Apatie,hubnutí
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Werushka
|
Předmět: Apatie,hubnutí Přitlapkováno: 14. 8. 2008 10:00:08 |
|
|
Dobrý den, chtěla jsem se na něco zeptat. Máme asi 3 roky starou norskou lesní kočičku. Poslední dobou je docela apatická. Celý den jenom spí, občas se jde nažrat a pomazlit ale pak jde zase spát. To samé v noci. Ani hračky ji nezajímají. Navíc očividně zhubla, ale když jsem ji vážila váží pořád stejně. Nevíte čím to může být? Před necelým rokem jsme jí nechali dát injekci Covinan. Může to být i tím? Sice nedávno mrouskala, ale jakmile jsme ji přivezli za kocourem přestala a celou dobu na něj syčela A ještě jeden dotaz. O proti jiným norským má řídkou srst. Můžete mi poradit jak to spravit? Děkuji předem. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Apatie,hubnutí Přitlapkováno: 14. 8. 2008 10:11:27 |
|
|
No důvodů může být několik, nicméně vzhledem k tomu, že není kastrovaná a dostala antikoncepční injekci, zaměřila bych se pro jistotu nejdříve tímto směrem.
Zhoršenou kvalitu srsti a zhubnutí je možné přičítat jejímu mrouskání, je velmi vyčerpávající a namáhavé pro kočičí organismus.
Antikoncepční injekce jí nejspíš příliš dobrého nedodala, takže osobně bych zvážila návštěvu u veterináře, zda po podání antikoncepční injekce nemohlo dojít k nějakým zdravotním problémům na děloze a vaječnících.
Co se týká kvality srsti, doporučím toto forum:
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2504
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Werushka
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 8. 2008 10:16:23 |
|
|
No ona tu srst má tak už celou dobu co ji mám...nemá tak hustý límec a podobně. Zkusím projít fóra a zjistit jestli není problém ve stravě. Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena C.
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 8. 2008 12:17:02 |
|
|
Werushka napsal: | ..Zkusím projít fóra a zjistit jestli není problém ve stravě. Děkuji |
No, pokud je kočička apatická, hubne a nezajímá se o nic, tak radši než hledat chybu ve stravě bych radila rychle vyhledat veterináře. Ony totiž kočky dovedou dlouho nemoc nebo nějaký problém tajit, jediným projevem že nejsou zdravotně v pořádku právě bývá ta apatie. Pokud ji veterinář shledá v pořádku, pak teprve můžete hledat problém ve stravě - popř. i s tím by vám měl poradit. |
|
|
Odpovědět
|
|
|