<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
ajinav82
|
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 10. 2011 19:00:01 |
|
|
Dobrý den,
diskuzi o nákupu škrabadel z Aukra jsem nečetla, nevím jaké jsou argumenty proti. Ale toto škrabadlo bych popsala takto: pro jednu kočičku celekm dobrý, pro více koček - za půl roku bude zničené. Sloupky mají slabý průměr a jsou vůči tomuto průměru moc dlouhé, už na fotce je vidět, že špatně drží tvar a klátí se do stran. Boudičky jsou dělané ze slabé lepené desky, budou se pod váhou škrabadla a kočky prohýbat. Látka je velmi slabá, škrábání a odrazy moc nevydrží. Mezi výrobou škrabadel už se pohybuju rok, a tohle patří k těm kvalitou horším. Ale zase je levné. Takže tak, snad jsem trochu pomohla:) _________________ žižkovská smečka a Leemet
www.spokojenakocka.cz , www.malytygr.cz, www.toulavetlapky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 10. 2011 19:34:45 |
|
|
Souhlasím s Leemet a ještě doplním že bych nikdy nechtěla černé škrabadlo, protože bude za pár dní vypadat hrozně, bude na něm totiž vidět každý chlup. |
|
|
Odpovědět
|
|
ajinav82
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 10. 2011 22:13:04 |
|
|
Přesně tohle škrabadlo jsem tam koupila asi před 2 lety. Vypadá hrozně. To spodní čtvercové lehadlo odpadlo v prvním roce. Soupek u stropu nedrží ani omylem, takže se to celé bimbá a je to nakřivo. No a ta miska, ve které rádi lehají, je už protrhaná, že je z ní vidět na zem. Zrovna řeším, jak ji spravím. Je tedy fakt, že mně na tom řádí 9 koček, a když byla koťata, tak až 15.
Stejně nejhezčí a nejkvalitnější škrabadla mají Poláci www.drapaki.pl - a jsou na každé větší výstavě i v ČR. Lze se s nimi domluvit mailem a objednané dovezou na nějakou výstavu. Nebo si tam lze vybrat, leckdy i se slevou. A je to pěkný, bytelný kus nábytku. Mám obě vedle sebe, to ze zoohitu a od Poláků, a je to jako trabant vedle mercedesu. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 10. 2011 22:21:19 |
|
|
Tohle odpočívadlo už je o třídu lepší. Stabilnější, sloupky průměr 9cm a kvalitnější plyš. Něco podobného jsem také koupila. Pro jednu až dvě kočičky super. Ale co si budeme povídat, zrovna plyš není u koček moc trvanlivý materiál, prostě dříve či později bude vždycky odrápané a otrhané:). A u Tatiany, mne a podobných, kdo má kopu koček, je holt ta trvanlivost ještě nižší
V téhle cenové hladině myslím, že jste vybrala dobře. _________________ žižkovská smečka a Leemet
www.spokojenakocka.cz , www.malytygr.cz, www.toulavetlapky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 10. 2011 22:30:07 |
|
|
Záleží na tom, na jak dlouho škrabadlo kupujete. Pokud počítáte s tím, že ho za čas obměníte, tak proč ne. My jsme zrovna dneska zmenšovali a doplňovali škrabadlo. Něco jsme vyhodili, nějaké sloupky vyměnili a za nějaký ten pátek koupím nové. Tohle máme 5 let. Je to takové přes celou zeď až do stropu, ale nejodolnější je věž od Drapaků
Táni ale ta lehátka jsou super. Naše kočky je milují a v Bratislavě prodávali jen ty. |
|
|
Odpovědět
|
|
ajinav82
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 10. 2011 7:48:59 |
|
|
Máme jednu kočku a časem plánujeme stěhování do baráčku,takže tam snad už bude čas udělat si vlastní škrabadlo nebo uříznout strom. Díky za rady.
To polské je moc hezké,ale ta cena už je jinde. Mužskej kočku moc nechtěl a tak jsem si téměř jistá,že takovou částku na škrabadlo určitě neuvolní |
|
|
Odpovědět
|
|
pées
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 10. 2011 8:23:06 |
|
|
drapaki jsou dražší, ale fakt to stojí za to. I po roce vypadá dobře, "stojí, ani se nehne". Do zařízení pokoje docela pěkně zapadá. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: jak se vám líbí? Přitlapkováno: 6. 10. 2011 10:06:15 |
|
|
My kupovali dvě škrabadla na prokocky.cz ... a byla a jsem s oběma moc spokojená, protože drží i po no ... cca od 2005 Anis a 2008 Morgan, i ten plyš překvapivě je vcelku, žádný dírky, jen schůdky u Anisu jsem přetáhla sisalem, tam ten plyš odešel, ale protože byl velmi intenzivně škrábán, resp. to dřevo, z kterého jsou. Jinak sloupky byť už jsou odrápané, tak se sisal neuvolňuje a stále drží omotaný.
Nicméně na druhou stranu po tom, co se mi povedlo rozbít rozpěrný sloupek jsem prostě od prokocky.cz nedostala odpověď ani na jednu z asi pěti zaslaných zpráv, jestli mi můžou dodat nový, stejně silný :-/ takže v tomhle směru jsem hodně zklamaná a kde koupím další, zatím taky nevím. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 10. 2011 10:09:37 |
|
|
tatiana napsal: | Poláci www.drapaki.pl - a jsou na každé větší výstavě i v ČR. |
Tatiano, mají na výstavách k prodeji čistě jen sloupky? _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 10. 2011 10:11:15 |
|
|
fundog napsal: | Záleží na tom, na jak dlouho škrabadlo kupujete. Pokud počítáte s tím, že ho za čas obměníte, tak proč ne. My jsme zrovna dneska zmenšovali a doplňovali škrabadlo. Něco jsme vyhodili, nějaké sloupky vyměnili a za nějaký ten pátek koupím nové. Tohle máme 5 let. Je to takové přes celou zeď až do stropu, ale nejodolnější je věž od Drapaků
Táni ale ta lehátka jsou super. Naše kočky je milují a v Bratislavě prodávali jen ty. |
Já jsem s tím polským nadmíru spokojená. Kočky se tam válí pořád, když je to ošmudlané, sejmu a vyperu, rozdrapat to nemají hned tak šanci. Vůbec nelituju peněz, co jsem za to dala.
Kdo má kočku jen jednu nebo dvě, tak asi mu bude delší dobu sloužit i nějaké lacinější škrábadlo, to je fakt. Pro smečku ale to levné - no nic moc...tady platí-nekupuj levné věci, nakonec vyjdou draze. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Aprilka
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 10. 2011 7:35:14 |
|
|
My jsme loni na vánoce koupili škrabadlo v německu od Catwalk (http://www.catwalk-kratzbaeume.de) a jsem z něj nadšená.
Má kvalitní tlusté sloupky, vubec se neoškrábalo, nekýve se. Už jsem nechtěla škrabadlo, co by stálo na zemi, protože se jen kolem držel prach a kočky na spodnim patru stejne nebyli, takže ho máme ukotvené do zdi a krásně se pod ním vytírá. _________________ Aprilka, Chiqui a Diego |
|
|
Odpovědět
|
|
|