<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
pets
|
Předmět: Profender - kýchání Přitlapkováno: 28. 12. 2007 15:02:11 |
|
|
Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Máme kotě, cca 3 měsíce staré, v sobotu mělo v trusu škrkavku, tak jsme den nato aplikovali Profender. Poté až do středy byly v trusu vidět mrtvé škrkavky. Ted´ už nikoliv. Problém je ale ten, že nám kotě pořád "pokychává". Když vyloučíme nemoc, je možné, že je to pořád těmi škrkavkami? Že v něm ještě nějaké zůstaly a stále se dostávají ven z těla , ikdyž v trusu okem už nic není vidět? Nebo by se mělo znovu odčervit? Je to už 6 den, myslela jsem, že po užití Profenderu bude klid, tak mám trošku strarost.
Děkuji moc! |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Profender - kýchání Přitlapkováno: 28. 12. 2007 15:51:45 |
|
|
pets napsal: | Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Máme kotě, cca 3 měsíce staré, v sobotu mělo v trusu škrkavku, tak jsme den nato aplikovali Profender. Poté až do středy byly v trusu vidět mrtvé škrkavky. Ted´ už nikoliv. Problém je ale ten, že nám kotě pořád "pokychává". Když vyloučíme nemoc, je možné, že je to pořád těmi škrkavkami? Že v něm ještě nějaké zůstaly a stále se dostávají ven z těla , ikdyž v trusu okem už nic není vidět? Nebo by se mělo znovu odčervit? Je to už 6 den, myslela jsem, že po užití Profenderu bude klid, tak mám trošku strarost.
Děkuji moc! |
Pokud odčervujete kotě které červíky prokazatelně má musí se odčervení opakovat minimálně dvakrát, ale někdy i několikrát. Kromě dospělých škrkavek totiž může mít ve střevech i vajíčka, která v trusu nejsou vidět a která se vylíhnou později. |
|
|
Odpovědět
|
|
pets
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 12. 2007 21:52:00 |
|
|
To já vím, že pokud už škrkavky kočka má, musí se další odčervení tabletou za týden opakovat. Já ale odčervovala pipetou mezi lopatky a na veterině mi bylo řečeno, že tím už "opakovací" odčervení odpadá. Profender se dostává do krve a je účinný na všechny vývojová stádia oblých i plochých červů. Přesto děkuji za odpověd´
Možná jsem se prvně nevyjádřila přesně, ale jde mi o to, jestli je tady někdo, kdo má zkušenost s odčervením přímo Profendrem. Jestli je normální, že i po 6 dnech od aplikace má kotě stále jeden z příznaků začervení - kýchání. Opavdu je možné, že se paraziti z těla pořád dostávají ven a kotě dráždí? |
|
|
Odpovědět
|
|
Ivanka (Toby)
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 1. 2008 23:00:31 |
|
|
Dobrý den,
jak to u Vás nakonec dopadlo? Já jenom, že tu mám podobný případ |