<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Luciáš
|
Předmět: Kočka ze zahraniční chovatelské stanice Přitlapkováno: 26. 1. 2009 10:55:32 |
|
|
Dobrý den, objevila jsem úžasné kočičí plemeno Nebelung - je to bohužel neuznaná dlouhosrstá varianta ruské modré. Bohužel, zde v Čechách není žádná chovatelská stanice, která by tyto kočičky nabízela , našla jsem jich ale pár např. v Německu nebo Polsku. Mohl byste mi prosím Vás někdo poradit, jak to funguje, pokud bych si chtěla pořídit kotě ze zahraniční chovatelské stanice? Je to složité? A jsou např. nějaké předpisy? Mockrát děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Kočka ze zahraniční chovatelské stanice Přitlapkováno: 26. 1. 2009 12:40:33 |
|
|
Kotě musí být očipované a mít mezinárodní očkovací průkaz. Což ale myslím mají všechna koťata z dobrých chovných stanic, je to potřeba taky pro výstavy. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Re: Kočka ze zahraniční chovatelské stanice Přitlapkováno: 26. 1. 2009 13:19:55 |
|
|
Luciáš napsal: | Dobrý den, objevila jsem úžasné kočičí plemeno Nebelung - je to bohužel neuznaná dlouhosrstá varianta ruské modré. Bohužel, zde v Čechách není žádná chovatelská stanice, která by tyto kočičky nabízela , našla jsem jich ale pár např. v Německu nebo Polsku. Mohl byste mi prosím Vás někdo poradit, jak to funguje, pokud bych si chtěla pořídit kotě ze zahraniční chovatelské stanice? Je to složité? A jsou např. nějaké předpisy? Mockrát děkuji |
Nebelung - záleží na tom, k čemu ho potřebujete není problém ho dovézt z Polska nebo Německa, musíte ale počítat s tím, že tady ho nevystavíte, respektive ho můžete vystavit pouze jako XLH - neuznané dlouhosrsté plemeno, bez možnosti získat titul. Také ve FIFe nebudete moci odchovávat koťata - to by šlo sice vyřešit tím, že se přihlásíte do non-FIFe klubu, který Nebelungy uznává, ale nenajdete tady krycího kocoura - musela by jste jet na krytí třeba 500-1000 km... Pokud ho chcete jen jako mazlíčka, nemusíte řešit jeho registraci tady, pro cestu přes hranice stačí čip, modrý mezinárodní pet pas, a očkování proti vzteklině starší 30-ti dní (není potřeba, cestuje-li zvíře před dosažením třetího měsíce věku). Jasně, že bude mít taky normální očkování, to už ale dovozní předpisy neřeší. _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Re: Kočka ze zahraniční chovatelské stanice Přitlapkováno: 26. 1. 2009 13:24:30 |
|
|
Tak záleží na tom, odkud to kotě bude. Pokud nemáte jazykovou bariéru a můžete se dokonce na kotě jet podívat, tak nevidím problém, proč do toho nejít. Rozhodně si zjistěte, zda mají www. stránku, z těch něco poznáte, v jakých kočky žijí podmínkách apod. Jediná rizika jsou, že na tuto stanici nedostanete reference od chovatelů, teda pokud ji někdo nezná a také, zda Vám vůbec odepíší .
Pokud ano, tak pak je třeba se přímo majitelů zeptat na podmínky prodeje, placení záloh apod. Taky si zjistěte, jaká očkování jsou v dané zemi povinná, jaká další očkování dá majitel kočce (vím, že třeba někde se od některých vakcinací již upouští), aby jste měla vše zajištěné pro dovoz z cizí země. Rozhodně budete muset mít kočku načipovanou s platným europasem a naočkovanou trojkombinací + vzteklina. Kočka před převozem do ČR by měla být prohlínuta vetem a ten by měl do očkovacího průkazu dát razítko a tak potvrdit její dobrý zdrav. stav.
