Obarvená kočka:-)
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Balisek
|
Předmět: Obarvená kočka:-) Přitlapkováno: 7. 3. 2008 17:00:26 |
|
|
Mám takový trochu kuriozní pseudoproblém. Před pár dny jsem si napatlala na hlavu barvu na vlasy. Jak jsem tak seděla na gauči a čekala, než uplyne předepsaná doba působení, přišel se milý kocour lýsat.
Samozřejmě se mu podařilo obtřít se mi ocasem o nabarvené vlasy. Hned jsem ho sice utřela, ale přesto mám nyní místo původní siamské bílé novou extravagantní barevnou varietu: siamská bílá s mahagonovým flekem na ocasu.
Nevíte někdo, zda to jde něčím odstranit? Nebo nezbývá než čekat, až barva zmizí sama? Ať tak nebo tak, v podstatě o nic nejde - kocour je pouze mazel, na výstavy nechodí.
A kromě toho ta "siamská bílá s mahagonovým flekem na ocasu" vůbec nevypadá špatně:-))) |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Obarvená kočka:-) Přitlapkováno: 7. 3. 2008 18:36:54 |
|
|
Blíží se jaro a myslím, že i Vaše siamka začne trochu víc línat, asi bych to nechala odrůst, odpadat samovolně. Podle mě zbytečná chemie např. z odbarvovačů by byla spíš na škodu.
Jen pokud by člověk měl velké výčitky, tak třeba zkusit žínkou a nějakým kočičím šamponem ten ocas čistit, tipuju, že barva by se časem omyla stejně jako u lidí.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Re: Obarvená kočka:-) Přitlapkováno: 8. 3. 2008 19:30:55 |
|
|
Balisek napsal: |
Nevíte někdo, zda to jde něčím odstranit? |
Tak to vím naprosto přesně - jednou jsem si týden před výstavou vyrobila stříbrného burmiláka s mahagonovým flekem na boku - zkusila jsem všechny "dobré rady", které mi kdo dal - peroxid, Vanish... výsledek byl stříbrný kocour se žlutým a částečně opadaným flekem na boku Když se mi to stalo podruhé jsem už byla chytřejší - šla jsem do kadeřnictví, kadeřnice mi dala profesionální stahovač barvy a ten bez poškození srsti odbarvil flek téměř do ztracena. Takže tenhle postup můžu na rozdíl od těch "babských" doporučit. _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
|