Nemoc v rodině a kotě
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Samuel
|
Předmět: Nemoc v rodině a kotě Přitlapkováno: 29. 12. 2008 18:36:28 |
|
|
Ahojte,
prosím vás, chtěla bych se zeptat, zda se mám nějak distancovat od koťátka, když jsem nachlazení či když bych měla chřipku??
Ono to ani moc nejde, když je zvyklý spát v postýlce přitulený u hlavy |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Nemoc v rodině a kotě Přitlapkováno: 29. 12. 2008 18:53:18 |
|
|
Myslím, že když nenecháte kotěti k hraní posmrkaný kapesník, nebudete kýchat přímo na něj a budete dbát o běžnou hygienu (mytí rukou po kašlání), tak není moc pravděpodobné, že od Vás rýmu či chřipku chytí.
Já když jsem nakřáplá, což jsem třeba zrovna teď, tak si nenechám čičiny otírat o obličej, jen jim nastavuju jiné části hlavy, což jim stačí ... a stejně jim občas dám pusinu do kožichu a zatím vše OK.
Zatím jsem moc nezaregistrovala, že by se někomu povedlo při rýmě či chřipce nakazit svojí čičinu ... _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 19:01:20 |
|
|
Co vím, tak k lidským virům chřipky jsou náchylné fretky, ale o kočkách jsem neslyšela.
Ale je fakt, že spousta patogenů je společná jak pro kočky, tak pro lidi (třeba Staphylococcus aureus, Streptococcus spp. apod), tak bych v případě bolestí v krku, rýmě a kašli omezila ňuchňání na minimum.
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
|