Jakmile si kočku dovezete, je nutné zajít s transferem a rodokmenem na Plemenou knihu a tam ji zapsat (doporučuji osobně , poštou to trvá dlouho).
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
Luciáš
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 1. 2009 13:33:58 |
|
|
Kočičku bych chtěla jen na mazlíka. Mockrát vám všem děkuju za postřehy, zkusím zkontaktovat chovné stanice v nejbližším okolí (Německo a Polsko) a uvidíme, co se dozvím. Ale koukám, že toho bude potřeba hodně zařídit. Kotě jsem nikdy neměla, máme 4 roky kocoura, který se k nám ale přitoulal od sousedů, takže jsme toto nemuseli řešit. |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: mazlík Přitlapkováno: 26. 1. 2009 14:03:32 |
|
|
Luciáš napsal: | Kočičku bych chtěla jen na mazlíka. . |
Aha...tak to bych si raději pořídila nějakou "dostupnější" kočku bez velkých komplikací |
|
|
Odpovědět
|
|
Luciáš
|
Předmět: Re: mazlík Přitlapkováno: 26. 1. 2009 14:18:35 |
|
|
AngelikadeSance napsal: | Luciáš napsal: | Kočičku bych chtěla jen na mazlíka. . |
Aha...tak to bych si raději pořídila nějakou "dostupnější" kočku bez velkých komplikací |
Já vím, když ona je tak náádherná!! Máme doma takového podobného chlupáče a jsme z něj všichni naprosto paf! Moc se mi taky líbí highlandeři - neuznaná britská polodlouhosrstá - ale tím, že je to neuznané a v některých chovech nechtěné plemeno, taky není snadné ho sehnat - většinou se v chovu objeví nechtěně a náhodou |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re Přitlapkováno: 26. 1. 2009 14:29:51 |
|
|
Záleží, jestli si kotě chcete přivéz z některé země Evropské unie, nebo ze země mimo EU.
Pro dovoz psů, koček a fretek ze zemí EU do ČR platí následující pravidla:
- pas zvířete v zájmovém chovu
- identifikace mikročipem
- očkování proti vzteklině starší 21 dnů
- potvrzení veterinárního lékaře, že 24 hodin před odesláním zvířat bylo provedeno klinické vyšetření a zvířata byla shledána v dobrém zdravotním stavu a jsou schopna přepravy do místa určení.
Cestování s mláďaty mladšími 3 měsíců, která nejsou očkována proti vzteklině, členské země EU můžou povolit, pokud jsou provázena pasem a od narození pobývala v tomtéž místě, nepřišla do styku s volně žijícími zvířaty, nebo jsou provázena matkou, na které jsou závislá. ( např. ČR a Německo toto povoluje, Polsko ne )
Jiné očkování než proti vzteklině je už věc chovatele, zákon ho
nevyžaduje.
Podmínky dovozu z jiných zemí než EU už záleží na tom, o jakou zemi se jedná. _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Re: mazlík Přitlapkováno: 26. 1. 2009 14:33:47 |
|
|
[quote="Luciáš"] AngelikadeSance napsal: | Luciáš napsal: | Kočičku bych chtěla jen na mazlíka. . |
Moc se mi taky líbí highlandeři - neuznaná britská polodlouhosrstá:-( |
No vidíte a já zrovna nedávno na dlouhosrstou britku v ČR natrefila..ale už si nevzpomenu kde |
|
|
Odpovědět
|
|
Balisek
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 1. 2009 15:25:11 |
|
|
Luciáš napsal: | Kočičku bych chtěla jen na mazlíka. Mockrát vám všem děkuju za postřehy, zkusím zkontaktovat chovné stanice v nejbližším okolí (Německo a Polsko) a uvidíme, co se dozvím. Ale koukám, že toho bude potřeba hodně zařídit. Kotě jsem nikdy neměla, máme 4 roky kocoura, který se k nám ale přitoulal od sousedů, takže jsme toto nemuseli řešit. |
S tím zařizováním to tak horké nebude - výše uvedené věci stejně musí zajistit chovatel. Vy se s ním pouze předem domluvíte, co k transféru potřebujete (čip, pas, vet. potvrzení) a potažmo zaplatíte vícenáklady s tím spojené.
