<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
bibiana27
|
Předmět: Čištění zubu u vzteklouna Přitlapkováno: 19. 11. 2008 15:30:32 |
|
|
Ahojky,
mam na Vas dotaz, jake figle pouzivate u kocek na cisteni zubu. Ten muj kratkosrsty vzteklounek si na zuby nechce nechat sahnout. Prozatim jsme to resili pastilkama Gimborn na zuby, ale uz to prestava stacit.
Existuji nejaky pasty ? Asi ano, ale ani ve 2 ho pomalu neudrzime kdyz se zacne vztekat (pokud mu nechceme ublizit).
Taky mu je trochu citit z pusy, ale slysela jsem, ze tak do 1 roku zivota je to u kocek docela bezne, nez se uplne prezubi. Je to pravda ? _________________ BB27 |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Čištění zubu u vzteklouna Přitlapkováno: 19. 11. 2008 20:26:40 |
|
|
bibiana27 napsal: | Ahojky,
mam na Vas dotaz, jake figle pouzivate u kocek na cisteni zubu. Ten muj kratkosrsty vzteklounek si na zuby nechce nechat sahnout. Prozatim jsme to resili pastilkama Gimborn na zuby, ale uz to prestava stacit.
Existuji nejaky pasty ? Asi ano, ale ani ve 2 ho pomalu neudrzime kdyz se zacne vztekat (pokud mu nechceme ublizit).
Taky mu je trochu citit z pusy, ale slysela jsem, ze tak do 1 roku zivota je to u kocek docela bezne, nez se uplne prezubi. Je to pravda ? |
Mám kocourka 7 měsíčního, zuby mu nečistím, začala jsem sem tam dávat jen Denta Kiss "bonbonky" od Gimpetu. Zuby má bílé a z tlamky mu nepáchne. Myslím, že už je "přezubený", protože má pořádné "tesáky" a výměna by měla proběhnout mezi čtvrtým a šestým měsícem, jestli se nepletu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 11. 2008 17:27:31 |
|
|
Zdravím.
My vyfasovali zubní pastu na veterině, kde pan doktor prohlásil, že se naší obludce dělá zubní kámen a že bychom tedy měli začít s pravidelným čištěním. No ehm, máme asi něco podobného jako vy takže o pravidelnosti se rozhodně mluvit nedá, ale pasta jí strašně chutná. To jen vidí, tak už se na to sápe, ale celou by slízala a nenechala by si ji nacpat na zuby. Dělám to tak, že ji čapnu za hlavou za tu volnou kůži, tím ji z části zklidním a pak ji v sedě zkusím znehybnit zadní nohy svýma nohama. No a po krátkém boji to vypadá tak, že půlku pasty má na chlupech kolem pusy a půlku snad na těch zubech |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 11. 2008 14:39:30 |
|
|
Zdravím všechny,
my "čistíme" spíše preventivně pastou Orozyme Gel, která má husté a gelové složení a zůstává kolem zoubku a na dásních i bez použití kartáčku a pomocí enzymů by měla zoubky čistit. Kartáček u nás taky neprošel, takže dávám pastu Cookie lízat z prstu a přitom jí to rozmatlám i na zuby, někdy i kolem tlamičky a ona si to pak dolíže. Pasta jí moc chutná! Asi to nemá takový efekt jako čištění kartáčkem ale aspon něco. Dávám i granulky Hills na zoubky. Čištění je boj! |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 11. 2008 14:42:49 |
|
|
mimochodem Smeny moc mě pobavil popis jak znehybníš zadní běhy svýma nohama - takto já podávám všechny léky... ikdyž si připadám jako největší tyran, jedině tak je uspěch předem zajištěn! |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 11. 2008 15:49:38 |
|
|
Cookie napsal: | mimochodem Smeny moc mě pobavil popis jak znehybníš zadní běhy svýma nohama - takto já podávám všechny léky... ikdyž si připadám jako největší tyran, jedině tak je uspěch předem zajištěn! |
Nám se více osvědčil Gingisan gel na zoubky, funguje i na zánět dásní. Náš kocour naštěstí strpí, abych mu prstem šmejdila v tlamině, všechny naše kočenky si odemě nechají naštěstí líbit naprosto cokoliv, takže nemám problém s ničím. Někde jsem četla, že se osvědčilo omotat prst (pokud kočka strpí přítomnost lidského prstu ve své tlamce aniž by se snažila ho ukousnout ) kouskem hrubšího obvazu a tím s gelem po zubech přejíždět, ale to jsem ještě nezkoušela (nemám doma ten obvaz, pořád se chystám, že ho koupím, a vždy zapomenu ). _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 11. 2008 21:44:48 |
|
|
tatiana napsal: | Někde jsem četla, že se osvědčilo omotat prst (pokud kočka strpí přítomnost lidského prstu ve své tlamce aniž by se snažila ho ukousnout ) kouskem hrubšího obvazu a tím s gelem po zubech přejíždět, ale to jsem ještě nezkoušela (nemám doma ten obvaz, pořád se chystám, že ho koupím, a vždy zapomenu ). |
Jo, to sem zapomněla napsat, že to dělám s tím. Jen ten obvaz za chvílu sjede, takže nakonec se pokouším čistit aspoň tím prstem |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 11. 2008 21:45:57 |
|
|
Cookie napsal: | mimochodem Smeny moc mě pobavil popis jak znehybníš zadní běhy svýma nohama - takto já podávám všechny léky... ikdyž si připadám jako největší tyran, jedině tak je uspěch předem zajištěn! |
No my zatím podávali jen jednou odčervovací tabletku a takto znehybňoval přítel a já cpala prášek do krku Byl to boj a už asi půl roku se nemůžu dokopat jít pro další odčervovák |
|
|
Odpovědět
|
|
|