<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Misankka
|
Předmět: Očkování proti vzteklině u kočky žijící v bytě? Přitlapkováno: 4. 2. 2009 20:04:29 |
|
|
Ahojky,
včera jsme byli u veta a ten nám řekl že by bylo dobré,kdybychom nechali kocourka očkovat pro vzteklině.Já nevím,ale zdá se mi nepotřebně,když kocourek nikdy nepůjde ven a je zcela v pořádku.Řekl,že kdyby nás kousl a nám se s tím něco stalo,že to musí vyšetřit a musíme mu dát nějaké papíry,že je očkovaný.Prosím poraďte zda je to nezbytné a nebo ne.A na kolik by to očkování vyšlo?Díky a ahoj všem! |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
|
|
Odpovědět
|
|
adinah
|
Předmět: Re: Očkování proti vzteklině u kočky žijící v bytě? Přitlapkováno: 4. 2. 2009 20:44:21 |
|
|
Misankka napsal: | Ahojky,
včera jsme byli u veta a ten nám řekl že by bylo dobré,kdybychom nechali kocourka očkovat pro vzteklině.Já nevím,ale zdá se mi nepotřebně,když kocourek nikdy nepůjde ven a je zcela v pořádku.Řekl,že kdyby nás kousl a nám se s tím něco stalo,že to musí vyšetřit a musíme mu dát nějaké papíry,že je očkovaný.Prosím poraďte zda je to nezbytné a nebo ne.A na kolik by to očkování vyšlo?Díky a ahoj všem! |
Mě se naopak vetka ptala, jestli chci kóču oočkovat, když to bude tvor bytový, navštěvující maximálně předzahrádku. Pro jistotu jsem jí to injekci dopřála (spíš pro můj pocit, kdyby náhodou zdrhla). Stála tuším něco kolem 300 kč (ale můžu se mílit, protože to už je skoro rok). Očkování proti vzteklině je nutné při cestách do zahraničí. Předpokládám, že tygra nepoštváváte proti návštěvám a to že pokouše a (případně nakazí) vás jako majitele je jen a jen vaše riziko (v případě bytové kočky opravdu velmi malé). |
|
|
Odpovědět
|
|
Beranka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 2. 2009 21:16:53 |
|
|
:Mishanka:, mám pocit,že máme stejného veta . V pondělí jsem byla s kocourkem po roce na přeočkování a vzteklinu mi doslova "vnutil" s úplně stejnými argumenty. Za dvě injekce jsem platila 320,-.... říkal,že mýtus o vakcíně proti vzteklině je přehnaný,že už u nových vakcín z Holandska nic špatného nehrozí. Kocourek je v pohodě,žádné problémy....tak snad vše vydrží ok. P.S. je taky čistě bytový... |
|
|
Odpovědět
|
|
wanett
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 2. 2009 21:50:54 |
|
|
Při přeočkování 12 týdenních koťátek mi vet říkal, že pokud je noví majitelé nebudou pouštět ven, očkování na vzteklinu nepotřebují. Co vet, to názor _________________ Lucka & Wanett - britské kočky
www.wanett.ic.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 2. 2009 23:24:04 |
|
|
Moji veterináři u bytových koček vzteklinu pokládají za zcela zbytečnou (tedy očkování, samozřejmě). _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Očkování proti vzteklině u kočky žijící v bytě? Přitlapkováno: 5. 2. 2009 12:30:04 |
|
|
Nějak se vydělávat musí ... Náš vet teď třeba nabízí "balíček pro psy", sadu různých preventivních vyšetření, asi něco jako by měl člověk absolvovat třeba po padesátce, aby věděl, jak je na tom se zdravím. Pouhých 1200, když posčítáno dohromady podle jednotlivých cen těch vyšetření by to prý stálo 2000. Trochu mi to připomíná ty akce dealerů, co vás odchytnou v hypermarketu a nabízejí tenhle parfém a k tomu tohle pleťové mléko a tenhle krém proti vráskám a ... dohromady za "pouhých" 1500, když jinak by to stálo 3000 ... no, nekup to (Jenže on by si to člověk "jinak" nekoupil vůbec.)
Každé očkování je zásah do organismu. Vždyď i některé lékařské výzkumy v poslední době trdí, že tolik alergií je i proto, že jsou děti příliš proočkované. Třeba u roztroušené sklerózy se uvažuje, že jedním ze spouštěcích mechanismů může být očkování třeba proti chřipce. Ale to jsem už hodně odbočila.
Mám kocoura bytového a o žádném očkování proti vzteklině neuvažuji. Nenechala bych se ani přesvědčit. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Re: Očkování proti vzteklině u kočky žijící v bytě? Přitlapkováno: 9. 2. 2009 15:44:10 |
|
|
Alamka napsal: |
Každé očkování je zásah do organismu. Vždyď i některé lékařské výzkumy v poslední době trdí, že tolik alergií je i proto, že jsou děti příliš proočkované. Třeba u roztroušené sklerózy se uvažuje, že jedním ze spouštěcích mechanismů může být očkování třeba proti chřipce. Ale to jsem už hodně odbočila.
Mám kocoura bytového a o žádném očkování proti vzteklině neuvažuji. Nenechala bych se ani přesvědčit. |
Je dobré a nutné o těchto věcech mluvit a psát, aby se každý člověk mohl informovat a na základě toho pak rozhodnout, co je větší zlo - v zájmu svého zvířete a nikoli v zájmu farmaceutického průmyslu.
Ve světě se již dlouho hovoří o tzv. vakcinóze - onemocnění, které vzniká následkem očkování.
Více (v angličtině) lze najít např. zde:
http://www.canineworld.com/drdym/rabiesalert.htm
http://leerburg.com/vaccinosis.htm
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/petvacc.htm
http://www.charlesloopsdvm.com/vaccinosis.htm |
|
|
Odpovědět
|
|
|