<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
emilly
|
Předmět: topná poduška Přitlapkováno: 24. 8. 2008 13:05:18 |
|
|
Teď jsem četla na psím fóru, že dávají chovatelé pod štěňata vyhřívané podušky. Dáváte něco takového pod koťata?
U psů si chov neumí bez této podušky představit. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 8. 2008 14:21:13 |
|
|
Já myslím že u koček žijících v bytě není vyhřívací podložka nutná. Vždyť venkovní kočky často rodí a odchovávají koťata i v mrazu někde ve stodole nebo na půdě. Když mám krátce po porodu pocit že se koťátka potřebují zahřát tak jim dám do pelíšku PET lahev s teplou vodou obalenou ručníkem. Poslední dva vrhy jem ale určitě nezahřívala, narodily se v největších letních vedrech a tak jsem měla obavy spíš z přehřátí. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: topná poduška Přitlapkováno: 24. 8. 2008 15:16:18 |
|
|
emilly napsal: | Teď jsem četla na psím fóru, že dávají chovatelé pod štěňata vyhřívané podušky. Dáváte něco takového pod koťata?
Tohle bych viděla tak pod sphynxí nahatá miminka, pro chlupatá koťata v bytě ani ne. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: topná poduška Přitlapkováno: 25. 8. 2008 16:30:36 |
|
|
Ani pod sphynxí nahatá miminka to není moc vhodné. Jednak se jim zbytečně přehřívají bříška a na ostatní části těla jim teplo není a z mé zkušenosti u nich pak nechce být máma, protože je jí tam moc teplo. Mně se nejvíc osvědčili takové ty pelíšky, co jsou jako boudička a přes vchod ještě dávám nějaký závěs, aby se v kočičím domečku vytvořila tma a je tam pak teplíčko, jaké si sami nadýchají. Samozřejmě mám takové pelíšky 2 a pravidelně vyměňuji uvnitř podložky a peru ty pelíšky. Je to sice pracnější, ale kočky mně vždycky přenášely koťata na tmavší chráněná místa, takže jsem jim vytvořila prostředí, jaké vyhledávaly pro svá miminka a je klid a všichni jsou v teple a spokojení. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 8. 2008 18:29:24 |
|
|
Naše kočky také stěhovaly mimča. Pořídila jsem dětský kočárek a dala na zem tu korbu s boudou. Nyní máme koťátka a kočce bylo teplo, tak jsem boudu stáhla a ráno už bylo přestěhováno. Takže je bouda zase nahoře a OK.
Takže podušku asi ne. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 8. 2008 9:58:49 |
|
|
Konečně znám vysvětlení, proč v mém dětském věku naše venkovní číča rodila koťátka v mém kočárku pro panenky! _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 8. 2008 10:44:01 |
|
|
Ten jsme měli při minulém vrhu. Ale jen krátce, kočka se tam s mimči dlouho nevešla a zase stěhovala. |
|
|
Odpovědět
|
|
Los Casperos
|
Předmět: Re: topná poduška Přitlapkováno: 13. 9. 2008 22:13:15 |
|
|
emilly napsal: | Teď jsem četla na psím fóru, že dávají chovatelé pod štěňata vyhřívané podušky. Dáváte něco takového pod koťata?
Já jsem ji dávala jen pokud ještě probíhal porod. Aby koťatům samotným nebyla zima, pokud ještě nebyla na 100% suchá. Když bylo po všem, sebrala jsem jim ji, nastěhovala jsem koťata s kočkou do krabice, kde byly podložky, krabice byla uzavíratelná, a přes krabici jsem někdy nechala přehozený ručník, aby tam byla větší tma. A byly spokojení. |
|
|
Odpovědět
|
|
|