Zubní kámen - kámen úrazu
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
mixatko.v
|
Předmět: Zubní kámen - kámen úrazu Přitlapkováno: 25. 1. 2009 16:33:02 |
|
|
Dobrý den,
všechny zdravím. Můj čtyřletý kocour má zubní kámen, přesto, že rád křupe granule. Pojídá i dost často hovězí maso a játra,kapsičky jen občas. Zubní kámen jdeme příští týden odstranit, ale bojím se, aby tuto nepříjemnou proceduru nemusel kočičák brzy absolvovat znova. Prosím o radu, jak zabránit tvoření zubního kamene a tím i zubnímu kazu. Děkuji za všechny rady. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 1. 2009 16:45:19 |
|
|
Bohužel některé kočky na tvoření zubního kamene trpí více, jiné méně. Můj první kocour musel chodit na ostranění zubního kamene zhruba každé dva rokya stravoval se stejně jako mé ostatní kočky, které s ním problém nemají. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Zubní kámen Přitlapkováno: 26. 1. 2009 11:38:48 |
|
|
Nechala jsem naší kočce odstranit zubní kámen při kastraci. Jako prevenci další tvorby jsem koupila pastu Orozyne. Problém je ale ten, že kočka ji dobrovolně nechce. Zbaští to s nejakou ňamkou, ale správně by to měla zbaštit samotné. Tak jsem pastu vyzkoušela na kocourovi, co mají naši. Ale ani on pastu slízat nechce. Několikrát jsem mu ji namazela na packu. To vždy utekl, jak když ho vystřelí. Teď už se ke mně ani nepřibližuje. Přitom kocour není vybíravý jako ta naše fajnovka. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
mixatko.v
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 1. 2009 18:25:54 |
|
|
Děkuji za všechny příspěvky. Takže nezbude, než chodit zubní kámen likvidovat k vetovi. Jak znám mého Valdu, pastu bych mu na zoubky dala "jen přes jeho mrtvolu". |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Re: Zubní kámen Přitlapkováno: 31. 1. 2009 18:38:44 |
|
|
Raika napsal: | Nechala jsem naší kočce odstranit zubní kámen při kastraci. Jako prevenci další tvorby jsem koupila pastu Orozyne. Problém je ale ten, že kočka ji dobrovolně nechce. Zbaští to s nejakou ňamkou, ale správně by to měla zbaštit samotné. Tak jsem pastu vyzkoušela na kocourovi, co mají naši. Ale ani on pastu slízat nechce. Několikrát jsem mu ji namazela na packu. To vždy utekl, jak když ho vystřelí. Teď už se ke mně ani nepřibližuje. Přitom kocour není vybíravý jako ta naše fajnovka. |
My dostali zubní pastu CET (enzymatická zubní pasta drůbeží, nebo tak nějak ) a tu příšera zbožňuje. Mi ji oblizuje z prstů, ale na zuby si ji nanést nenechá Ale nejsem moc důsledná, takže teď stejně při operaci jí zubní kámen odstraňovali. |
|
|
Odpovědět
|
|
|