jej nechce dať ani najesť? Trhá mi srdce ako sa tvári nešťastne keď nemá stále plnú misku... Poraďte prosím. |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 12. 2004 15:56:11 |
|
|
Mám podobný problém, moje kočička patří mezi ony pověstné Otesánky, kteří neví, kdy s jídlem skončit. Po kastraci mi veterinář doporučil granule Purina ProPlan Light, která je určena kočkám s nadváhou. Po podání doporučeného množství (které bylo velmi malé), kočička vždy křičela o nášup. K tomu se však připojil průjem, což mě přimělo zajímat se víc o správnou výživu koček. Granule a konzervy jsem téměř vynechala, snažím se o co nejpřirozenější stravu a zdá se, že kočičku uspokojuje nejen množství, ale i chuť. Možná, když jí vytvoříte pestřejší jídelníček, bude spokojenější i s menším množstvím.
Největší problém nás všech, kteří chováme bytové kočky, je však zřejmě nedostatek pohybu. Třeba by Vaší kočičce pomohlo více hraní? Bude spalovat víc kalorií a třeba na jídlo i trošku pozapomene |
|
|
Odpovědět
|
|
|