Pokud kočku chcete jen na mazlíka, už Vás už žádné vyřizování nečeká. Nejste povinna kočku nikde hlásit ani nic podobného. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: mazlík Přitlapkováno: 26. 1. 2009 15:27:28 |
|
|
Luciáš napsal: | [ Moc se mi taky líbí highlandeři - neuznaná britská polodlouhosrstá - ale tím, že je to neuznané a v některých chovech nechtěné plemeno, taky není snadné ho sehnat - většinou se v chovu objeví nechtěně a náhodou |
Co jsem tak koukala, tak se zdá, že téhle stanici by se mohlo podařit zase highlandery mít ...
http://www.modrykocour.cz/golden-kocour.php?id=1971
http://www.magicwood.unas.cz/czech/kotata.htm
ve vrhu A měli 4 chlupaté kousky _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Luciáš
|
Předmět: Re: mazlík Přitlapkováno: 26. 1. 2009 15:41:10 |
|
|
No to je úžasný!!! Nejsou nádherní???? Brala bych je všechny |
|
|
Odpovědět
|
|
fe69
|
Předmět: mazlík Přitlapkováno: 26. 1. 2009 19:35:15 |
|
|
Ahoj,
dlouhouhosrstá koťátka britek má v každém vrhu kočička Franceska z CHS Z Kanciborku, CZ, koukněte na stránky: http://zkanciborku.cz/. Mám od Francesky ve své CHS 2 kočičky a co se týká péče a vztahu ke kočkám a koťatům, lze tuto CHS jen doporučit. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 1. 2009 12:15:26 |
|
|
AHOJKY , volnou dlouhostrstou britulku modro-krem maji take v chovatelske stanici www.silkybabe.com vypada moc krasne.
pavla a emmicka |
|
|
Odpovědět
|
|
Luciáš
|
Předmět: Re: mazlík Přitlapkováno: 27. 1. 2009 12:42:57 |
|
|
fe69 napsal: | Ahoj,
dlouhouhosrstá koťátka britek má v každém vrhu kočička Franceska z CHS Z Kanciborku, CZ, koukněte na stránky: http://zkanciborku.cz/. Mám od Francesky ve své CHS 2 kočičky a co se týká péče a vztahu ke kočkám a koťatům, lze tuto CHS jen doporučit. |
Ahojky,
moc děkuju za tip - sháněla jsem CHS, kde se pravidelně objevují dlouhosrstá koťátka a mám záruku, že budou v pořádku - koukala jsem na jejich web a jsou prostě kouzelná!
Ještě jsem se tě chtěla zeptat, když máš zkušenost s těmito kočičkami, jsou mazlivé? Hodně lidí mi tvrdilo, že britky nejsou mazlivé Máme doma přeběhlého kocoura od sousedů a ten přímo pozornost a mazlení vyžaduje, tak jsem si na to tak nějak zvykla |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 1. 2009 12:49:43 |
|
|
nemohu mluvit obecne,ale jednu britku doma mam a mazliva je hodne.
