<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Setyma
|
Předmět: doporučte veteřináře v Hradci Králové ... Přitlapkováno: 21. 1. 2007 11:26:39 |
|
|
Měl bych dotaz , nebo spíše doporučení na dobrého veterináře u nás v Hradci Králové , , měl by být pro kočičky konkrétně mainské mývalí mám....) |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: doporučte veteřináře v Hradci Králové ... Přitlapkováno: 22. 1. 2007 8:50:36 |
|
|
Setyma napsal: | Měl bych dotaz , nebo spíše doporučení na dobrého veterináře u nás v Hradci Králové , , měl by být pro kočičky konkrétně mainské mývalí mám....) |
Sice jsem z Chebu,ale na netu jsem nasla odkaz
http://www.firmy.cz/detail/614361-mvdr-vaclav-bartos-hradec-kralove-trebes.html
tenhle vet chova bengalske a mainske kocicky.Takze by mel byt uplne v obraze hlavne co se kocicek tyce. Hodne stesti. |
|
|
Odpovědět
|
|
Monika
|
Předmět: Veterina v Hradci Přitlapkováno: 24. 1. 2007 10:20:58 |
|
|
Dobrý den, také bydlím v HK. Již jednou jsem Vám odpovídala na dotaz ohledně granulí, takže - jak pro krmení, tak ohledně zdraví jezdíme se všemi našimi zvířátky do Gayerových kasáren. Bohužel, v poslední době jsem trošku znejistěla - moje zlatíčko, první a nejhodnější kočička Amálka byla v listopadu na operaci, při které ji měli "preventivně" vyříznout bulku po očkování. V lednu přišly výsledky histologie a Amálka tam měla laicky řečeno sarkom, který se podle všech velice rychle rozrůstá a velice často vrací. Takže teď čekáme, jezdíme na injekce Baypamune pro posílení imunity a já hysterčím při jakémkoliv vychýlení z normálu. Teď stále přemýšlím kde byla chyba - očkovaná byla v červnu a od srpna jsem tam říkala, že se jí udělala tvrdá kulička pod kůží, a až při třetím opakovaném dotazu to teprve zaregistrovala dr. Králová, která ji pak také operovala a vlastně teď jezdíme jen k ní. Na druhou stranu - už jim "prošla rukama" naše andulinka, byla chudinka na smrt, teď (v rámci možností, když kočky ohluchnou a oslepnou ) vesele lítá po bytě, dva králíci, druhá kočka Rozárka na perfektní a bezproblémové kastraci, sestřina šeltie, které po šesti letech na jejich radu konečně zmizely všude přítomné lupy v srsti. Moje známá, která má koček doma mnohem víc, tam s nimi jezdí také, mnoho koček zachránili, jedna z nich přežila jen díky ochotě právě dr. Králové a dr. Kolína provést operaci, o které do té doby pouze četli v odb. knihách. Neříkám, že chci změnit veterinu, nebýt toho nešťastného nádoru, který se bohužel kočičkám po očkování občas udělá, bych byla maximálně spokojená, teď jen občas znejistím, možná, kdyby byl v HK nějaký šikovný a hodný veterinář přímo specializovaný na kočky... |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Veterina v Hradci Přitlapkováno: 24. 1. 2007 14:04:16 |
|
|
payushka napsal: | myslim,ze tahle komplikace urcite nebyla "chybou" lekarky... |
Bohužel v tom nesouhlasím, minimálně byl problém v tom, že se s řešením bouličky čekalo od června (kdy při očkování nejspíš vznikla) až do srpna ... jakákoliv prodleva v tomhle případě je zhoršení stavu. Proto nepodceňovat žádné bulky u koček a nenechat se odradit veterinářem od řešení!
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Monika
|
Předmět: Veterina v Hradci Přitlapkováno: 24. 1. 2007 14:44:29 |
|
|
Bohužel se čekalo ještě déle. Zaprvé - přesto že jsem výslovně upozorňovala na to, že Amálka je naprosto gaučová kočka, která vůbec nebude chodit ven, dostala vakcínu proti vzteklině, která toto způsobuje, a zadruhé - ptát jsem se musela opakovaně až do listopadu, poté šla hned druhý den na zákrok. Vinu můžu dávat komukoliv, ale i sobě, že jsem nebyla až tak dobře informovaná o možných rizicích, a že jsem nebyla důraznější, jenže teď už mi to nepomůže, přestože na Amálce velmi lpím a přirostla mi k duši. Vždy jsem dávala přednost názoru lékaře, ať se to týkalo dětí, mne nebo kohokoliv z rodiny, přesně tak i u zvířat. Teď jsem o jednu velice bolestnou zkušenost chytřejší a příště si prosadím svou... V každém případě už kočku, která bude pouze bytová, proti vzteklině očkovat nenechám. |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Veterina v Hradci Přitlapkováno: 24. 1. 2007 17:37:27 |
|
|
Monika napsal: | Teď jsem o jednu velice bolestnou zkušenost chytřejší a příště si prosadím svou... V každém případě už kočku, která bude pouze bytová, proti vzteklině očkovat nenechám. |
Ja jsem jen cetla,ze velka vetsina techto sarkomu bohuzel nejde "vylecit" a uplne odstranit,takze je spis vzacnost,pokud se z toho kocicka dostane.Samorejme o tehle problematice nic nevim,chtela jsem vam hlavne zaslat ten odkaz. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tříbarevná
|
Předmět: Re: doporučte veteřináře v Hradci Králové ... Přitlapkováno: 5. 11. 2007 16:01:03 |
|
|
Setyma napsal: | Měl bych dotaz , nebo spíše doporučení na dobrého veterináře u nás v Hradci Králové , , měl by být pro kočičky konkrétně mainské mývalí mám....) |
Dobrý den, osobně mohu v HK doporučit vet. kliniku VET-KLINIKA. Více naleznete na http://www.vetklinika.net/.
Před několika lety jsme řešili kožní problém našeho psa. Žádali jsme o radu i jiné zvěrolékaře, ale nikdo z dotázaných nám nepomohl, až zde. Proto jsem začala na tuto kliniku chodit i s mojí kočičkou. Prac. dobu mají PO-PÁ od 8-18 hod a v SO-NE od 8-12 hod. Víkendy jsou myslím za příplatek. Jelikož mám v tuto dobu komplikované dojíždění, pohlídali mi přes den kočičku (zdarma) a večer jsem si ji vyzvedla.
Jelikož jsem ji nechtěla nechávat celý den v jiném prostředí, začala jsem chodit do Velichovek, kde mi maximálně vyhovuje prac. doba (PO-PÁ od 18-20 hod). Zde jsem taktéž velmi spokojená.
Na seznam některých veterinářů se můžete kouknout zde:
http://www.vyzivapsuakocek.cz/seznam-veterinarnich-lekaru/ |
|
|
Odpovědět
|
|
Monika
|
Předmět: Veterinář v HK Přitlapkováno: 6. 11. 2007 8:46:34 |
|
|
Takhle na netu ta VETklinika vypadá moc dobře, mají hezky udělané stránky, upřímně už jsem taky uvažovala o něčem jiném, chodíme do Gayerek, ale tam už z těch "lepších" doktorů zůstal víceméně jen jeden a to se mi zdá málo. Když je situace akutní, těžko můžu den, dva nebo i víc čekat, až bude mít službu zrovna ten jeden lékař, ke kterému mám důvěru. Možná to zkusím, díky za tip, snad se tu ozve ještě někdo, kdo do Kuklen jezdí... |
|
|
Odpovědět
|
|
|