průkaz původu
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
katka d Anonymní
|
Předmět: průkaz původu Přitlapkováno: 24. 1. 2006 21:45:36 |
|
|
Dobrý den,
dnes jsem dostala poštou průkaz původu naší první kočičky a jsem z toho tak trochu jelen. NIkde jsem totiž nenašla, co přesně takový PP obsahuje za informace. Pochopitelně jména předků včetně ChS, ze které vyšli, Ems kód a číslo zápisu, název a číslo plemenné knihy. Nevím ale, co znamnejí velká písmena nad jménem-CH, nebo IC. Možná je to něco, co mě mohlo hned napadnout, možná to není vůbec důležité, ale moje zvědavost mě nutí po tom pátrat.
Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Pomněnka
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 1. 2006 22:33:15 |
|
|
Nejsem žádný odborník, ale pokud vím, jsou to označení pro Championa -CH/šampion/ a IC - Interchampiona /mezinárodníšampion/. Jukněte na stránky Sdružení chovatelů koček, najděte si Výstavní řád a tam najdete tyto zkratky pro další tituly získávané na výstavách. Zkrátka Vaše kočička má slavné, výstavně úspěšné předky |
|
|
Odpovědět
|
|
CRASH, CZ
|
Předmět: Re: průkaz původu Přitlapkováno: 9. 3. 2006 17:50:11 |
|
|
katka d napsal: | Dobrý den,
dnes jsem dostala poštou průkaz původu naší první kočičky a jsem z toho tak trochu jelen. NIkde jsem totiž nenašla, co přesně takový PP obsahuje za informace. Pochopitelně jména předků včetně ChS, ze které vyšli, Ems kód a číslo zápisu, název a číslo plemenné knihy. Nevím ale, co znamnejí velká písmena nad jménem-CH, nebo IC. Možná je to něco, co mě mohlo hned napadnout, možná to není vůbec důležité, ale moje zvědavost mě nutí po tom pátrat.
Děkuji |
Dobrý den,
velká písmena opravdu označují dosažené tituly kočičky/kocourka, které získali na výstavách.
Chovná "nekastrovaná" zvířata dosahují titulů:
CH. - Champion
IC. - Interchampion
GIC. - Grant Inter Champion
EC. - Euro Champion
Kastrovaná zvířata získávájí tyto tituly:
P. - Premior
IP. - Inter Premior
GIP. - Grant Inter Premior
EP. - Euro Premior
Pak existují ještě tyto ocenění:
JW - Junior Winner
DSM - Distinguished Show Merit
DM - Distinguished Merit
JWW - Junior World Winner
WW - World Winner
Pokud byste chtěla ohledně titulů ještě něco zodpověďět, písněte a já se pokusím vše vysvětlit.
_________________ CRASH, CZ
Chovatelská stanice britských koček |
|
|
Odpovědět
|
|
|