<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
turrik
|
Předmět: Rozdíl mezi Birmou a Ragdollem Přitlapkováno: 26. 5. 2008 11:07:42 |
|
|
Chtěla bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi plemeny Birma a Ragdoll? Nemůžu si pomoct, ale kromě toho, že sem vypátrala, že Ragdoll je mohutnější, mi opravdu příjdou stejní.Předem děkuji za jakýkoliv odpovědi |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
turrik
|
Předmět: Rozdíl mezi Birmou a Ragdollem Přitlapkováno: 26. 5. 2008 16:40:59 |
|
|
Děkuji za info. Ale myslela jsem spíše vzhledově, či charakterově. Hrozně jsem se totiž zamilovala do Birmy a chystám se jí pořídit, ale když si projíždím různé články a fotky, kolikrát si řeknu: Jééé , to je krásná birma, a on je to Ragdoll, a obráceně. Ragdoll je někdy úplně jiný, ale občas má stejnou krémovou barvu, a stejné znaky jako birma. A tak si jen říkám jestli to není to samé pořídit si buď birmu, nebo ragdolla. |
|
|
Odpovědět
|
|
janina2
|
Předmět: birma Přitlapkováno: 26. 5. 2008 18:08:01 |
|
|
Ahoj
já mám birmího kocourka je to můj první,takže nemohu tak srovnávat,ale když jsem vybírala plemeno(jedině s modrýma očima kterým člověk propadne jakmile je spatří)váhala jsem mezi birmou a ragdolem,nakonec jsem si vybrala birmu.Jsou určitě dražší,záleží jestli na chov nebo na mazlíka,kocourek má11měsíců a je to úžasný miláček zlatý ,myslím že tyhle dvě plemena jsou asi povahově hodně podobné,vynalézavé inteligentní přizpůsobivé nádherné no prostě ůžasné,takže určitě nevyberete špatně,ať vyberete kterékoli ztěchto dvou plemen A taky chovatelů birem je méně |
|
|
Odpovědět
|
|
Nikola H.
|
Předmět: Birma, Ragdoll a........něvská maškaráda Přitlapkováno: 27. 5. 2008 6:52:33 |
|
|
Já bych začla u prvních dvou plemen, na která jsi se ptala. Nemám s chovem těchto zkušenosti, ale pokud vím, pro ragdolla je charakteristické, pokud se vezme do náruče, tak se prověsí - prostě hadrová panenka. Birma by měla být velmi přátelská - prostě jako svatá kočka z Barmy Vím, že tato obě plemena jsou velmi drahá a já se proto rozhodla pro jiné - jako laik jistě nepoznáš rozdíl - a to něvská maškaráda. Podívej na stránky http://nevy.info/cs/onas. Je to sibiřská kočka s odznaky, chová se ve všech barevných varietách jako birma či ragdoll, je velice klidná, přátelská, trošku povídavá, velmi vyrovnaná - prostě zlatíčko ! Mám doma dvě sibiřky - jednu klasicky zbarvenou a jednu něvičku. Obě jsou zlatíčka, ale já také chtěla modrookou světlou kočku. Udělala jsem dobře - vyhovuje mi jak povahově, tak vzhledově. Navíc ji, myslím, seženeš minimálně o polovinu levněji, než b.a r. Ale jak říkám - každému může vyhovovat něco jiného a tak vybírej pečlivě hlavně chovatelskou stanici. Chovatel musí být vstřícný a musí Ti dokázat odpovědět na všechny Tvé laické otázky. Už se tu mnohokrát psalo o tom, jak je to mnohdy právě naopak. Hodně štěstí s výběrem Nikola |
|
|
Odpovědět
|
|
Ragdoll
|
|
|
Odpovědět
|
|