<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Ifča
|
Předmět: Okusování nábytku Přitlapkováno: 14. 7. 2009 19:11:08 |
|
|
Zdravím všechny kočkomily.Potřebovala bych poradit.Byli jsme nyní týden na dovolené a naše čiči zůstala doma se synem.Já,manžel a dcera jsme odjeli.Během týdne ,co jsme byli pryč začala naše čičina okusovat nábytek - lavici v kuchyni,židle,zkoušela okusovat i pracovní desku v kuchyni a kovový šušák na prádlo.Koncem června jí byl rok.Chtěla bych se zeptat na váš názor.Myslíte,že se jedná o reakci na to,že se jí kus " její" smečky ztratil nebo se za tím okusováním může skrývat nějaký zdravotní problém??Koukala jsem jí do tlamičky (teda co si nechala líbit) a zánět dásní nebo nějaký zjevný problém jsem nenašla.Možná je to hloupá otázka,ale dorůstají v tomto věku kočce ještě nějaké zuby,že by jí třeba bolely dásně? Moc díky za reakce. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Okusování nábytku Přitlapkováno: 15. 7. 2009 7:33:33 |
|
|
Ifča napsal: | Během týdne ,co jsme byli pryč začala naše čičina okusovat nábytek - lavici v kuchyni,židle,zkoušela okusovat i pracovní desku v kuchyni a kovový šušák na prádlo....Možná je to hloupá otázka,ale dorůstají v tomto věku kočce ještě nějaké zuby,že by jí třeba bolely dásně? Moc díky za reakce. |
Zuby se mění kolem 5-6.měsíce, v tom to nebude. Třeba je to projev zvědavého zkoumání. Mně kocour okusuje hubici od zalévací konvice, bůhví proč. Nebo ukousal poutko, na kterém visel uzávěr od kanystru. I jiné věci zkusmo kousá. Pravda, nábytek ne. (má 15 měsíců) |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Okusování nábytku Přitlapkováno: 15. 7. 2009 7:40:40 |
|
|
No přemýšlím nad tím ... jak moc kouše? Ničí, nebo jen jakoby zubama lehce zkousne bez toho, aniž by došlo k poškození?
Nám to Rubka vlastně dělá taky. V omezené míře Maxíš - ten se naučil kousat do křesla a gauče. Ale Rubka ohlodává rohy skříní, kliky na oknech, zkoušela i úchytky na knihovně, dokonce se zakousla i do rámu obrazu, takovej přepínač sprchy z umělý hmoty na vaně, to okusoval i Maxíš. Nevím, proč to dělá a pravdou je, že jsem to ani moc nezkoumala a vlastně to ani neřeším, nějak jsem to vzala jako součást toho, co potřebujou udělat, označit si, kde své spokojenosti. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ifča
|
Předmět: Re: Okusování nábytku Přitlapkováno: 15. 7. 2009 17:32:40 |
|
|
[quote="April"]No přemýšlím nad tím ... jak moc kouše? Ničí, nebo jen jakoby zubama lehce zkousne bez toho, aniž by došlo k poškození?
Kouše docela dost....zanechává rýhy po zubech.Na lavici v kuchyni,vzhledem k tomu,že je mahagonová jsou rýhy dost viditelné.Uvidíme,jak to bude pokračovat.Mimo to,že budu našeho kočičího miláčka okřikovat s tím asi moc nezmůžu.Každopádně děkuji za obě reakce - ujistily mě,že máme normální čičinu. |
|
|
Odpovědět
|
|
|