<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Štěpánka
|
Předmět: Další přírustek Přitlapkováno: 7. 11. 2008 8:00:31 |
|
|
Dobrý den,
skoro po roce vás všechny moc zdravím. V současné době nemáme jednoho kocourka, ale během tohoto roku jsme si vzali z útulku ještě kočičku. Včera mi manžel řekl, že se kolega, který má 5 měsíčního kocourka se stěhuje do zahraničí a nemůže jej vzít s sebou. Abych řekla pravdu, ze začátku jsem se bránila dalšímu přírustku, ale věděl jak na mě, protože mi poslal fotku.........
Jaké máte prosím zkušenosti s tím, jak se spolu snáší 3 chlupáči dohromady?
Moc děkuji za každou radu, postřeh
Mám v sobě takové smíšené pocity, ale nechci, aby skončil v útulku, když podmínky pro 3 kočičky u nás určitě máme, ale zase si říkám, že všechny potřebné zachránit nemůžu |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2008 8:14:47 |
|
|
Máme koček 5+ jeden kocour a je to prima parta. |
|
|
Odpovědět
|
|
Štěpánka
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2008 8:41:52 |
|
|
To jste mi udělala radost, právě v téhle chvíli jsem něco takového potřebovala slyšet.
Máte svoje kočočky jen doma nebo je pouštíte také ven? |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2008 9:04:05 |
|
|
Jsou to chovné kočky a jsou jen doma. Zrovna k těm 6-ti máme ještě 5 koťat. Jsou lepší, než televize. tři, to je úplně v pohodě. Aspoň se pěkně prostřídají. Když si nebude chtít hrát jedna, bude se chtít druhé. Jen je potřeba aspoň 2 WC. |
|
|
Odpovědět
|
|
Štěpánka
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2008 9:11:37 |
|
|
Záchodky máme dva, druhý jsme pořídily hned s příchodem Barči.
Náš první kočičí obyvatel kocour Buzzy byl jen bytový, bydleli jsme v paneláku. Pak jsme se přestěhovali do domku a pořídili mu kamarádku Barču. Máme je polobytové - polovenkovní. Volný pobyt mají dole, do ložnice se sice občas dobývají, ale mají smůlu.
Četla jsem tu hodně názorů na to zda kočka domů - ven apod; Všichni mají v něčem pravdu. My však máme domek bokem vsi, silnice defacto žádná, klid a pro ně učiněný ráj. U nás vládnou prostě kočky: chtějí být doma - jsou.Chtějí ven-jdou. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2008 15:46:17 |
|
|
Tři-žádný problém-mám je v bytě, a další dvě koťata, kterým jsme poskytli u nás azyl, mi ze zahrady pronikly už do předsíně a dobývají se dovnitř (takže je asi jen otázkou času, kdy průnik bude dokončen zcela ). A pak jich tu bude pět kousků. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 11. 2008 18:32:44 |
|
|
tatiana napsal: | Tři-žádný problém-mám je v bytě, a další dvě koťata, kterým jsme poskytli u nás azyl, mi ze zahrady pronikly už do předsíně a dobývají se dovnitř (takže je asi jen otázkou času, kdy průnik bude dokončen zcela ). A pak jich tu bude pět kousků. |
Tatiano, to znám. Já chtěla před dvěmi lety původně jednu VENKOVNÍ kočičku. Teď mám tři polovenkovní kousky, kteří když chtějí spinkají v ložnici (kterou jsme jen tak mimochodem vybavili škrabadlem cca 160 cm vysokým a kočíčí toaletkou) na posteli. Ach ty zásady.... _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 11. 2008 23:59:43 |
|
|
tatiana napsal: | Tři-žádný problém-mám je v bytě, a další dvě koťata, kterým jsme poskytli u nás azyl, mi ze zahrady pronikly už do předsíně a dobývají se dovnitř (takže je asi jen otázkou času, kdy průnik bude dokončen zcela ). A pak jich tu bude pět kousků. |
Průnik je prozatím pozastaven, protože koťatamjsou nemocná-vlastně co je mám u nás-mají chlamídie, takže ATB, a všem všěpuju hygienu a prevenci, abychom něco nezavlekli domů k těm našim třem aristokratům s PP. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Štěpánka
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 11. 2008 18:02:24 |
|
|
Tak už máme Čendu doma.
V pátek jsme pro jistotu s dvěma "domácími" zajeli k vet, jestli je vše v pořádku a celý víkend byli v očekávání nového přírustku.
Měla jsem vcelku strach z vzájemného seznámení, ale úplně zbytečně.
Zdá se mi to až podezřele bezproblémové. Všichni tři normálně žerou, chování se mi zdá u Buzzyho i Barči úplně normální, zato Čenda bude asi pěkné číslo. Teď jsou všichni tři v "divadle" - dala jsem jim židle k akváriu
.