EMMICKA se mazli jen se mnou a pritelem od ostatnich se necha maximalne pohladit.CHovani zrovna nezboznuje,ale snese to,ale hlazeni a drbani kozisku to miluje narazi mi pri tom hlavickou do ruky a vrni jako o zavod,ale celkove je to nezavisla kocicka,ktera se nevtira a mazleni nejak nutne nevyzaduje.
pavla |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: mazlík Přitlapkováno: 27. 1. 2009 13:08:11 |
|
|
Luciáš napsal: | Ještě jsem se tě chtěla zeptat, když máš zkušenost s těmito kočičkami, jsou mazlivé? Hodně lidí mi tvrdilo, že britky nejsou mazlivé |
Tak tomu neveřte.-) Mám britského kocoura a ten, pokud nespí, by mi nejraději trávil čas na klíně nebo vleže na zádech se nechal drbat |
|
|
Odpovědět
|
|
Luciáš
|
Předmět: Re: mazlík Přitlapkováno: 27. 1. 2009 14:23:03 |
|
|
Tak tomu neveřte.-) Mám britského kocoura a ten, pokud nespí, by mi nejraději trávil čas na klíně nebo vleže na zádech se nechal drbat [/quote]
Úžasný, moc díky za Vaše zkušenosti. Už se nemůžu dočkat na svoji vlastní kočindu |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 1. 2009 14:46:12 |
|
|
Tak tomu neveřte.-) Mám britského kocoura a ten, pokud nespí, by mi nejraději trávil čas na klíně nebo vleže na zádech se nechal drbat
to máte teda opravdu velké štěstí,nebo náhodu?Matěj mi lehne na klín,pokud má náladu,nechá se drbat,i vydrží .Na ruku vzít ?vydrží 30sec.je tady jedno ALE,musí mít chuť a náladu on,jinak mám smůlu .Barunka,ta pouze 30sec.v náručí,nic víc.Ale smířila jsem se s tím,pomuchluji je chvilku proti jejich vůli .Ale nově příchozí čičina Maruška,se nechá mazlit jak dlouho chci,dělá jí to také dobře.U britky bych počítala s nemazlivostí,ale v tom je jejich půvab
Bětka,Barunka,Maruška a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
Efis
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 1. 2009 16:24:12 |
|
|
Můžu potvrdit, že britka to s mazlením (a fyzickými kontakty celkově) příliš nepřehání. Ale řekla bych, že i to se možná trochu mění s věkem. Moje kočka snese chvilkové nošení i občasné pohlazení, ale muchlovací nájezdy musím omezovat Ovšem zaznamenala jsem zajímavou zkušenost v prosinci a počátkem nového roku, kdy se mě valilo spousta problémů osobních, pracovních atd. a já byla vystresovaná - tehdy mi začala chodit večer do postele a lehala mi na hrudi, kde setrvávala dost dlouho, prakticky jsme takhle usínaly. Dělo se to každý večer, a když jsem do toho všeho ještě dostala angínu a válela se v posteli i přes den, tak za mnou chodila i tehdy. A pokud nespala přímo na mě, tak aspoň vedle mě. Teď, když už se ze všeho zase oklepávám, tak si opět začíná držet ten svůj britský odstup . Nicméně mě svým chováním docela dostala, nikdy bych nevěřila, že se může takhle projevit.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Balisek
|
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 1. 2009 19:54:18 |
|
|
[quote="Balisek"]Jestli chcete mazlivou chlupatici malinko podobnou nebelungovi, mohla byste zkusit i dlouhosrstou orientálku. V ČR je např. chová CHS Happy Eyes (mají i rusky, ale hladkosrsté).
Vím,že britka je britka, ale pokud jde o mazlivost v kombinaci s chlupatosti, jednim z favoritu je sphynx F1 - sama jednoho takoveho mam a ten by nic jineho nejradsi nedelal,nez se permanentne nechal drbat,hladit a mazlit. http://www.modrykocour.cz/golden-kocour.php?id=701
|
|
|
Odpovědět
|
|
Izzy
|
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Chovna stanice Přitlapkováno: 28. 7. 2009 13:06:02 |
|
|
Dobry den!
Mate nekdo zkusenosti s chovnou stanici MORETHANCATS Sphynx a BLUEBUTTERFLY Devon Rex?
Chtela bych si u teto chovatelky koupit kocicku, tak me zajima, jestli ma nekdo nejake zkusenosti.
Predem mockrat dekuji za jakoukoliv odpoved. _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
|