Ledviny?
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
BlackOrchid
|
Předmět: Ledviny? Přitlapkováno: 12. 1. 2008 20:46:07 |
|
|
Prosím, mám dotaz. Kocourek (8 měs) v poslední době hodně mňouká (hlavně večer a v noci). Myslela jsem že už svolává slečny, ale začal i méně jíst a hlavně : hodně začal pít a učůrává po troškách do záchůdku. Někdy slyším jak tam hrabe, ale nic nevykoná. Nečůrá klasicky "plnou dávku" ale po troškách. Nemůžou to být ledviny? Je bez nálady, vzteklý, občas agresivní, nechce se moc chovat...může to být třeba tím že ho to bolí? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Ledviny? Přitlapkováno: 12. 1. 2008 21:28:08 |
|
|
BlackOrchid napsal: | Prosím, mám dotaz. Kocourek (8 měs) v poslední době hodně mňouká (hlavně večer a v noci). Myslela jsem že už svolává slečny, ale začal i méně jíst a hlavně : hodně začal pít a učůrává po troškách do záchůdku. Někdy slyším jak tam hrabe, ale nic nevykoná. Nečůrá klasicky "plnou dávku" ale po troškách. Nemůžou to být ledviny? Je bez nálady, vzteklý, občas agresivní, nechce se moc chovat...může to být třeba tím že ho to bolí? |
Onemocnění ledvin se projevuje jinak - kočka hodně pije a hodně čůrá. Tohle bude spíš onemocnění močového měchýře nebo močových cest. Taky se tak může projevovat dospívání a kocourek začíná značkovat do záchůdku. Rozhodně ale neprodleně vyhledejte veterinu, pokud je kocourek nemocný může to být nebezpečné. |
|
|
Odpovědět
|
|
pewis
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 1. 2008 5:00:23 |
|
|
Taky si myslím, že jde o onemocnění spojené s močovým měchýřem. Příznaky nasvědčují tomu, že má v měchýři krystalky, které mu zabraňují vyprázdnění. |
|
|
Odpovědět
|
|
|