Čenda je krasavec, podle mého křížený s britulkou a podle stavby těla ho asi bude kus.
Jsem moc ráda, že jsou tu i tací, kteří pustí své kočandy do postele, byť je pouští i ven. Měla jsem za to, že to asi nikdo jiný nedělá.
Díky.
|
|
|
Odpovědět
|
|
Zuzka S.
|
Předmět: Dvě holky Přitlapkováno: 9. 2. 2009 8:47:42 |
|
|
Dobrý den, mám problém a ráda bych znala názor zkušenějších kočkomilů. Mám dva roky starou kočičku Elišku, žije jen v bytě a nezná jiné zvířata, je to miláček. Protože mi občas příjde smutná, rozhodla jsem se, že ji pořídím kamarádku. Přivedla jsem k nám domů roční kočičku Tishu, obě mají společnou mámu, tak jsou vlasně "sestry". Problém je v tom, že Tisha dosud žila v domácnosti ještě s jednou kočkou, takže pro ni není soužití vůbec problém, ale moje Eliška to prostě nezvládá. Praská, mručí a za celý víkend k sobě Tishu nepustila. Je zalezlá v jednou pokoji a Tisha se pohybuje v jejím teritoriu jakoby nic. Chtěla bych vědět, jestli tomu mám dát ještě šanci a nebo se prostě nesnesou. Eliška ji asi šanci nedá. A mám o ni strach, protože moc nežere a celý den je v napětí a sleduje každý Tishin pohyb.Mohli byste mi prosím poradit.Děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Dvě holky Přitlapkováno: 9. 2. 2009 8:50:13 |
|
|
Jak dlouho jsou kočiny spolu, kdy jste si přivezly druhou?
U koček příbuzenské vztahy nehrajou roli.
Doporučila bych Vám přečíst si podobná témata - viz na titulní stránce dole je pár odkazů k tématu druhá kočka, každá tlapička vede jinam. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Zuzka S.
|
Předmět: Dvě holky Přitlapkováno: 9. 2. 2009 9:02:18 |
|
|
Tishu jsem přivezla v sobotu ráno, takže dneska začal třetí den. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
Zuzka S.
|
Předmět: Dvě holky Přitlapkováno: 9. 2. 2009 9:26:11 |
|
|
děkuji moc za podporu. No, ještě to teda zkusím vydržet, jde mi jen o Elišku, aby nebyla vystavena moc velkému stresu. Ještě tam asi bude hrát roli to, že Eli je kastrovaná, ale nová Tisha ne. Mám totiž pocit, že Tisha Elišku prostě zahnala pryč a užívá si její pohodlí. Chodí se se mnou mazlit a Eliška na to z horní poličky jen nenávistně kouká a prská na ni z vrchu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Dvě holky Přitlapkováno: 9. 2. 2009 10:59:56 |
|
|
Zuzka S. napsal: | Mám totiž pocit, že Tisha Elišku prostě zahnala pryč a užívá si její pohodlí. Chodí se se mnou mazlit a Eliška na to z horní poličky jen nenávistně kouká a prská na ni z vrchu. |
Tenhle pocit ale u Elišky nesmíte připustit. Je potřeba se s Eliškou mazlit a dávat jí najevo, že je Váš miláček a nejlíp na prvním místě. Neupřednostňovat Tishu proto, že ona si pro mazlení přijde. |
|
|
Odpovědět
|
|
Zuzka S.
|
Předmět: Dvě holky Přitlapkováno: 9. 2. 2009 11:50:34 |
|
|
No já se snažím, ale ona mě odmítá, takže se s ní mazlím v tom jejím ukrýtu, ale když je někde jinde a vidí na Tishu, tak ji tím obtěžuju, protože ji nestíhá sledovat. Ale dneska v noci se pobily u mojí postele, protože si tam Tisha vlezla a Eli byla někde schovaná a když přišla, že se přitulí, tak tam našla Tishu a byl z toho mazec. Vyhnala ji a já už jsem si Eli vzala k sobě a bylo dobře. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Dvě holky Přitlapkováno: 9. 2. 2009 13:21:23 |
|
|
Zuzka S. napsal: | No já se snažím, ale ona mě odmítá, takže se s ní mazlím v tom jejím ukrýtu, ale když je někde jinde a vidí na Tishu, tak ji tím obtěžuju, protože ji nestíhá sledovat. Ale dneska v noci se pobily u mojí postele, protože si tam Tisha vlezla a Eli byla někde schovaná a když přišla, že se přitulí, tak tam našla Tishu a byl z toho mazec. Vyhnala ji a já už jsem si Eli vzala k sobě a bylo dobře. |
Tak si to snad konečně mezi sebou vyříkají a ujasní postavení |
|
|
Odpovědět
|
|
|